Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Video: Latvijas rallija komanda ASRT izrāda jauno "Citroen DS3 R3T"

Juris Grīns
Juris Grīns

Video: Latvijas rallija komanda ASRT izrāda jauno "Citroen DS3 R3T"
"Citroen DS3 R3T" rallija auto

ASRT rallija komanda ir publiskojusi video, kurā iepazīstina ar nesen iegādāto "Citroen DS3 R3T" automobili.

Iepriekš Latvijā neviens ar šādu mašīnu nav braucis, bet šogad tā nonāks krievu pilota Petra Turkina rīcībā. 2014. gada rallija sezonā viņš ar to startēs Krievijas čempionātā, kā arī būs redzams vairākās sacensībās Baltijas valstīs. Iepriekšējās sezonās Turkins brauca ar "Honda Civic Type-R R3" un šogad Krievijas čempionātā savā klasē guva ceturto vietu.

"Citroen DS3 R3T" ir priekšējo riteņu piedziņa un tā attīsta vairāk nekā 200 zirgspēku jaudu. Portālā "rallycarsforsale.net" pieejamā informācija, šādas vienu vai pāris sezonas lietotas automašīnas cena sastāda aptuveni 50 000 līdz 80 000 EUR. Aināra Igaveņa vadītā ASRT komanda šādu auto nopirka jaunu no "Citroen" rūpnīcas.

Tieši ar "Citroen DS3 R3T" automašīnām šogad pirmo reizi būs jāstartē JWRC pasaules čempionāta dalībniekiem. Iepriekšējās sezonās šajā čempionātā uzvarējuši pazīstamie Kreigs Brīns, Elfins Evanss un Pontuss Tidemands. Brīns un Tidemands drīzumā gaidāmajā Zviedrijas rallijā jau brauks ar WRC mašīnām, bet Evanss pat aizvadīs pilnu sezonu augstākajā klasē.

ASRT prezentē jauno R3 klases "Citroen DS3 R3T":

Izmantotie resursi:
ASRT | DS3 R3T Test | ASRTmedia - YouTube