Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ervinam Grencim trešā vieta Eiropas autokrosa posmā Lietuvā

Juris Grīns
Juris Grīns

Ervinam Grencim trešā vieta Eiropas autokrosa posmā Lietuvā
Ervins Grencis. Foto: Urmo Sibul

Nedēļas nogale atkal nesusi augstus rezultātus tiem Latvijas sportistiem, kuri startē starptautiskajos krosa seriālos un citu valstu nacionālajās sacīkstēs. Augstākais – Ervins Grencis Eiropas autokrosa čempionāta Baltijas tūri noslēdz ar trešo vietu Vilkičos.

VILKIČOS GRENCIM PJEDESTĀLS, KUĻIKOVSKIS FINĀLĀ

Eiropas autokrosa čempionāta trešais posms Lietuvā, Vilkiču trasē sarūpēja lieliskus rezultātus Latvijas pārstāvjiem. SuperBuggy klasē Ervins Grencis bija viens no dominējošiem spēkiem visas sacīkstes garumā, uzvarot visos trīs savos kvalifikācijas braucienos, arī savā pusfinālā. Finālā Grencis finišēja trešais, piekāpjoties vienīgi čehiem Zdenekam Antonijam un Petram Nikodemam. Ervins šo pjedestālu pievieno nedēļu iepriekš izcīnītajai uzvarai Latvijas posmā, kas pēc trim sezonas posmiem padara viņu par vienu no kopvērtējuma līderiem.

Baltijas tūre krietni neveiksmīgāka izvērtusies citam SuperBuggy braucējam Mārim Līcim. PĒc cienījamas devītās vietas pirmajā posmā Vācijā sekoja tehnikas problēmu gūzma Latvijā un Lietuvā. Abos gadījumos sacīkste noslēdzās ar izstāšanos pusfinālā. Formāli Mārim 16. vieta 20 dalībnieku konkurencē.

Toties lielisku sacīksti pēc neveiksmīgās Bauskas aizvadīja Buggy 1600 klases braucējs Andris Kuļikovskis. Pēc kvalifikācijas braucieniem Andris nostabilizējās labāko desmitniekā, trīs braucienu vērtējumā gūstot astoto vietu. Vieta finālistu pulkā tika apstiprināta arī pusfinālā, kad tika gūta ceturtā pozīcija. Stabils fināla brauciens atnesa vienu no labākajiem Andra rezultātiem Eiropas čempionātā – septīto vietu Lietuvas posmā.

Vēl viena briesmīga sacīkste izvērtās Montai Henilānei JuniorBuggy klasē. Formāli gan arī viņa bija finālistu pulkā, tiesa, klasē bija tieši desmit braucēju. Vairākas izstāšanās priekšbraucienos un formāla devītā vieta šajā posmā.

Nākamais Eiropas autokrosa čempionāta posms norisināsies jūnija beigās vēlreiz Vācijā – šoreiz Mačenbergas trasē.

IGAUNIJAS ČEMPIONĀTĀ PJEDESTĀLS

Igaunijas rallijkrosa čempionāta trešajā posmā Pīrojā startēja vairāki Latvijas braucēji, bet augstāko rezultātu sasniedza jaunais Bruno Blumbergs, gūstot otro vietu Supercar klasē. Tiesa, šajā ieskaitē startēja vien trīs dalībnieki, tomēr konkurence bija kvalitatīva, jo Arvo Kasks un Marts Tikerbars ir pieredzējuši un spēcīgi braucēji, līdz ar to prasme rezultātos būt starp viņiem ir labs rādītājs.

11 dalībnieku konkurencē BMW RX3000 klasē Gatis Keziks pēc kvalifikācijas bija astotais, bet, savā pusfinālā guvis trešo vietu, tika finālā, kurā finišēja ceturtais. Pēc kvalifikācijas septītais bija Dailis Jansons, taču cīņa beidzās līdz ar ceturto vietu pusfinālā.

Xtreme bagiju klasē 21 dalībnieka konkurencē pēc kvalifikācijas 14. vietā bija Jānis Baumanis, tiekot B finālā. Šajā braucienā cīņa noslēgta līdz ar finišu ceturtajā pozīcijā.

TouringCar klasē uz starta arī bijušais Igaunijas čempions Kristaps Grunte, sasniedzot ceturto vietu sešu braucēju konkurencē.

DĀNIJAS FOLKREISĀ LATVIEŠU ŠOKS

Tikmēr Dānijā aizvadīts Folkreisa seriāla ceturtais posms, kurā atkal uz starta Standart klasē stājās brāļi Raimonds un Dainis Žvagini, bet Super klasē Jānis Pētersons. Šoreiz vietējo publiku šokēja Dānijas viesmākslinieks Dainis Žvagins. Pēc kvalifikācijas ierindojies braucēju saraksta vidū Dainis nokļuva C finālā. Šo braucienu viņš uzvarēja, tiekot B finālā. Brieda pirmais pārsteigums, jo Žvagins uzvarēja arī šajā braucienā. Tomēr latvietim ar to nebija gana – nonācis A finālā viņš sakāva arī visus stiprākos Dānijas Folkreisa braucējus, gūstot uzvaru!

A finālā tika arī Raimonds Žvagins, tomēr sacīkstē izstājās, gūstot sesto vietu.

Super klasē Jānis Pētersons pēc kvalifikācijas nonāca B finālā, un arī viņš guva šī brauciena uzvaru, sasniedzot klases izšķirošo finālu. Tajā gūta piektā vieta, kas seko Jāņa sasniegtajam pjedestālam iepriekšējā posmā.

Latvieši gatavojas startiem arī Latvijas Folkreisā, turklāt plānots, ka revanša cīņu mūsu zemē varētu aizvadīt arī kāds dānis.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv

     [+] [-]

, 2024-06-22 09:46, vakar
Pasakiet Līcim lai beidz ākstities