Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Latviešiem NEZ kroskartu posms Zviedrijā izvēršas reti neveiksmīgs

Juris Grīns
Juris Grīns

Latviešiem NEZ kroskartu posms Zviedrijā izvēršas reti neveiksmīgs
Ingus Beļakovs
Foto: LMT Autosporta Akadēmija

NEZ kroskartu čempionāta pirmais posms, kas sestdien un svētdien tika aizvadīts Zviedrijā, slavenajā Hēljesas trasē, sportistiem no Latvijas neizvērtās tik veiksmīgs, kā iecerēts. Ingus Beļakovs, Roberts Vītols un viņu pārstāvētās "LMT Autosporta Akadēmijas" komandas pārstāvji atzina, ka tik neveiksmīgas sacensības nav bijušas sen.

Nedēļas nogalē nomocīja tehniskas problēmas - CK 250 klasē Ingus Beļakova spēkrats vairākkārt tika izjaukts un salikts, laimīgas sagadīšanās dēļ jaunais sportists iekļuva C finālā, kur tomēr motora problēmu dēļ cīņa ar favorītiem beidzās tikko iesākusies.

Ingus Beļakovs: "Ļoti neveiksmīgs kroskartu sezonas sākums. Sestdienas treniņi izskatījās cerīgi, bet tad pirmajā iebraucienā motora defekta dēļ nācās izstāties. Otrajā braucienā, stāvot uz starta, gribēju uzgāzēt, kā rezultātā mans motors noslāpa un pēc tam to vairs nevarēja "pielaist". Tas nozīmēja izstāšanos arī no otrā brauciena. Svētdien trešajā braucienā pēc starta viss šķita labi, līdz jau otrajā līkumā nokrita ātrumkloķis. Tādējādi man bija jāstartē D finālā, pateicoties mehāniķu smagam darbam pirms fināla, man izdevās uzvarēt šo finālu, kā rezultātā tiku tālāk, bet C finālā tikai divus apļus pirms finiša otro reizi šinī nedēļas nogalē piemeklēja motora defekts. Paldies komandai, kas visu nedēļu neatlaidīgi strādāja pie tā, lai vairs nekad mani nepiemeklētu tādas problēmas."

Roberts Vītols CK 125 klasē pēc neveiksmīgās pirmā dienas, svētdien brauca labi, bija ātrs, bet tiesneši bija nepielūdzami un parādīja melno karogu. Protesti nelīdzēja - tiesneši uzskatīja, ka latvietis vairākkārtīgi ir kontaktcīņā traucējis citam pilotam. Pēc video noskatīšanās nedz komandas vadītājs Dainars Dambergs, nedz citi no latviešiem tam īsti nepiekrita, bet visiem zināms - trasē karalis ir tiesnesis.

Abi piloti ir gatavi aizmirst neveiksmes, nolikt malā šo posmu un mājās pārdomāt, kas ir jāuzlabo, lai trasē tehnika nebūtu jāskrūvē. Gan Ingus, gan Roberts jau nākamajā svētdienā Biķernieku trase būs redzami citā disciplīnā - rallijkrosā. Piloti ir gatavi sacensties Latvijas rallijkrosa kausa pirmā posma sacensībās, jo abi ir atzinuši, tas ir sporta veids, kurā redz savu nākotni.

Dāvis Tobass CK 650 klasē cīņu noslēdza kvalifikācijā.

Rezultāti: tavlingsconsult.com