Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Mārtiņš Sesks cer uz ilgtermiņa sadarbību ar Indijas riepu ražotāju

Juris Grīns
Juris Grīns

Mārtiņš Sesks cer uz ilgtermiņa sadarbību ar Indijas riepu ražotāju
Mārtiņš Sesks. Foto: Twitter.com/MSesks

Šajā nedēļas nogalē, no 10. līdz 12. jūnijam, debitējot ar “MRF Tyres”, Mārtiņš Sesks un Renārs Francis startēs Polijas rallijā, Eiropas rallija čempionāta “ERC Open” ieskaitē. Polijas rallija starts tiks dots piektdienas vakarā Mikolajkos un 14 sacensību ātrumposmi 188.1 km kopgarumā aizritēs ātros grants ceļos ar daudziem sarežģītiem kāpumiem un lēcieniem.

Lai gan Seska ekipāža bija spiesta izlaist iepriekšējo posmu “Rally Islas Canarias”, pēc uzvaras Azoru salu rallijā Latvijas autosportisti ieņem trešo vietu čempionātā.

Pagājušajā nedēļā Sesks paziņoja, ka uz atlikušo sezonas daļu pievienosies “MRF Tyres” komandai, un ceļi Polijas Mazūrijas ezeru rajonā būs ideāli piemēroti viņa debijai komandā. Komentējot līguma noslēgšanu ar “MRF Tyres”, Sesks norādīja, ka ir priecīgs, ka tas var notikt arī sezonas vidū:

“Tas dod mums jaunu stimulu turpmākajam darbam, tāpēc esmu patiešām priecīgs,” sacīja sportists. “Es ceru, ka šīs būs ilgtermiņa attiecības, tāpēc degam nepacietībā pārbaudīt riepas Polijas rallijā.”

Polijas grants ātrumposmi ir līdzīgi ātrumposmiem, kādi rodami Liepājas apkārtnē, un pēc Kurzemē aizvadītajiem treniņbraucieniem autosportists uzteic sadarbību ar “Proracing Engeniering” un “R4Skoda”, sagatavojot automašīnu gaidāmajam startam.

“Ar komandu mēs esam lieliski sapratušies, komanda ir perfekti sagatavojusi auto,” stāsta Mārtiņš. “Arī ar inženieriem esam darījuši, cik varam, lai labi brauktu ar jaunajām riepām.”

Līdz šim Sesks Polijas rallijā ir startējis tikai vienu reizi, 2018. gadā, kad sacensības pārtrauca negadījums.

“Pēdējo un pirmo reizi, kad braucu Polijā, tas nebija veiksmīgākais rallijs, taču tajā izcīnījām Eiropas čempiontitulu,” saka pilots. “Vienmēr ir patīkami, ka vispirms ir bijis sarežģītāks, āķīgāks rallijs kā Polija, kur ir smilšaināks un šaurāks, bet pēc tam braukt Liepājā, kur ir ātrāki, cietāki, saprotamāki ceļi. Ja viss izdosies kā cerēts Polijā, tad tā būs laba bāzīte priekš Liepājas rallija.”

No 1. līdz 3. jūlijam Seska un Franča ekipāža startēs arī Eiropas rallija čempionāta posmā “Rally Liepāja”.

Izmantotie resursi:
Mārtiņš Sesks | FIA Pasaules junioru rallija...