Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Sirmacis pēc uzvaras Grieķijā: ''Esmu neaprakstāmi laimīgs''

Sirmacis pēc uzvaras Grieķijā: ''Esmu neaprakstāmi laimīgs''
Ralfs Sirmacis/Artūrs Šimins
Foto: Sven Kollus

21 gadu vecais Ralfs Sirmacis, pirmo reizi startējot Eiropas rallija čempionāta ERC klasē, ar jauno Škoda Fabi R5 automašīnu izcīnīja sensacionālu uzvaru “SEAJETS Acropolis Rally”, kas tiek uzskatīts par vienu no sarežģītākajiem un grūtākajiem rallijiem pasaulē. R.Sirmacis šajā posmā izcīnīja arī prestižo “Colin McRae ERC Troph” balvu, kuru katra ERC rallija beigās pasniedz pilotam, kurš sacīkstēs demonstrējis lielāko cīņassparu.

Eiropas rallija čempionāta posmā Grieķijā, divās dienās 7. un 8. maijā sportistiem bija jāveic 12 ātrumposmi 231km garumā. 2015. gada sezonā ekipāža R.Sirmacis/A.Šimins startēja ERC Junioru ieskaitē ar automašīnu Peugeot 208. Šosezon puišiem debija ERC klasē ar Škoda Fabia R5 mašīnu. “SEAJETS Acropolis Rally” kvalifikācijā ekipāža uzrādīja trešo ātrāko laiku, piesakot sevi kā spēcīgus konkurentus tādiem pieredzējušiem rallija pilotiem kā A.Lukjaņuks un K.Kajetonovičs.

Sākotnēji pēc pirmās rallija dienas līderpozīcijā absolūtajā ieskaitē bija R.Sirmacis/A.Šimins, tuvāko konkurentu A.Lukjaņuku apsteidzot par astoņām sekundēm, taču dienas izskaņā A.Lukjaņukam tika atcelts otrajā ātrumposmā saņemtais sods (saņēma 10 sekunžu sodu par pāragru startu), kā rezultātē R.Sirmacis/A.Šimins atkrita uz otro vietu, krievu braucējam zaudējot divas sekundes.

Rallija noslēdzošajā dienā sportistiem bija jāveic seši ātrumposmi. Jau dienas pirmajā ātrumposmā R.Sirmacis/A.Šimins pakāpās uz pirmo vietu. Devītajā ātrumposmā A.Lukjaņuks vienā no līkumiem sabojāja mašīnas piekari, kas ļāva pārliecinošā vadībā izvirzīties “Sports Racing Technologies” ekipažai R.Sirmacis/A.Šimins.

Ralfs Sirmacis: “Fantastiskas sajūtas! Esmu neaprakstāmi laimīgs. Mūsu mērķis bija cīnīties par augstākajām vietām. Neatbraucām uz Grieķiju pavizināties. Zinājām, ka viegli nebūs, bijām gatavi parādīt, uz ko esam spējīgi. Viens no mūsu mērķiem ir piepildījies. Esmu priecīgs, ka varam startēt ar Škoda Fabia R5. Šī ir foršākā un ātrākā mašīna, ar kādu esmu braucis. Tikpat viegli tā ir arī vadāma. Fantastiskas sajūtas! Paldies komandai, sponsoriem un visiem faniem.”

Artūrs Šimins: “Aizvadījām vienu no Eiropas smagākajiem rallijiem. Turklāt mēs to esam uzvarējuši. Mums ir neaprakstāms prieks. Neesam vēl līdz galam to aptvēruši. Neviens rallijs nav bijis kā šis rallijs, un šī diena ir viena no nozīmīgākajām mūsu dzīvē. Skatīsimies, kā būs tālāk, taču šī uzvara mums ir devusi lielāku pārliecību par savām spējām. Jāturpina strādāt, jo mūsu mērķis ir dalība un, protams, arī uzvara Pasaules rallija čempionātā.”

Autosporta klubu “Sports Racing Technologies” Eiropas rallija čempionāta 3. posmā pārstāvēja arī igauņu ekipāža Rauls Jeets/Andrus Toom. Arī šai ekipāžai rallijs bija veiksmīgs, jo divu dienu garumā, startējot ar Škoda Fabia R5 automašīnu, izcīnīta ceturtā vieta.

Rauls Jēts: “Mūsu mērķis bija uzrādīt labāku rezultātu nekā pagājušajā gadā. Kad sākās “SEAJETS Acropolis Rally”, sapratām, ka varam cīnīties par labu pozīciju. Pirmajā rallija dienā kļūdījāmies ar riepu izvēli, bet tomēr spējām parādīt labu sniegumu, pirmo dienu noslēdzot piektajā vietā. Otrajā dienā centāmies braukt tā, lai taupītu riepas dienas garākajam ātrumposmam, kas arī mums izdevās. Esam piepildījuši šī posma mērķi, šis ir labākais mūsu ERC uzrādītais rezultāts. Esam ļoti priecīgi. Paldies “SRT” komandai un visiem, kas palīdzēja mums šeit būt”.

"Sports Racing Technologies" komanda šogad plāno piedalīties Eiropas rallija čempionāta un Eiropas rallija junioru ieskaites posmos Portugālē, Beļģijā, Igaunijā, Polijā, Čehijā, Latvijā un Kiprā.

Informāciju sagatavoja:
Sanita Pelēķe
SRT sabiedrisko attiecību speciāliste

  +2 [+] [-]

, 2016-05-09 10:25, pirms 8 gadiem
Grieķija jau nu nekāda medusmaize nav ne vāģiem, ne pilotiem, cerams ka kāds no WRC arī pievērsīs uzmanību: veiksmi džeki!