Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Lukjaņuks ar "Citroen DS3 R5" startēs pasaules rallija čempionātā

Juris Grīns
Juris Grīns

Lukjaņuks ar "Citroen DS3 R5" startēs pasaules rallija čempionātā
"Citroen DS3 R5" rallija auto
Foto: bilsport.se

Latvijas komandas ASRT pilots Aleksejs Lukjaņuks nākošajā rallija sezonā savu līdzšinējo mašīnu nomainīs pret pilnīgi jaunu "Citroen DS3 R5" automobili un aizvadīs vairākus pasaules čempionāta posmus.

Līdz šim Lukjaņuks startēja ar N4 klases "Mitsubishi Lancer EVO X" automašīnu un sevi pierādīja kā vienu no ātrākajiem pilotiem arī Latvijas čempionātā. Nākošgad šis krievu pilots Latvijā visticamāk nestartēs, taču plāno aizvadīt četrus pasaules rallija čempionāta posmus. Šobrīd zināms, ka sportists noteikti startēs Somijas un Polijas rallijos.

Jau vēstījām, ka maijā ASRT komanda plāno iegādāties jauno "Citroen DS3 R5" automobili, kas homologāciju iegūs tikai 1. martā. R5 klasificējama kā ātrākā klase aiz WRC un tieši sāds auto nonāks Alekseja Lukjaņuka rīcībā.

32 gadus vecais Lukjaņuks iepriekš savā karjerā aizvadījis tikai vienu pasaules čempionāta posmu, kad šī gada augustā ar "Mitsubishi Lancer EVO X" ieguva augsto 16. vietu absolūtajā ieskaitē un uzvarēja N4 ieskaitē.

Šobrīd zināms, ka ASRT sastāvā brauks arī Sīms Plangi, Kaspars Koitla, Igors Bulancevs un Sergejs Popovs, kā arī divi piloti, kas līdz šim šajā komandā nav startējuši.

Izmantotie resursi:
Sākums - Go4speed

  +1 [+] [-]

, 2013-12-11 12:30, pirms 11 gadiem
Ļoti smuka mašīna.

     [+] [-]

, 2013-12-11 17:03, pirms 11 gadiem
Vai tiesham nav neviens LV pilots kam dot sturet to mashinu? Vai ari problēma atkal ir naudaa?

     [+] [-]

, 2013-12-11 17:38, pirms 11 gadiem
Boxy rakstīja: Vai tiesham nav neviens LV pilots kam dot sturet to mashinu? Vai ari problēma atkal ir naudaa?
Protams, ka naudā. Autosporta akadēmija tak mums ražo talantus, bet kāda jēga, ja nav solis tālāk, jo latvieši vizina tikai bagātos, bagātos un talantīgos, nevis tikai talantīgos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-12-11 23:25, pirms 11 gadiem
Subaars rakstīja: Negribu neko sliktu teikt par latviešu braucējiem, bet Lukjaņuka talantam var izrādīt konkurenci vienīgi Andis. Tā kā sezonas beigās viņš pat nezināja vai būs finanses nākamajai sezonai, tad nepiekritīšu arī par bagātību. CItreiz savu komentāru labāk pietaupīt, ja tie ir tukši vārdi un minējumi...
Neesi naivs. Kāda mārrutka pēc latviešu autosporta komandā neņem nevienu latvieti? Kāpēc RE Autoclub satāvā un ar OSCariem starptautiskajās sacensībās startē krievi?