Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Rozeti nākamgad vēlas aizvadīt pilnu IRC rallija sezonu

Rozeti nākamgad vēlas aizvadīt pilnu IRC rallija sezonu
Luka Rozeti Madeiras rallijā
Foto: ewrc.cz

Pieredzējušais itāļu rallija braucējs Luka Rozeti, kura kontā ir četras uzvaras atsevišķos ''Intercontinental Rally Challenge'' (IRC) posmos, cer, ka iepriekšējais posms Madeiras salā, kurā sportists piedzīvoja diezgan iespaidīgu avāriju, ir kā ievads dalībai visos posmos nākamajā sezonā.

34 gadus vecais sportists savā rallija karjerā četras reizes ir uzvarējis atsevišķos IRC posmos (vairāk tikai – piecas uzvaras – Krisam Mīkem un Fredijam Loiksam, bet tikpat – Džiandomeniko Baso un Nikolā Vulo). Šosezon itāļu braucējs piedalījies tikai vienā posmā – aizvadītajā nedēļas nogalē Madeiras salā notikušajā rallijā. Uzreiz gan jāatzīmē, ka finišu Rozeti nesasniedza avārijas dēļ.

Otrās dienas priekšpēdēja dopā (SS12) Rozeti, kurš jau pirmajā reizē cīnījās par 1. vietu, traucās ceturtajai uzvarai šī rallija atsevišķos dopos, taču kilometru pirms ātrumposma beigām, vienā no trases kreisajiem līkumiem pilots piedzīvoja avāriju, smagi ietriecoties sienā. Rozeti stūrmanis Mateo Čiarkosi pēc negadījuma nekavējoties tika nogādāts slimnīcā, uz aizdomu pamata, ka sportistam ir lauzta roka.

Lai nu kā, Rozeti, kurš šogad vēl plāno piedalīties Itālijas rallijā (Sanremo, 23.-25. septembris), cer, ka Madeiras rallijs ir kā sākums veiksmīgai nākamai sezonai, kurā sportists vēlas piedalīties visos posmos: ''Ja mums būs laiks un finanses, tad šogad brauksim arī Kiprā (4.-6. novembris). Taču es arī strādāju pie nākamā gada plānu īstenošanu. Uzskatu, ka IRC seriāls ir perfekts čempionāts privātajām komandām un braucējiem, sacenšoties ar ''S2000'' automašīnām. Tad jau redzēsim, kā būs ar 2011. gadā, taču ceru, ka nākamgad atgriezīšos, lai aizvadītu pilnu sezonu.''

Pagājušajā sezonā Rozeti piedalījās četros no 11 posmiem, divas reizes izstājoties, bet pa reizei finišējot 8. un 2. vietā. 2008. gadā itālis sezonu noslēdza 4. vietā kopvērtējumā, no sezonas 10 posmiem piedaloties septiņos, kuru laikā tika izcīnītas divas uzvaras, kā arī trīs reizes ieņemta 3. vieta (tāpat vēl 5. un 7. vieta). Arī 2007. gadā Rozeti kopvērtējumā ieņēma 4. vietu, lai gan no sezonas deviņiem posmiem itālis piedalījās tikai divos, taču abos izcīnīja uzvaras.

Lukas Rozeti avārija Madeirā (no 25. sekundes)

Izmantotie resursi:
www.maxrally.com