Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

''M-Sport'' komanda liek lielas cerības uz Mikelsenu

''M-Sport'' komanda liek lielas cerības uz Mikelsenu
Andreass Mikelsens
Foto: ircseries.com

Talantīgā norvēģu rallija braucēja Andreasa Mikelsena pārstāvētā komanda ''Intercontinental Rally Challenge'' (IRC) seriāla ietvaros ''M-Sport'' ir pārliecināta, ka jaunā zvaigzne atlikušajos sezonas posmos var atkārtot tik pat sekmīgus panākumus kā pēdējos posmos.

21 gadus vecais sportists šosezon IRC rallija ietvaros piedalījies jau trīs posmos. Sardīnijas rallijā (4.-6. jūnijs) norvēģis izstājās jau pirmās dienas pirmajā dopā, taču otrajā dienā viņš atgriezās atpakaļ Sardīnijas ceļos pēc "SuperRally" sistēmas un allaž finišēja starp ātrākajiem pieciem pilotiem. Nākamajā posmā, kurš norisinājās Beļģijas pilsētā Iprā, jaunais talants izcīnīja 5. vietu, savukārt Portugālei piederošajās Azoru salās, kur rallijs tika aizvadīts jūlija vidū, Mikelsens izcīnīja augsto 4. vietu.

Iepriekšējo posmu, kurš pagājušajā nedēļas nogalē notika Portugālei piederošajā Madeiras salā, Mikelsens izlaida, taču IRC ceļos talantīgais braucējs atgriezīsies jau nākamajā posmā, kurš no 27.-29. augustam norisināsies Čehijas pilsētā Zlīnā.

''M-Sport'' komandas pārstāvji atlikušajos sezonas četros posmos (gada sākumā Mikelsens apstiprināja, ka šosezon piedalīsies septiņos posmos, trijos jau ir piedalījies) liek lielas cerības uz jauno braucēju, esot pārliecināta, ka Mikelsens var uzrādīt tik par labus rezultātus kā pēdējos posmos: ''Andreass Sardīnijā pierādīja, cik ātrs viņš var būt. Viņš, kā arī mēs, bija ļoti priecīgs par to, kā šim grants rallijam tika sagatavota mašīna. Nākotnē viņam vēl vairāk jāpierod pie mašīnas, bet mēs esam pārliecināti, ka viss būs kārtībā un rezultāti būs tik pat labi.''

Atgādināsim, ka Azoru salu rallija otrajā dienā Mikelsens 14. dopā bija spiests nobraukt no trases, jo ceļu bija okupējušas vairākas govis. Trīs no tām, norvēģis, nespējot izvairīties, pavizināja uz priekšējā pārsega. ''Braucām ar sesto ātrumu pa diezgan taisnu ceļa posmu. Pēc palielas kalna grēdas ceļa vidū bija uzgājušas kādas astoņas līdz 10 govis. Bijām spiesti iebraukt grāvī, kur uztriecāmies divām govīm, bet pēcāk, kad uzbraucām uz ceļa, - vēl vienai. Tas bija bailīgs brīdis,'' pēc ātrumposma finiša toreiz teica Mikelsens, kurš gan īpašus bojājumus savam auto nenodarīja, tikai vizuālus.

IRC rallija kopvērtējums pēc astoņiem posmiem

Pilotu ieskaite

VPilotsMašīnaPunkti
1.Juho HANNINENŠkoda Fabia S200054
2.Jan KOPECKYŠkoda Fabia S200047
3.Bruno MAGALHAESPeugeot 207 S200030
4.Guy WILKSŠkoda Fabia S200025
5.Kris MEEKEPeugeot 207 S200023
6.Freddy LOIXŠkoda Fabia S200020
7.Thierry NEUVILLEPeugeot 207 S200011
8.Mikko HIRVONENFord Fiesta S200010
9.Andreas MIKKELSENFord Fiesta S20009
10.Paolo ANDREUCCIŠkoda Fabia S20008
11.Nicolas VOUILLOZŠkoda Fabia S20006

Konstruktoru kauss

VKomandaPunkti
1.ŠKODA122
2.PEUGEOT82
3.M-SPORT26
4.RALLIART19
5.SUBARU11

Izmantotie resursi:
www.maxrally.com