Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Baldiņam un Nitišam spožs sniegums "RallyX Nordic" posmā Zviedrijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Baldiņam un Nitišam spožs sniegums "RallyX Nordic" posmā Zviedrijā
Reinis Nitišs. Foto: Facebook.com/ReinisNitissOfficial

Šodien Zviedrijā, Hēljesas trasē aizvadīts rallijkrosa seriāla "RallyX Nordic" trešais posms, kurā lielisku sniegumu nodemonstrēja abi tur startējošie latviešu autosportisti. Gan Ronalds Baldiņš, gan Reinis Nitišs aizcīnījās līdz finālam, sasniedzot otro un ceturto vietu "Crosscar" klasē. Tikmēr Niklass Gronholms kļuva par uzvarētāju “Supercar” finālbraucienā.

Kamēr pirmajos divos posmos, kas notika Dānijā, neviens no abiem netika finālā, šoreiz Baldiņš un Nitišs guva pirmās divas vietas pirmajā pusfinālā. Baldiņš uzvarēja ar 0.154 sekunžu pārsvaru, bet trešās vietas ieguvējs atpalika par vairāk nekā trim sekundēm.

Tikmēr finālā, kur bija jāveic seši apļi, uzvaru sasniedza zviedrs Īsaks Egonsons, kurš pirms tam bija uzvarējis trešajā pusfinālā. Baldiņš startēja un arī finišēja otrais, zaudējot viņam 1.180 sekundes, trešo vietu ieņēma zviedru sportists Patriks Hallbergs, bet Nitišs, kurš sacensības uzsāka piektais, aizcīnījās līdz ceturtajai pozīcijai finišā, uzvarētājam zaudējot nedaudz virs divām sekundēm.

“Supercar” klasē šajā posmā pirmo reizi drīkstēja startēt arī elektriskās mašīnas. Uzvaru izcīnīja Niklass Gronholms, kurš aiz sevis atstāja Antonu Marklundu un Kristianu Žabo. Pirmo divu posmu uzvarētājs Johans Kristofersons šoreiz piedzīvoja neveiksmi pusfinālā, kur bija līderis, bet pārdūra riepu, tādēļ finālā neiekļuva. Ar elektrisko mašīnu “Ford Fiesta ERX” cīņā devās Andreass Bakerūds, taču viņš savā pusfinālā palika ceturtais, arī netiekot tālāk.

Šonedēļ turpat Hēljesā norisināsies arī “RallyX Nordic” ceturtais posms.

Visi rezultāti: https://www.motorsport-events.se/ca...

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati