Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Hirvonens: "Japānas rallija ātrumposmi ir paši šaurākie visā WRC kalendārā"

Hirvonens: "Japānas rallija ātrumposmi ir paši šaurākie visā WRC kalendārā"
Miko Hirvonens
Foto: www.mikkohirvonen.com

Divkārtējais Japānas rallija uzvarētājs Miko Hirvonens atzinis, ka Japānas rallija ātrumposmi ir vieni no šaurākajiem, pa kuriem sportistam jebkad ir sanācis braukt.

Līdz šim Hirvonens Japānas rallijā ir uzvarējis divas reizes (2007. un 2008. gadā). Šogad Hirvonens vēlas izcīnīt savu trešo uzvaru, taču soms apzinās, ka tas būs grūti izdarāms. Hirvonens uzskata, ka vienā no ātrumposmiem, kurš būs pats šaurākais WRC kalendārā, viņam būs priekšrocības. "Tas ātrumposms sākumā ir ļoti plats, tāds pats kā citi dopi," iesāk Hirvonens. "Taču, sākot no 11 kilometra, dops kļūs ļoti šaurs, un tas ir šaurākais ceļš pa kādu es jebkad esmu braucis," piebilst soms.

"Braucot tur, mani pārņem sajūtas, it kā es brauktu pa džungļiem. Man tas patīk. Tiešām. Tas, salīdzinot ar citiem ceļiem, ir kaut kas pavisam savādāks. Tur viss ir tā aizaudzis, ka tu nezini, kas tevi sagaida ceļa otrajā pusē. Tajos krūmājos neko nevar redzēt," tā Hirvonens.

Hirvonens atzīst, ka, salīdzinot ar citiem posmiem, šeit nevar aizrauties ar līkumu griešanu: ''Griežot līkumu, tur var nebūt nekas, bet tikpat labi tur var būt kaut kādi šķēršļi. Šis nebūs viegls ātrumposms. Paredzu, ka šeit kaut kas varētu notikt.

Kopumā Japānas rallija ātrumposmi ir šaurākie visā rallija kalendārā. Pierakstot trasi, centos braukt tādās trajektorijās, kādās braukšu pašā rallijā, taču, ņemot vērā to, ka braukšana ar rallija mašīnu būs ātrāka, tad daudzos līkumos mašīna var aizķert kokus, kuri atrodas pašā ceļa malā. Nezinu, kas mūs sagaida. Tas būs aizraujoši."

Ja Hirvonenam šie ceļi patīk, tad viņa komandas biedram tie nepatīk. "Neteiktu, ka ienīstu šos ceļus, taču šie nav mani mīļākie ātrumposmi," saka Jari Mati Latvala.

Rezultāti pēc pirmajiem diviem ātrumposmiem

VietaPilotsMašīnaLaiks
1.S.OžjēCitroen C4 WRC2:43.2
2.M.HirvonensFord Focus RS WRC 09+2.0
3.D.SordoCitroen C4 WRC+2.1
4.K.RaikonensCitroen C4 WRC+2.3
4.J.M.LatvalaFord Focus RS WRC 09+2.3
6.S.LēbsCitroen C4 WR+2.4
7.F.VilagraFord Focus RS WRC 08+4.6
8.P.SolbergsCitroen C4 WRC+5.7
9.H.SolbergsFord Focus RS WRC 08+5.7
10.M.VilsonsFord Focus RS WRC 08+6.6

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

Vai Hirvonens Japānas rallijā izcīnīs savu trešo uzvaru?

  • 20

  • 20


     [+] [-]

, 2010-09-10 00:27, pirms 14 gadiem
Par lielu S.Loebu!