Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

WRC rallijā tiks piešķirti papildus punkti

WRC rallijā tiks piešķirti papildus punkti
Sebastiens Lēbs Portugāles Superspeciālajā ātrumposmā

Vakar Parīzē notika pasaules motorsporta padomes sēde, pēc kuras noskaidrojās, ka nākamgad WRC rallijā būs jauna punktu skaitīšanas sistēma.

Nesen WRC nāca klajā ar paziņojumu, ka Superspeciālajos ātrumposmos, kurus bieži rāda un rādīs televīzijā, uzvarētājam vajadzētu piešķirt papildus punktus, kas noteikti stimulētu sportistus šajos šova posmos braukt daudz ātrāk, jo bieži vien vadošie piloti šajos Superspeciālajos ātrumposmos īpaši neriskē.

FIA izskatīja šo ideju un arī akceptēja, kas nozīmē to, ka tas pilots, kurš uzvarēs Superspeciālajā ātrumposmā (šie posmi ir jārāda TV), tad viņš papildus saņems vēl trīs punktus. Otrs ātrākais pilots tiks pie diviem, trešais – pie viena punkta. Līdz ar to par uzvaru rallijā un Superspeciālajā ātrumposmā pilots tiks pie 28 punktiem.

Bez šīm izmaiņām FIA vēl nolēma šādus jauninājumus:

- Pēc pirmajiem četriem rallijiem WRC komandas uz atlikušo sezonu drīkstēs izmantot maksimums divus dzinējus uz katru automašīnu.
- Lai palielinātu skatītāju interesi un rallija dinamiku, nākamgad katrā rallijā intervāls starp automašīnām būs tikai viena minūte, lai arī šogad bija ralliji, kur intervāls bija divas un trīs minūtes (Interesanti, kā šis intervāls iespaidos Grieķijas, Portugāles, Austrālijas un citus rallijus, kuros parasti ir lieli un biezi putekļu mākoņi, kas ilgi turas gaisā un neizklīst?).
- 2. prioritātes braucēji, kuri aizvadīs divus rallijus pēc kārtas, atlikušajā sezonas daļā tiks nominēti kā 1. prioritātes braucēji.
- Tiks veidota jauno braucēju akadēmija.
- Plānots WRC iekļaut GT automašīnas.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

  -3 [+] [-]

, 2010-09-09 13:19, pirms 14 gadiem
Tad sanāk, ka nākamgad par uzvaru rallijā pilots saņems 25 punktus?

     [+] [-]

, 2010-09-09 13:38, pirms 14 gadiem
augstaakaa matemaatika kas tad tur veel cits vareetu sanaakt :O

     [+] [-]

, 2010-09-09 13:45, pirms 14 gadiem
Šie noteikumi (vairāk jau intervāla samazināšana) padarīs ralliju daudz interesantāku un skatāmāku

     [+] [-]

, 2010-09-09 14:39, pirms 14 gadiem
guntis86 rakstīja: Tad sanāk, ka nākamgad par uzvaru rallijā pilots saņems 25 punktus?
Jau šogad tik saņem...

     [+] [-]

, 2010-09-09 15:08, pirms 14 gadiem
guntis86 rakstīja: Tad sanāk, ka nākamgad par uzvaru rallijā pilots saņems 25 punktus?
izlasi kārtīgi rakstu tad nebūs jāuzdod tādi jautājumi