Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Lukjaņuks atgriežas Eiropas rallija čempionātā

Juris Grīns
Juris Grīns

Lukjaņuks atgriežas Eiropas rallija čempionātā
Aleksejs Lukjaņuks. Foto: Marco Goncalves

19. un 20. novembrī Kanāriju salās tiks aizvadīts Eiropas rallija čempionāta pēdējais posms, kurā piedalīsies arī krievu pilota Alekseja Lukjaņuka ekipāža.

Pirms neilga laika “Rally Hungary” laikā priekšlaicīgi ERC titulu nodrošināja Andreass Mikelsens. Tā kā viņu neviens vairs pārspēt nevar, norvēģu pilots Kanāriju salu rallijā nepiedalīsies.

ERC ieskaitē “Rally Islas Canarias” startēs 37 ekipāžas. No vadošajiem braucējiem, kuri dosies cīņā, jāizceļ Mikolajs Marčiks, Efrēns Ljarena, Nils Solanss, Žoans Bonato, Simone Kampedelli. Pēc viena posma izlaišanas gatavojas startēt arī Aleksejs Lukjaņuks, kuram pēc lieliska sezonas sākuma turpinājums vairs nebija tik labs, un viņš no cīņas par titulu izkrita.

Šobrīd Lukjaņuks ieņem ceturto vietu kopvērtējumā, visai daudz atpaliekot no priekšā esošajiem. Marčiks un Ljarena vēl cīnās par otro vietu, poļu sportistam gan atrodoties 14 punktus priekšā spānim. No vadošajiem braucējiem nestartēs Norberts Hercigs un Eriks Caiss.

Divās dienās sportisti veiks 17 asfalta ātrumposmus, ar kopējo garumu 197 km.

Divas reizes Kanāriju salu rallijā uzvarējis Lukjaņuks – to viņš paveica 2017. un 2018. gadā, kamēr 2019. gadā triumfēja spānis Pepe Lopess, bet 2020. gadā – francūzis Adrijēns Formū.

Sešas ekipāžas startēs ERC2 vērtējumā, starp tām Dmitrijs Feofanovs ar Normundu Kokinu, kuri ir pārliecinoši kopvērtējuma vicelīderi. Visos līdzšinējos posmos, kuros startējis, uzvarējis ir spānis Havjērs Pardo, un viņš būs uz starta arī Kanāriju salās.

Dalībnieku saraksts: https://www.dropbox.com/s/9zbr8eqhn...

ERC kopvērtējums:

VietaPilotsValstsPunkti
1.Andreass MikelsensNorvēģija191
2.Mikolajs MarčiksPolija135
3.Efrēns LjarenaSpānija121
4.Aleksejs LukjaņuksKrievija95
5.Norberts HercigsUngārija87
6.Eriks CaissČehija60

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati