Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Sesks/Francis ar piecu minūšu pārsvaru uzvar Polijas rallija "ERC Open" klasē

Juris Grīns
Juris Grīns

Sesks/Francis ar piecu minūšu pārsvaru uzvar Polijas rallija "ERC Open" klasē
Mārtiņa Seska ekipāža. Foto: Facebook.com/MartinsSesksRallying

Mārtiņš Sesks un Renārs Francis izcīnījuši pārliecinošu uzvaru Eiropas rallija čempionāta Polijas posma "ERC Open" klases ieskaitē, bet kopējā vērtējumā sasniegusi 17. vietu. Par sacensību uzvarētāju absolūtajā ieskaitē kļuva poļu pilota Miko Marčika ekipāža, kas startēja ar latviešu komandas "Sports Racing Technologies" sagatavotu auto.

Pēc viena posma izlaišanas Sesks/Francis atgriezās Eiropas čempionātā un arī Polijas grants posmā startēja ar lietuviešu komandas “Proracing Rally Team” sagatavoto “Škoda Fabia Rally2-Kit” mašīnu. Šajās sacīkstēs latvieši pirmo reizi piedalījās ar Indijas riepu ražotāja “MRF Tyres” atbalstu un parādīja stabilu sniegumu.

Sacensības notika trīs dienas, piektdienas vakarā sportistiem aizvadot superspeciālo ātrumposmu, pēc tam sestdien notika septiņi dopi, bet vēl seši risinājās svētdien. Sesks/Francis vadību “ERC Open” klasē pārņēma pēc sestdienas pirmā ātrumposma un turpinājumā absolūti dominēja, izcīnot uzvaru. Viņa tiešie konkurenti zaudēja ievērojami – Roberto Monari jau sacīkšu sākumā atkrita tālu aizmugurē, bet otrās vietas ieguvējs Žoans Vinjess finišā zaudēja vairāk nekā piecas minūtes. Kopējā ieskaitē Seska ekipāža šodien pacēlās līdz 17. vietai, bet priekšā finišēja tikai sportisti ar ātrāku un ievērojami dārgāku tehniku.

Poļu braucējam Miko Marčikam šodien izdevās nosargāt pirmo pozīciju, uz kuru bija pacēlies jau sestdien, kad avāriju piedzīvoja Nils Solanss. Toms Kristensons šīs dienas laikā pietuvojās, bet finišā zaudēja desmit sekundes un palika otrais. Trešo vietu izcīnīja igaunis Kens Torns. Sestdienas izskaņā viņš apdzina sezonas līderi Efrēnu Larenu, šodien atkal bija atkritis uz ceturto pozīciju, bet tad vēlreiz nokļuva spānim priekšā un turpmāk jau attālinājās. Marčikam šī ir pirmā uzvara ERC posmos, bet Kristensonam un Tornam – pirmais pjedestāls.

Zem Latvijas karoga startējošā Dmitrija Feofanova un Normunda Kokina ekipāža Polijas posmu noslēgusi ar 23. rezultātu kopējā ieskaitē, bet guvusi godalgoto trešo vietu ERC3 klasē, zaudējot tikai igauņu Roberta Virvesa un Kaspara Kasari ekipāžām.

Eiropas rallija čempionāta piektais posms no 1. līdz 3. jūlijam tiks aizvadīts Latvijā.

"Rally Poland" rezultāti:

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Miko MarčiksŠkoda Fabia Rally2 evo1:38:05.4
2.Toms KristensonsHyundai i20 R5+10.0
3.Kens TornsFord Fiesta Rally2+18.1
4.Efrēns LarenaŠkoda Fabia Rally2 evo+34.7
5.Simone TempestiniŠkoda Fabia Rally2 evo+35.9
6.Grzegorzs GrzibsŠkoda Fabia Rally2 evo+1:48.0
7.Filips MarešsŠkoda Fabia Rally2 evo+1:50.3
8.Alberto BattistolliŠkoda Fabia Rally2 evo+1:53.2
9.Havjērs PardoŠkoda Fabia Rally2 evo+2:38.4
10.Norberts HercigsŠkoda Fabia Rally2 evo+2:51.3
17.Mārtiņš SesksŠkoda Fabia Rally2-Kit+4:34.6
23.Dmitrijs FeofanovsFord Fiesta Rally3+10:38.1