Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Baumanis atgriežas rallijkrosā ar mērķi kļūt par "Euro RX" čempionu

Juris Grīns
Juris Grīns

Baumanis atgriežas rallijkrosā ar mērķi kļūt par "Euro RX" čempionu
Jāņa Baumaņa jaunais auto un krāsojums. Foto: publicitātes

Jau nākamajā nedēļas nogalē, 20.-22. augustā, Zviedrijā, Holjes trasē, pie rallijkrosa automašīnas stūres atkal redzēsim latviešu rallijkrosa pilotu Jāni Baumani, kurš nule uzsācis sadarbību ar ESMotorsport Škoda vienību, lai cīnītos par FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta RX1 klases čempiontitulu. Baumanis, kurš 2015. gadā izcīnīja FIA Eiropas rallijkrosa čempiontitulu Super1600 klasē, nu lūko kļūt par divkārtēju Eiropas čempionu rallijkrosā, vienlaicīgi palīdzot ESMotorsport attīstīt tās elektroauto, ar kuru komandai plāno startēt 2022. gada FIA pasaules rallijkrosa čempionātā.

Jānim Baumanim šī būs atgriešanās FIA Eiropas rallijkrosa čempionātā, kurā viņš startēja 2014. un 2015. gadā – tiesa, ar SET Promotion sagatavotu priekšpiedziņas Renault Twingo. Jau savā debijas gadā Jānis izcīnīja trīs uzvaras, sezonu noslēdzot kopvērtējuma trešajā vietā. Bet jau gadu vēlāk – izcīnīja vēl divas uzvaras, ar ko šoreiz bija pietiekami, lai sezonas izskaņā kļūtu par Eiropas čempionu rallijkrosā, Super1600 (šobrīd RX3) klasē.

2016. gadā Jānis Baumanis uzsāka dalību FIA pasaules rallijkrosa čempionātā, pievienojoties World RX Team Austria, un, kopš 2017. gada, STARD vienībai – kur augstāko rezultātu, sesto vietu čempionāta kopvērtējumā, sasniedza tieši savā beidzamā sezonā 2019. gadā. Pēc četrām pilnām sezonām FIA pasaules rallijkrosa čempionātā, Jānis Baumanis pērn izmēģināja spēkus pie elektroauto stūres, startējot Rīgā, Biķernieku trasē notikušajā Projekt E sacensību posmā.

Šogad Jānis Baumanis atgriežas pienācīgā sacensību apritē, un 20.-22. augustā uzsāks dalību FIA Eiropas rallijkrosa čempionātā, kura pilnpiedziņas auto RX1 klases kalendārā paredzēti četri posmi – Zviedrijā, Francijā, Latvijā un Beļģijā.

“Esmu ļoti priecīgs, ka varu atgriezties sacensību apritē,” iesāk Jānis Baumanis. “Būs pagājis kāds laiciņš, kopš pēdējo reizi piedalījos sacensībās, un esmu noilgojies atkal satikt savus rallijkrosa draugus un paziņas. Kopš 2014. esmu bijis viens no pasaules rallijkrosa ģimenes locekļiem, kamdēļ pagājušā sezona šķita ļoti dīvaina.”

“Ir vienreizēja sajūta sezonu iesākt tieši Holjes trasē, kur parasti ierodas ap 50 000 rallijkrosa fanu. Tā sajūta ir vārdos neaprakstāma. Un lai gan šogad skatītāju skaits būs ierobežots, esmu drošs, ka sacensību spriedzi tas nekādā mērā neietekmēs. Dalībnieku saraksts ir ļoti plašs, tai skaitā ar pilotiem, kuri augstvērtīgus rezultātus uzrādījuši arī FIA pasaules rallijkrosa čempionātā.

Arī atlikušie trīs posmi norisināsies trasēs, kas ierindojamas starp labākajām rallijkrosa trasēm pasaulē. Pie tam, iepriekš man izdevies tajās uzrādīt labus rezultātus. Mans mērķis ir katrā posmā sasniegt finālu, bet sezonas kopvērtējumā cīnīties par čempiontitulu. Nav šaubu, ka tas nebūs viegli, bet es darīšu visu, kas manos spēkos, un zinu, ka ESMotorsport man nodrošinās labākos automašīnu, lai to paveiktu,” noslēdz Jānis Baumanis.

“Esam ļoti pagodināti, ka mūsu komandai ir pievienojies tik pieredzējis pilots kā Jānis Baumanis, kurš rallijkrosā startē jau kopš 2014. gada, vairākas reizes sacensības noslēdzot uz goda pjedestāla,” tā izsakās ESMotorsport komandas vadītājs Roberts Maneiks.

“Šī būs aizraujoša sezona, kuras gaitā mēs darīsim visu iespējamo, lai Jānim sagādātu labāko iespējamo sacīkšu tehniku. Vienlaicīgi, mūsu plāni sniedzas tālāk par šo sezonu, kamdēļ ceram uz ilgtermiņa sadarbību ar Jāni Baumani. Viņam ir vērā ņemamas zināšanas par rallijkrosa automašīnām, kas tiek darbinātas ar elektromotoriem, kas būtu ļoti noderīgas sagatavojot mūsu komandas automašīnu 2022. gada sezonai un RX1e klasei, kad, kā zināms, pasaules rallijkrosa braucieni notiks tikai ar elektroauto,” tā Maneiks.

Izmantotie resursi:
Ferratum World RX of Rīga | FIA pasaules...

     [+] [-]

, 2021-08-13 20:09, pirms 3 gadiem
Prieks!