Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

P.Solbergs Japānā izmanto testu priekšrocības

P.Solbergs Japānā izmanto testu priekšrocības
P.Solbergs ierodas Japānā
Foto: www.pettersolberg.com

Šīs nedēļas nogalē tiks dots starts Japānas rallijam, kurā priekšrocības būs norvēģu rallija braucējam Peteram Solbergam, kurš pirmdien paspēja aizvadīt testu braucienus.

Šobrīd noteikumi paredz, ka privātās komandas var trenēties jebkurā pasaules malā tik, cik uziet. Ja budžets ļauj, tad var trenēties kaut vai katru nedēļu citā pasaules vietā, kamēr lielās rūpnīcu komandas nedrīkst aizvadīt testus ārpus Eiropas. Šogad Solbergs WRC rallijā startē ar savu privāto ''Petter World Rally Team'', tāpēc viņš var trenēties jebkurā vietā, kamēr ''Ford'' un ''Citroen'' šāda iespēja ir liegta.

To arī Solbergs pirms gaidāmā Japānas rallija izmantoja, kurš pirmdien aizvadīja nelielus treniņbraucienus, kamēr pārējie piloti tikai Shakedown posmā varēs pieregulēt savas automašīnas regulējumus atbilstoši Japānas rallija ceļiem.

''Pirmdien aizvadījām nelielus testus, pēc kuriem man ir labas sajūtas gan ar mašīnu, gan ar šiem ceļiem,'' saka Solbergs. ''Tas, ka Solbergam būs priekšrocība, vismaz pirmajos posmos, atzīst arī viens no rūpnīcas komandas mehāniķiem. ''Mēs šo ralliju sāksim ar tādiem pašiem regulējumiem, ar kādiem pabeidzām Somijas ralliju. Solbergam bija iespēja aizvadīt testus, kamēr mums vienīgā iespēja pieregulēt automašīnu būs Shakedown laikā.''

Šobrīd kopvērtējumā līderis ar 191 punktu ir Sebastiens Lēbs, bet P.Solbergs ar 100 punktiem ieņem ceturto vietu.

WRC kopvērtējums pēc deviņiem posmiem

Pilotu ieskaite

VPilotsMašīnaPunkti
1.Sebastien LoebCitroen C4 WRC191
2.Sebastien OgierCitroen C4 WRC133
3.Jari-Matti LatvalaFord Focus RS WRC 09117
4.Petter SolbergCitroen C4 WRC100
5.Dani SordoCitroen C4 WRC95
6.Mikko HirvonenFord Focus RS WRC 0986
7.Matthew WilsonFord Focus RS WRC 0856
8.Federico VillagraFord Focus RS WRC 0826
9.Henning SolbergFord Focus RS WRC 0825
10.Kimi RaikkonenCitroen C4 WRC21
11.Mads OstbergSubaru Impreza S12B WRC16

Izmantotie resursi:
MaxRally