Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Nitišs pasūdzas tiesnešiem un otrajā dienā uzveic Baldiņu

Juris Grīns
Juris Grīns

Nitišs pasūdzas tiesnešiem un otrajā dienā uzveic Baldiņu
Reinis Nitišs un Ronalds Baldiņš. Foto: Kalvis Zaļaiskalns

Svētdien Rīgā, Biķernieku trasē noslēdzās pirmais Latvijas un Baltijas rallijkrosa festivāls, kura otrajā dienā tika aizvadītas NEZ Baltijas čempionāta posma cīņas. Uzvaras guva favorīti, taču neiztika arī bez pārsteigumiem.

Lielākais pārsteigums – vai varbūt arī nē – piedzīvots NEZ Super 1600 klasē, kurā fināla startā līderpozīciju uzņēmās rallijkrosā minimāli startējušais Folkreisa braucējs Mārtiņš Spīķis, kurš startēja ar brāļa Jura izmantoto Škoada Fabia. Viņš pāris apļus aiz sevis turēja Eiropas rallijkrosa čempionāta top-10 braucēju Janno Liguru, līdz igaunis izstājās, ielidojot riepu krāvumā. Mārtiņa ceļš uz panākumu kļuva drošs, un jaunākais no braucošajiem Spīķiem izdevību izmantoja – uzvara.

Mārtiņš rallijkrosā vienīgo sezonu startēja 2016. gadā, piedaloties Latvijas kausa un NEZ čempionāta sacensībās. Toreiz cīņas trijos startētajos posmos ne tuvu nebija tik veiksmīgas – divas priekšlaicīgas izstāšanās un viena cīņa, kas noslēdzās pusfinālā.

Aiz Spīķa otrajā vietā finišēja lietuvietis Rītis Gurklis, bet trešais – Arnis Odiņš.

NEZ Super 2000 klasē Maija Stakena turpināja sestdien iesākto – pārliecinoša uzvara, aiz sevis atstājot Jāni Ikeru un lietuvieti Deividu Vareiku.

Arī NEZ kontekstā aizmugures piedziņas Touring car klase neattaisno sevi dalībnieku skaita dēļ – Rīgā startēja vien trīs braucēji. Toties jāatzīst, ka cīņa izdevās spoža: uzvaru guva igaunis Prīts Rebane, fotofinišā izrādoties par sekundes desmitdaļu priekšā Kasparam Fricsonam. Arī trešo vietu guvušais Aleksejs Kreipāns nebija tālu, pāris sekunžu attālumā.

NEZ 4WD klasē pārliecinošu uzvaru finālā guva galvenais favorīts Edijs Ošs, par 12 sekundēm apsteidzot savu galveno Igaunijas čempionāta konkurentu Maiko Tammu. Gandrīz 20 sekundes zaudēja trešo vietu guvušais Jānis Veģeris.

Xtreme klases finālā atkal Ronalda Baldiņa un Reiņa Nitiša duelis, kurš šoreiz, atšķirībā no sestdienas nacionālajām cīņām, noslēdzās par labu Nitišam. Trešais igaunis Martins Juga.

Runā, ka abu vadošo latviešu cīņa kļuvusi asa arī ārpus trases, pēc tam kad Nitišs sestdien iesniedzis protestu pret Baldiņu par valmierieša bagija ātrumkārbas neatbilstību noteikumiem.

Tā kā svētdien Baltijas cīņu ietvaros notika arī Lietuvas rallijkrosa čempionāta posms, sacīkstē uz starta stājās Lietuvas Junior 1000 klases braucēji. Sacīkstē uzvaru izcīnīja savulaik Latvijas Mini bagiju čempionātā startējusī lietuviet Skaiste Prašukaite, aiz sevis atstājot vēl vienu Mini zvaigzni Matu Zavarski un igauni Rūdi Reinumegi. Par dienas notikumu – pat visas sacīkstes mērogā – kļuva Junior 1600 klases cīņas otrajā kvalifikācijā. Latvijas braucējs Krists Valters pirmajā pagriezienā pēc starta trāpīja otra Latvijas pilota Daiņa Zemnieka mašīnas sānos, kā rezultātā Zemnieks apmeta kūleni. Abu cīņa šajā posmā ar to arī noslēdzās, turklāt Valteram formāli arī diskvalifikācija attiecīgajā braucienā.

Izmantotie resursi:
autoross.lv

     [+] [-]

, 2021-07-12 18:38, pirms 3 gadiem
Paldies par izklāstīto sūdzēšanos tiesnešiem!

     [+] [-]

, 2021-07-12 23:22, pirms 3 gadiem
Cik nožēlojams šī brīža žurnālistikas līmenis, ja var uzrakstīt šādu virsrakstu... vai nu klaja nekompetence (dumība) vai ieinteresētība tam, kas iespējams, maksā... Tika uzrakstīts protests par Baldiņa mašīnas iespējamo neatbilstību tehniskajiem noteikumiem atbilstoši nolikumam. To var darīt jebkurš sportists, kas uzskata, ka iespējami tehniskie pārkāpumi kādai dalībnieku tehnikai. Baldins šeit nav nekāda "svētā govs", lai ko tādu nedarītu.. Šo protestu jādomā, izskatīs atbilstoši LAF kodeksam un tā ir normāla prakse, ja kādam rodas šaubas par kāda dalībnieka godīgumu pret tehniskajiem noteikumiem. Nepamet sajūta, ka kāds ir "atvēzējies" un "mērs pilns" pret neaizskaramo baldienu, kas jau tā bauda neierobežotas organizatora privātās īpašās privilēģijas, par ko daudzā šeit lasoša publika nemaz nezin....