Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Pēc Japānas WRC rallija pirmās dienas līderis P.Solbergs

Pēc Japānas WRC rallija pirmās dienas līderis P.Solbergs
Peters Solbergs
Foto: AFP/Scanpix

Pēc Japānas WRC rallija pirmās dienas vadībā atrodas Peters Solbergs, kuram seko divkārtējs šī rallija uzvarētājs Miko Hirvonens. Uz trešo vietu atkritis francūzis Sebastiens Ožjē.

Jau ziņojām, ka pēc pirmajiem pieciem ātrumposmiem vadībā izvirzījās norvēģis Peters Solbergs, kurš par desmit sekundēm apsteidza Ožjē, bet par 12 sekundēm - Dani Sordo.

Pēc servisa parka pilotiem atkārtoti bija jāveic no rīta veiktie ātrumposmi. Sestajā posmā ātrāko laiku uzrādīja abi ''Ford'' komandas braucēji. Ātrākais bija Jari Mati Latvala, bet ceturtais, Latvalam zaudējot 4,9 sekundes, bija P.Solbergs. Spānis Sordo šajā dopā zaudēja 15 sekundes. Kā vēlāk izrādījās, tad viņa ''Citroen'' automašīnai radās eļļas noplūde, kā rezultātā tika zaudētas vērtīgas sekundes.

Septītajā ātrumposmā nepārspēts palika Hirvonens, kurš turpināja ķert rokās P.Solbergu. Trešais šajā dopā bija Latvala, bet tikai ceturtais - Ožjē, kurš kopvērtējumā no otrās vietas atkrita uz trešo. Nākamajā 3,55 kilometrus garajā dopā otro reizi pēc kārtas ātrākais bija Hirvonens, kurš par 0,8 sekundēm apsteidza Heningu Solbergu.

Dienas beigās pilotiem bija jāaizvada vēl divi Superspeciālie ātrumposmi, kuros nekas vairs būtiski nemainījās. Vadību pēc pirmās dienas saglabā P.Solbergs, kuram seko Hirvonens un Ožjē. Jāatzīmē, ka pirms rallija starta vēl nebija zināms, vai P.Solbergs varēs startēt, jo sportistam esot gripa, taču zobus sakodis P.Solbergs brauc un ir šī brīža rallija līderis.

Rīt rallija otrajā dienā pilotiem atkal būs jāveic astoņi ātrumposmi, kas kopā sastādīs 125 kilometrus.

Japānas WRC rallija rezultāti pēc pirmās dienas

VietaPilotsMašīnaLaiks
1.P.SolbergsCitroen C4 WRC1:13:31.2
2.M.HirvonensFord Focus RS WRC 09+9.4
3.S.OžjēCitroen C4 WRC+21.3
4.J.M.LatvalaFord Focus RS WRC 09+22.4
5.D.SordoCitroen C4 WRC+36.5
6.S.LēbsCitroen C4 WRC+54.5
7.H.SolbergsFord Focus RS WRC 08+1:22.2
8.M.VilsonsFord Focus RS WRC 08+3:16.9
9.F.VilagraFord Focus RS WRC 08+3:46.5
10.K.RaikonensCitroen C4 WRC+4:03.1

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

  -1 [+] [-]

, 2010-09-10 13:54, pirms 14 gadiem
Kimi laikam atkal kādus podus savārījis iskatās.