Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Nitišs Zviedrijā paliek aiz pjedestāla, Baumani diskvalificē

Juris Grīns
Juris Grīns

Nitišs Zviedrijā paliek aiz pjedestāla, Baumani diskvalificē
Reinis Nitišs
Foto: qnigan.com

Šodien noslēdzās Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta (Pasaules RX) piektais posms, kurā jēkabpilietis Reinis Nitišs prestižākajā Supercar klasē izcīnīja ceturto vietu un ieguva 16 punktus. Lai gan tuvākie sekotāji sezonas kopvērtējumā samazināja pārsvaru pār Nitišu, latvietis ar 112 punktiem joprojām atrodas Pasaules RX kopvērtējuma līderpozīcijā. Spēcīgās konkurences dēļ Zviedrijas posms tiek uzskatīts par sezonas grūtāko posmu.

Zviedrijas posma trešajā kvalifikācijas kārtā Nitišs savā braucienā finišēja ceturtais, uzrādot desmito absolūti ātrāko laiku. Arī noslēdzošajā kvalifikācijas kārtā Nitišs savā braucienā ieņēma ceturto vietu, uzrādot septīto absolūti ātrāko laiku. Pēc visu kvalifikācijas kārtu veikšanas Nitišs ieņēma devīto vietu un iekļuva sacensību pusfinālā.

Sacensību pirmā pusfināla braucienā Nitišs nekļūdījās un no piektās pozīcijas startā spēja pakāpties līdz pat otrajai vietai, kvalificējoties finālam.

Finālbraucienā Nitišs startēja no trešās starta vietas. Diemžēl latvietis startā kļūdījās un viņa automašīna noslāpa. Tādējādi Nitišs braucienu sākumā atkrita uz pēdējo vietu. Tomēr, negaidītiem pavērsieniem bagātajā finālbraucienā Nitišs spēja atgūt divas pozīcijas un finišā no trešās vietas atpalika vien 0,067 sekundi.

Posmā uzvarēja Matiass Ekstrēms, aiz sevis atstājot Nitiša komandas biedru Andreasu Bakerūdu un Peteru Solbergu.

“Šī bija ļoti grūta nedēļas nogale. Ļoti daudz sāncenšu, ļoti smaga spēkošanās trasē. Kvalifikācijas braucienos starta pozīcija allaž iekrita ārmalā, no kuras grūti uzrādīt ātru laiku. Tomēr nenolaidu rokas un turpināju cīnīties, līdz veiksme uzspīdēja,” pēc sacensībām stāsta Reinis.

“Pusfinālā no piektās vietas finišēju otrais un iekļuvu finālā. Finālbrauciena startā kļūdījos, noslāpēju mašīnu un paliku tālu aiz konkurentiem, tomēr fantastiskā veidā izdevās tos panākt, un finišā tikai nedaudz pietrūka, lai kāptu uz goda pjedestāla. Zinot, kā man šonedēļ veicās, un cik grūts ir šis Zviedrijas posms, ceturtā vieta finālā ir lielisks rezultāts par kādu pat necerēju! Paldies Jums visiem par atbalstu!” pēc finiša pacilāts bija Nitišs.
Pasaules RX posmā Somijā Nitišs kopumā ieguva 16 punktus, tagad ar kopvērtējumā iekrātiem 112 punktiem viņš saglabā Pasaules RX līderpozīciju. Par 9 punktiem atpaliek Solbergs, vēl par četriem punktiem mazāk - Reiņa komandas biedram Andreasam Bakerudam.

Tikmēr "Super 1600" klasē latvietis Jānis Baumanis sākotnēji nodrošināja vietu finālā, taču saņēma diskvalifikāciju par pārāk agresīvu braukšanu pusfināla cīņā.

Pasaules RX sestais posms Beļģijā norisināsies jau nākamnedēļ - 12. un 13. jūlijā.

Slēpts komentārs: biedrinjsh#15

  +5 [+] [-]

, 2014-07-06 18:27, pirms 10 gadiem
Kas par finālu... Viens pilots ar nolauztu riteni, divi ar mīksto, bet visi vālē taisnēs ar 150 km/h
Žēl, ka Reinis nokavēja startu, būtu varējis piedalīties šajā kaujā visa brauciena laikā, ne tikai pēdējā līkumā.

  +8 [+] [-]

, 2014-07-06 18:28, pirms 10 gadiem
biedrinjsh#15 rakstīja: "Spēcīgās konkurences dēļ Zviedrijas posms tiek uzskatīts par sezonas grūtāko posmu."
cerams ka autors saprot ko ir uzdrukājis
Autors un es sapratām...Tu gan izskatās,ka nē...Ja sekotu līdzi,tad saprastu kas uzrakstīts,bet ja neseko,tad labāk paklusē!

  +3 [+] [-]

, 2014-07-06 18:32, pirms 10 gadiem
njaa...žēl Nitiša, kļudījās startā un beigās 6,5 simtdaļas līdz podiumam!
Solbergs uz pusi samazinājis Nitiša pārsvaru kopvērtējumā!

     [+] [-]

, 2014-07-06 20:10, pirms 10 gadiem
Laba sacīkste
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-07-07 08:38, pirms 10 gadiem
Kopumā grūta nedēļas nogale, bet rezultāti gana labi kopvērtējumam! Fināla brauciens vienkārši traks..