Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Motora defekts atņem Baldiņam iespēju uz pjedestālu, Nitišs finišē ceturtais

Juris Grīns
Juris Grīns

Motora defekts atņem Baldiņam iespēju uz pjedestālu, Nitišs finišē ceturtais
Ronalds Baldiņš. Foto: Facebook.com/br8181

Sērīgi noslēdzās RallyX Nordic piektais posms Somijā, OuluZone trasē – pēc lieliskas sacensību dienas Latvijas braucējs Ronalds Baldiņš Crosscar klases finālā izstājās, atrodoties otrajā vietā. Reinis Nitišs sasniedza ceturto vietu šajā sacīkstē.

Baldiņš ar finālā no starta aizbrauca otrajā vietā, pārliecinoši turoties līdzi brauciena līderim. Taču otrā apļa beigās Ronalda kroskārs zaudēja ātrumu un valmierietis bija spiests izstāties. Kopumā Baldiņš aizvadīja stabilu sacīksti, pirmajā kvalifikācijā gūstot uzvaru, otrajā finišējot ceturtais, bet trešajā – sestais. Pēc trim kvalifikācijām latvietis guva trešo vietu, bet savā pusfinālā prata uzvarēt. Tas solīja labu rezultātu finālā, tomēr potenciāls motora defekta dēļ nerealizējās.

Reiņa Nitiša diena nebija tik spilgta, tomēr gala rezultāts izdevās cienījams – ceturtā pozīcija finālā, līdz pēdējam aplim cīnoties par pjedestālu. Pirmajā kvalifikācijā Reinis bija piektais, bet otrajā sasniegta devītā vieta 13 dalībnieku konkurencē. Dienas zemākais punkts bija trešā kvalifikācija, kurā Nitišs nesasniedza finišu. Taču situāciju glāba salīdzinoši nelielais dalībnieku skaits, jo pat ar šo neveiksmi Reinis kvalifikāciju noslēdza desmitajā vietā un kvalificējās pusfinālā. Atdzimšana bija spoža – pēc perfekta starta Nitišs pusfinālu noslēdza otrajā pozīcijā un devās uz finālu. Finālā braucējs bija pjedestāla pozīcijas pretendents, sevišķi pēc Baldiņa izstāšanās. Taču, nedaudz zaudējis laiku pēcstarta cīņās, Nitišs finišēja ceturtais.

Svētdien OuluZone trasē tiks aizvadīts RallyX Nordic sestais posms, bet pēc šīs cīņas būs atlikusi vairs tikai viena sacīkste – septītais posms augusta vidū Zviedrijas Arvikā. Pirms svētdienas cīņām Nitišs kopvērtējumā ir ceturtais, bet Baldiņš piektais. Labi, tomēr vadošais trijnieks ievērojami atrāvies no sekotājiem, tāpēc atlikušajos posmos latviešiem, lai iegūtu vietu kopvērtējuma trijniekā, būs nepieciešami ne tikai augstākie rezultāti, bet arī veiksmes palīdzība.

Ronalds Baldiņš ziņo, ka komanda strādājusi līdz 4:30 rītā, lai sagatavotu kroskāru svētdienas cīņai, braucējs noskaņots kaujinieciski revanšēties par sestdienas neveiksmi.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv