Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Latvijas rallija čempions Svilis šogad startēs ar jaudīgo "Ford Fiesta R5"

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvijas rallija čempions Svilis šogad startēs ar jaudīgo "Ford Fiesta R5"
"Ford Fiesta R5" rallija auto
Foto: tryfrustol.no

Aizvadīto divu sezonu Latvijas rallija čempions Mārtiņš Svilis kā pirmais no latviešiem sacensībās šogad piedalīsies ar jaudīgās R5 klases auto "Ford Fiesta".

Mārtiņš Svilis, kura stūrmanis arī šogad būs Ivo Pūķis, ar "Ford Fiesta R5" automobili pieteikušies pēc nepilnām divām nedēļām gaidāmajam Alūksnes rallijam. Šīs sacensības nebūs Latvijas čempionāta posms, taču tām būs gods atklāt jauno rallija sezonu mūsu valstī.

Mārtiņš Svilis līdz šim rallijos startēja ar "Mitsubishi Lancer EVO VIII" automašīnu, pēdējās divas sezonas izcīnot Latvijas čempiona titulu A+ klasē (2012. gadā kopā ar stūrmani Aivi Aizsilnieku) un kļūstot par vienu no vadošajiem rallistiem Latvijā.

R5 klase uzskatāma par otro spēcīgāko, uzreiz aiz WRC. "Ford Fiesta R5" mašīnas sagatavo pazīstamā britu kompānija "M-Sport" un sacensībās tās redzamas kopš pagājušā gada. Šobrīd ar "Ford Fiesta R5" jau izcīnītas WRC2 uzvaras Somijā un Lielbritānijā, kā arī ERC posmā Polijā. Drīzumā R5 klases mašīnas prezentēs arī citi ražotāji, tādi kā "Peugeot", "Skoda" un "Citroen".

Latvijā "Ford Fiesta R5" mašīna nebūs skatāma pirmo reizi. Rudenī notikušajā Kurzemes rallijā ar tādu jau startēja igaunis Martins Kangurs, kurš gan finišu nesasniedza, jo avarēja. Taču Svilis būs pirmais latvietis, kurš ar R5 klases auto piedalījies sacensībās.

Alūksnes rallijs tiks aizvadīts 17. un 18. janvārī.

Izmantotie resursi:
AutoEuro :: Krāsains nedēļas žurnāls ar...

  +3 [+] [-]

, 2014-01-07 15:37, pirms 11 gadiem
tad jau Eiropas rally Ventspils Svilis svilinās ne pa jokam.

  +2 [+] [-]

, 2014-01-07 16:38, pirms 11 gadiem
labs!lūcija vismaz atpuutiisies!

  +3 [+] [-]

, 2014-01-07 16:41, pirms 11 gadiem
Svilis ir godam ticis līdz čempiona titulam, vairākus gadus pamazām kāpjot augšup, ceru ka izkāps arī starptautiskā arēnā drīz, un sponsori to atbalstīs, kā piemēram Wrc posmā Somijā vai Zviedrijā vai Polijā (Lietuvā), būtu lieliski!

  +1 [+] [-]

, 2014-01-07 17:01, pirms 11 gadiem
Jatur ikskus par Svili, viennozimigi viens no labakajiem Jekabpils sportistiem!

     [+] [-]

, 2014-01-08 01:02, pirms 11 gadiem
Opā, tas man ir patīkams pārsteigums. Cerams, ka sezonā būs starti ne tikai LRČ, bet arī Eiropā.