Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ožjē palielina pārsvaru Portugāles rallijā, Sordo piedzīvo avāriju (+video)

Juris Grīns
Juris Grīns

Ožjē palielina pārsvaru Portugāles rallijā, Sordo piedzīvo avāriju (+video)
Ožjē Portugāles rallijā
Foto: AFP/Scanpix

Pēc aizvadītās otrās sacensību dienas Portugāles rallijā vadību saglabā "Volkswagen" komandas pilots Sebastians Ožjē, kamēr avāriju šodien piedzīvoja Danijs Sordo no "Citroen" komandas.

Ožjē gan sūdzējās, ka nesenā gripa ir atstājusi pēdas un francūzim ātrumposmos mazliet pietrūkst spēka, tomēr tas netraucēja viņam palielināt pārsvaru pār komandas biedru Jāri-Mati Latvalu jau līdz 34 sekundēm. Trešo vietu ieņem "Citroen" pārstāvis Miko Hirvonens, kurš atpaliek jau vairāk par minūti. Latvala šodien bija ātrākais pirmajos divos, bet Ožjē - pārējos četros ātrumposmos.

Sestdienu otrajā pozīcijā uzsāka Hirvonena komandas biedrs Danijs Sordo, kurš no Ožjē atpalika tikai 4.4 sekundes, taču jau dienas pirmajā ātrumposmā spānis avarēja un izstājās. Rezultātā Latvala pacēlās uz otro vietu, bet Hirvonens - trešo, taču abi dienas gaitā pakāpeniski atpalika no Ožjē. Latvala vairāk kā desmit sekundes zaudēja dienas noslēdzošajā "dopā", kad pārdūra riepu.

Dienas pirmajā ātrumposmā akmenim uzbrauca un izstājās arī "M-Sport Ford" komandas pilots Tjerī Noivils, kurš pēc pirmās dienas ieņēma piekto vietu.

Tālu aiz pirmā trijnieka tagad brauc divi citi "M-Sport Ford" piloti, Jevgēņijs Novikovs un Nasers Al-Atija, bet jau uz sesto pozīciju pakāpies trešais "Volkswagen" pārstāvis Andreass Mikelsens, kuru piektdien piemeklēja tehniskas problēmas. Novikova un Al-Atijas komandas biedrs Deniss Kuiperss ierindojas septītajā vietā, bet jau astotais ir soms Esapeka Lapi, kurš startē ar rūpnīcas "Skoda Fabia S2000" un ir līderis WRC2 klasē. Pirmo desmitnieku noslēdz WRC piloti Halids Al Kasīmī un Martins Prokops.

Roberts Kubica pēc piektdien piedzīvotās drāmas ar riepām turpināja sacīksti, taču viņa mašīnai salūza papildus ātrumu pārslēgs, kā rezultātā polis bija spiests tos mainīt ar traumēto labo roku. Vēlāk parādījās vēl citas tehniskas problēmas un desmitajā ātrumposmā Kubica izstājās jau otro reizi.

Sacensību pēdējā dienā sportistiem būs jāveic tikai četri ātrumposmi, taču divi no tiem būs vairāk kā 50 km gari.

Portugāles rallija rezultāti pēc otrās dienas

VietaPilotsKomandaLaiks
1.Sebastien OgierVolkswagen2:36:55.1
2.Jari-Matti LatvalaVolkswagen+34.8
3.Mikko HirvonenCitroen+1:08.5
4.Evgeny NovikovM-Sport Ford+4:23.9
5.Nasser Al-AttiyahM-Sport Ford+6:19.2
6.Andreas MikkelsenVolkswagen+7:22.3
7.Dennis KuipersM-Sport Ford+8:29.0
8.Esapekka LappiSkoda+10:49.3
9.Khalid Al QassimiCitroen+11:09.9
10.Martin ProkopCzech Ford+11:10.0

Sordo avārija:

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...
World Rally Championship

     [+] [-]

, 2013-04-13 22:13, pirms 11 gadiem
Nu rītdienai nav nevienas intrigas, vienīgi Power Stage- kurš nekad vēl nav bijis tik garš! Kopumā izskatās,ka Citroen kripatiņu ir atguvuši ātrumu salīdzinot ar iepriekšējo posmu.

     [+] [-]

, 2013-04-14 02:56, pirms 11 gadiem
lielas atpalicības... 4. vieta 4 ar pusi minūtes...traki.