Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Nākamgad LČ rallijā būs jauna punktu skaitīšanas sistēma

Nākamgad LČ rallijā būs jauna punktu skaitīšanas sistēma
Mārtiņš Svilis/Aivis Aizsilnieks
Foto: Jānis Avotiņš

Kļuvis zināms, ka nākamgad Latvijas rallija čempionātā tiks izmantota jauna punktu skaitīšanas sistēma. Kopumā punktus saņems katras klases desmit ātrākie braucēji, kur pati ātrākā ekipāža tiks pie 15 punktiem.

Šogad par uzvaru tika piešķirti 11 punkti, bet kopā pie punktiem tika astoņas ekipāžas. Nākamgad katras grupas uzvarētājs tiks pie 15 punktiem, bet kopā pie punktiem tiks desmit labākās katras klases ekipāžas. Otrās vietas ieguvējs tiks pie 12 punktiem, bet trešā labākā ekipāža savu kontu papildinās par desmit punktiem (15-12-10-8-6-5-4-3-2-1).

LRČ komandu vērtējumā piedalīsies tikai tās komandas, kuras LAF rallija komisijas padomei būs iesniegušas komandas pieteikumu un samaksājušas čempionāta dalības maksu – 500 LVL. LRČ Komandu sastāvā ir jābūt trīs ekipāžām. Līdz pirmajam LR Čempionāta posmam komandai jāpiesaka divas ekipāžas, bet trešo ekipāžu komanda drīkst mainīt neierobežotu skaitu reižu gada laikā, taču sportists nevarēs gada laikā mainīt komandu vairāk kā vienu reizi. Katra posma komandu vērtējumā tiek ieskaitīti komandas divu ekipāžu kopvērtējumā izcīnītie punkti starp 4WD vai 2WD klasēs.

Jāatzīmē, ka komandām tiks piešķirti ''bonusa” punkti par Junioru (2011. gada 1.janvārī nav vecāks par 23 gadiem un brauc ar vienas ass piedziņas automašīnu, kas atbilst A, N, R, L grupai un tās motora darba tilpums nepārsniedz 2000 cm³) dalību komandu sastāvā.

LRČ kopvērtējumā komandas rezultātu nosaka, summējot visos posmos izcīnītos komandas punktus. Vienādas punktu summas gadījumā augstāka vieta tiek piešķirta komandai, kura izcīnījusi augstākas vietas atsevišķos posmos.

2011.gada rallija un rallijsprinta kalendārs

DatumsRallijsVietaPiezīmes
29. - 30. janvārisWinter Rally 2011Lietuva (Utena)LRČ 1. posms; Baltijas Ziemas kauss
12. - 13. februārisSARMA 2011Latvija (Gulbene)LRČ 2. posms; Rallijsprints; Baltijas Ziemas kauss
12. - 13. martsLRČ RallijsprintsLatvija (Cēsis)-
14. - 15. maijsTALSI 2011Latvija (Talsi)LRČ 3. posms; Baltijas čempionāts
05. - 06. jūnijsMadona - Jēkabpils 2011Latvija (Madona)LRČ 4. posms; Rallijsprints
02. - 03. jūlijsLatgale 2011Latvija (Rēzekne - Daugavpils)LRČ 5. posms; Lietuvas čempionāts
26. - 28. augustsKURZEME 2011Latvija (Liepāja)LRČ 6. posms; Rallijsprints
24. - 25. septembrisLATVIJA 2011LRČ 7. posms; Rallijsprints; Baltijas čempionāts

Izmantotie resursi:
autorally.lv


, 2010-12-07 13:23, pirms 13 gadiem
Varēja jau kā F1 un WRC
, 2010-12-07 13:49, pirms 13 gadiem
daudz vairāk mani interesē vai būs tāpat kā pagājušogadu, kad divus sliktākos posmus neņēma vērā. Itkā jau labi, ka ne tik ļoti turīgas komandas var nebraukt visos posmos un teorētiski arī pretendēt uz čempiontitulu, bet tajā pat laikā bagātajām komandām ir atļauts kļūdīties un izstāšanās divos posmos reāli neko neskādē. Daudz interesantāk būtu, ja viena ša'da izstāšanās būtu vēlāk nākošajos posmos jāatspēlē, tas būtiski palielinātu konkurenci un cīņu tieši vadošo braucēju starpā.
, 2010-12-07 13:58, pirms 13 gadiem
a123 rakstīja: daudz vairāk mani interesē vai būs tāpat kā pagājušogadu, kad divus sliktākos posmus neņēma vērā. Itkā jau labi, ka ne tik ļoti turīgas komandas var nebraukt visos posmos un teorētiski arī pretendēt uz čempiontitulu, bet tajā pat laikā bagātajām komandām ir atļauts kļūdīties un izstāšanās divos posmos reāli neko neskādē. Daudz interesantāk būtu, ja viena ša'da izstāšanās būtu vēlāk nākošajos posmos jāatspēlē, tas būtiski palielinātu konkurenci un cīņu tieši vadošo braucēju starpā.
Jā, tas noteikums ir stulbs.
Foto: Rallycross.lv

19.maijā Biržos startēs Latvijas – Lietuvas rallijkrosa čempionāta 2.posms

Jau trešo gadu pēc kārtas Jēkabpils novada Biržos uz gaidītāko pasākumu autotrasē “Baroni” pulcēsies rallijkrosa braucēji un autosporta entuziasti no visas Baltijas, kur 19. maijā norisināsies Latvijas - Lietuvas Rallijkrosa čempionāta 2. posms.
Foto: Red Bull Content Pool

Izmaiņas Latvijas rallija čempionāta 2024. gada sezonas kalendārā

Latvijas Rallija čempionāta (LRČ) 2024. gada sezonas kalendārā notikušas izmaiņas – ņemot vērā, ka atcelta Igaunijā plānoto sacensību ''Võru Rally'' norise, LAF Rallija Komisija veica izmaiņas LRČ kalendārā – saglabājot apmaiņas posmu Igaunijā, LRČ sezonas trešo posmu paredzot vienlaicīgi ar ''Delfi Rally Estonia''.
Sebastjēns Ožjē. Foto: Vladislav Maschl
2

Ožjē sesto reizi uzvar Portugāles rallijā

LETA. Francijas autosportists Sebastjēns Ožjē svētdien Portugālē sesto reizi karjerā uzvarēja pasaules rallija čempionāta (WRC) Portugāles rallijā, sasniedzot rekordu Portugālē izcīnītajās uzvarās.