Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Kristofersons: "Negribu lieki riskēt, jo lielāko un nozīmīgāko kausu dos sezonas beigās"

Juris Grīns
Juris Grīns

Kristofersons: "Negribu lieki riskēt, jo lielāko un nozīmīgāko kausu dos sezonas beigās"
Foto: Facebook.com/johankristoffersson88

Zviedrs Johans Kristofersons aizvadījis kārtējās lieliskās sacensības, uzvarot pasaules rallijkrosa čempionāta astotajā posmā "World RX of Canada". Šī ir Kristofersona trešā uzvara pēc kārtas un ceturtā šosezon, palīdzot zviedram pārsvaru kopvērtējumā palielināt līdz 35 punktiem. Šī arī ir pirmā reize "World RX" vēsturē, kad kāds pilots izcīna vietu uz goda pjedestāla septiņās sacensībās pēc kārtas.

Divkārtējais pasaules rallijkrosa čempions Peters Solbergs Kanādā izcīnīja otro vietu, nodrošinot "PSRX Volkswagen Sweden" komandas dubultuzvaru. "Team Peugeot-Hansen" pārstāvošais Sebastjēns Lēbs finišēja trešais. "EKS" pilots Tomass Heikinens ir vienīgais, kurš Kanādas posmā, kopš tā iekļaušanas pasaules čempionāta kalendārā, vienmēr iekļuvis finālā. Šoreiz viņš izcīnīja "Monster Energy Super Charge" balvu par labāko startu, taču finālbrauciena laikā pārsita auto riepu un nespēja cīnīties par vietu labāko trijniekā.

Uzvarētājs Kristofersons preses konferencē pēc sacensībām pateicās savai komandai: "Šī uzvara bija rūpīga komandas darba rezultāts, viņi to bija pelnījuši. Trases apstākļi bija sarežģīti un sestdien trase bija ļoti slapja – tas, ka komanda spēja sagatavot automašīnu, kas ir lieliska ne tikai startā, bet arī visā pārējā trasē, ir fantastiski. Protams, es vēlētos būt labāko trijniekā visās sacensībās, taču nevēlos lieki riskēt – lielākais un nozīmīgākais kauss tiks pasniegts sezonas beigās, uz ko arī cenšos koncentrēties. Esmu priecīgs par šonedēļ izcīnītajiem 30 punktiem un centīšos turpināt tādā pašā garā, taču bez lieka riska."

Otro vietu izcīnījušais Solbergs: "Šī bija ļoti laba nedēļas nogale – abi demonstrējām lielisku sniegumu un tagad komandu kopvērtējumā esam iekrājuši vairāk nekā 100 punktu pārsvaru. Protams, vēlamies uzvarēt katrā kvalifikācijā, taču reizēm nākas samierināties ar nedaudz zemāku vietu, lai nodrošinātu tikšanu uz pusfinālu. Mūsu komandai ir lielisks savstarpējās sadarbības plāns cīņā par komandu kopvērtējumu – uzvara tajā ir galvenais mērķis."

Lēbs, kurš vietu uz goda pjedestāla izcīnīja trešo reizi pēc kārtas: "Mana automašīna ir ļoti laba, taču "VW Polo Supercar" un to piloti rāda fantastisku sniegumu. Viss šobrīd iet labi, taču mums ir jābūt vēl labākiem. Sestdiena bija sarežģīta – otrajā kvalifikācijā saskrējos ar Andreasu Bakerudu, un arī pirmajā kvalifikācijā bija problēmas. Pusfinālā cīņa bija ļoti smaga, es, iespējams, izcīnītu otro vietu, ja džokera apli veiktu nedaudz vēlāk, bet arī šis ir lielisks rezultāts komandai, un es ceru, ka nākamajā posmā Francijā uz goda pjedestāla varēšu kāpt arī ceturto reizi pēc kārtas."

"MJP Racing Team Austria" pilotam Kevinam Ēriksonam izdevās stabilas sacensības, finālā izcīnot ceturto vietu, priekšā Heikinenam. "Team Peugeot-Hansen" pārstāvis Timmijs Hansens sacensības noslēdza sestajā vietā, finālā izstājoties dēļ tehniskas problēmas. Pagājušā gada čempions Matiass Ekstrems posmu noslēdza septītajā vietā, sajūga problēmas dēļ nespējot kvalificēties finālam. Dzinēja karšanas problēmas neļāva latvietim Jānim Baumanim sasniegt finālu, "STARD" komandas pārstāvim izcīnot astoto vietu. "Hoonigan Racing Division" pilots Kens Bloks finišēja devītais, bet Kevins Hansens ierindojās desmitajā vietā.

"Cooper Tires RX2 International Series" posmā uzvaru izcīnīja Sirils Reimons, atgriežoties uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena pēc viena posma pārtraukuma. Beļģis Žiloms de Riders finišēja otrais, bet amerikānis Taners Vaitens sacensības noslēdza trešajā vietā. Lielbritānijas pārstāvis Dens Rūks bija vadībā pēc pirmās dienas, taču 20 gadus vecais sportists pēc avārijas sacensību finālā bija spiests izstāties. RX2 kopvērtējumā Reimona pārsvars pār Rūku tagad ir 14 punkti. Latvijas pārstāvis Vasīlijs Grjazins aizvadīja savu līdz šim veiksmīgāko nedēļas nogali seriālā, un tikai tehnisku problēmu dēļ nespēja pacīnīties par vietu labāko trijniekā.

Izmantotie resursi:
Neste World RX of Latvia | FIA Pasaules...