Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Eiropas rallijkrosa čempionātā ar ''Lada Kalina'' startēs latviešu komanda

Eiropas rallijkrosa čempionātā ar ''Lada Kalina'' startēs latviešu komanda
TT Motorsport komandas automašīnas
Foto: motorsport.com

Eiropas rallijkrosa čempionātā šogad startēs ne tikai latviešu sportists Artis Baumanis, bet arī brāļu Ivo un Uģa Traubergu TT Motorsport komanda.

Jau ziņojām, ka pirmajā Eiropas rallijkrosa posmā uz starta izies 33 sportisti no 14 dažādām valstīm. Starp šiem braucējiem būs arī Artis Baumanis, kurš startēs Jāņa Baumaņa pagājušā gada komandā. Patīkami, ka uz starta redzēsim arī vienu latviešu komandu - TT Motorsport, kuras sastāvā brauks divi krievu braucēji. Ar ''Renault Twingo'' brauks Dmitrijs Malakhovs, bet ar ''Lada Kalina 2'' startēs Jegors Saņins.

Pagājušajā gadā Saņins, kurš brauca ar TT Motorsport komandas ''Renault Clio'', izcīnīja čempiontitulu Super 1600 klasē ''Rallycross Chalange'' seriālā, taču tagad sportists spēris soli uz priekšu un startēs Eiropas rallijkrosa čempionātā, kur viņa rīcībā būs ''Lada Kalina 2'' automašīna.

''Lada Kalina 2'' būs pilnīgs jaunums Eiropas rallijkrosā. Kā portālam Go4speed atzina Uģis Traubergs, tad "Ņemot vērā Krievijas finansiālo stāvokli un iespējas, kā arī faktu, ka viņiem ir ļoti dārgi kaut ko būvēt Eiropā, tad viņi izvēlējās savus spēkus virzīt šajā virzienā un uzbūvēt ''Lada Kalina''. Šis auto nav jaunums, jo Krievijā ar šādu modeli viņi ir jau braukuši, taču mūsu platuma grādos noteikti daudziem tas ir jaunums. Mašīna varbūt kaut kur nedaudz zaudēs konstrukcijas dēļ, bet kopumā auto nav slikts,'' saka Uģis, kurš piebilda, ka šis auto tika taisīts Toljati, bet TT Motorsport savā garāžā būvēja ''Renault Twingo''.

Viens no komandas vadītājiem Romāns Stepanenko (pagājušajā gadā uzvarēja ''Rallycross Chalange'' seriāla jaudīgajā Supercar klasē) atzina, ka šis auto tika uzbūvēts pēdējā brīdī, tāpēc ar to nav izdevies aizvadīt testus. Līdz ko auto tika pabeigts, tā tas uzreiz tika likts uz treilera, lai no Toljati veiktu 6000 kilometrus uz pirmo Eiropas rallijkrosa čempionāta posmu Portugālē.

''Personīgi man ir sapnis uzvarēt Eiropas rallijkrosā ar Lada mašīnu. Lēnām uz to ejam. Uzdevums ir maksimāli daudz progresēt visa čempionāta garumā. Pirmais posms - tas ir tikai sākuma atskaites punkts. Bet mūsu plānos ir cīnīties par goda pjedestālu katrā posmā,'' portālā motorsport.com saka Stepanenko.

Uģis atzīst, ka TT Motorsport ir apvienota komanda, kura bāzējas gan Latvijā, gan Krievijā. ''Mums ir apvienota komanda, bet nosaukums ir mūsu - TT Motorsport. Šajā komandā, kas startēs ar LAF pieteicēja licenci, no astoņiem vai deviņiem cilvēkiem, kas tajā darbosies, tikai divi vai trīs būsim latvieši, bet pārējie būs krievu mehāniķi, kuri arī ir uzbūvējuši jauno ''Lada Kalina'' rallijkrosa mašīnu. Mēs pie sevis gatavojām ''Renault'' automašīnu, bet viņi savā pusē – Ladu.''

Sarunas nobeigumā Traubergs piebilda, ka ''Lada Kalina'' esot gana labs. ''Iespējams, kādus auto trūkumus kompensēs pilots, kurš ir viens no šī brīža Krievijas Top braucējiem.''

Izmantotie resursi:
Sākums - Go4speed
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...