Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Četinkaja apmierināta ar lielo konkurenci, cer uz labākiem rezultātiem

Četinkaja apmierināta ar lielo konkurenci, cer uz labākiem rezultātiem
Burdžu Četinkaja
Foto: www.ewrc.cz

Turciete Burdžu Četinkaja atzinusi, ka, neskatoties uz to, ka viņa ar savu stūrmani Čičeku Guneju ir vienīgā sieviešu ekipāža šīs sezonas ''Intercontinental Rally Challenge'' (IRC) seriāla ietvaros, sportiste ir apmierināta ar sīvo konkurenci un nākotnē cer sasniegt labākus rezultātus.

Kā zināms, aprīļa sākumā turcietes Burdžu Četinkaja un Čičeka Guneja pieteica dalību šīs sezonas IRC seriāla septiņiem posmiem, tādējādi kļūstot par pirmo sieviešu ekipāžu, kura brauc IRC ietvaros. Šosezon 29 gadus vecā sportiste jau ir piedalījusies divos IRC posmos, taču abi ralliji beidzās ar izstāšanos. Proti, Sardīnijas rallijā Četinkaja nolauza savam auto riepu, bet jūnijā beigās notikušajā Beļģijas asfalta rallijā turciete izstājās 14. dopā diezgan iespaidīgas avārijas dēļ.

''Protams, ja ir mazāk ekipāžu, tad ir mazāka konkurence un iespēja sasniegt labāku rezultātu. Taču es tam nepiekrītu. Fakts, ka IRC piedalās ļoti daudz N4 klases auto nozīmē to, ka konkurence par augstāku vietu ir ļoti sīva. Jo lielāka konkurence, jo vairāk tu attīsti savu braukšanas prasmi. Man šī sezona ir ļoti vērtīga pieredzes iegūšanā un snieguma uzlabošanā,'' iesāk Četinkaja.

Runājot par nākamo IRC posmu, kurš tiks aizvadīts no 15.-17. jūlijam, kad rallijs norisināsies Portugālei piederošajās Azoru salās, Četinkaja cer uzlabot savu sniegumu, beidzot sasniegt finišu un izcīnīt arī kādu punktu (jāfinišē astoņniekā – R.Z.): ''Tā bija mana kļūda, ka Iprā avarējām. Ipra nekad nav bijis mans mīļākais rallijs, bet pakāpeniski rallija gaitā man jau tas sāka iepatikties, tāpēc, kad notika avārija, sapratu, ka braucu ātrāk nekā iepriekšējos dopos. Mūsu mērķis joprojām ir tas pats – izcīnīt kādus punktus, tāpēc šai lietai koncentrēšos ļoti nopietni.''

Atgādināsim, ka aprīļa beigās Četinkaja un Guneja piedalījās arī WRC sezonas ceturtajā posmā Turcijā. Stambulā notikušajā rallijā, kurā allaž piedalās pasaules spēcīgākie rallija piloti, dāmas, kuras brauca ar "Peugeot 207 S2000" automašīnu, parādīja ļoti labu sniegumu un kopvērtējumā ierindojās augstajā 12.(!) vietā, uzvarētājam un pēdējo sešu gadu čempionam, francūzim Sebastianam Lēbam, zaudējot 32 minūtes un 23 sekundes.

Izmantotie resursi:
IRC Intercontinental Rally Challenge