Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Baumanis trenējas Spānijā, komanda nolīgst DTM čempionu

Juris Grīns
Juris Grīns

Baumanis trenējas Spānijā, komanda nolīgst DTM čempionu
Šlēgelmilhs, Baumanis un Garkaklis
Foto: Jāņa Baumaņa personīgais arhīvs

Latviešu rallijkrosa braucēja Jāņa Baumaņa pārstāvētā komanda "World RX Team Austria", kas pirms 2017. gada sezonas veikusi nosaukuma maiņu, parakstījusi līgumu ar divkārtējo DTM čempionu Timo Šaideru. Paša Baumaņa nākotne pagaidām neskaidra.

Maksa Puhera vadītā komanda šogad FIA pasaules rallijkrosa čempionātā startēs ar nosaukumu "MJP Racing Team Austria", un tās rīcībā būs pilnīgi jaunas "Ford Fiesta Supercar" sacīkšu automašīnas, kas starpsezonā tiek gatavotas.

Vācietis Timo Šaiders ir pirmais no pilotiem, kuru šī komanda apstiprinājusi dalībai visos 2017. gada pasaules čempionāta posmos, kamēr otrs pilots pagaidām nav paziņots. "MJP Racing Team Austria" vadība vēsta, ka pārrunas ar potenciālajiem kandidātiem turpinās.

Šobrīd nav ziņu, ko gaidāmajā sezonā darīs līdzšinējais "World RX Team Austria" pilots Jānis Baumanis. Latvietis pērn ieguva desmito vietu kopvērtējumā, kamēr otrs komandas braucējs Timurs Timerzjanovs ierindojās astotajā pozīcijā, Barselonas posmā izcīnot trešo vietu, kas bija komandas vienīgais pjedestāls sezonas laikā.

Tikmēr Šaiders spēkus rallijkrosā izmēģināja jau pērn, kad startēja posmos Spānijā, Latvijā un Argentīnā, pārstāvot "Munnich Motorsport" vienību. Argentīnā viņam izdevās izcīnīt augsto ceturto vietu.

Neoficiāli zināms, ka Timerzjanovs vai Baumanis, iespējams, paliks komandas sastāvā, bet vienam no viņiem visticamāk būs jāmeklē cita vienība.

Nesen testus komandas sastāvā aizvadīja bijušais F1 pilots Alekss Vurcs un pastāv iespēja, ka viņš šogad varētu startēt atsevišķos pasaules rallijkrosa čempionāta posmos "MJP Racing Team Austria" sastāvā. Tāpat atsevišķās sacīkstēs komandu, iespējams, pārstāvēs tās vadītājs Makss Puhers.

Savukārt Jānis Baumanis turpina gatavoties 2017. gada pasaules rallijkrosa čempionātam. Vasarīgos apstākļos Spānijā viņš veicis treniņus ar kartingu Haralda Šlēgelmilha un Haralda Garkakļa uzraudzībā, praktizējot braukšanu pa asfaltu.

"Kamēr Latvijā ir ziema, tikmēr es turpinu gatavoties 2017. gada pasaules rallijkrosa čempionāta sezonai," stāsta Baumanis. "Trenējos Spānijā ar kartingiem - pirmo reizi ar DD2 kartingu atbilstošos apstākļos. Ir jautri un arī labs treniņš. Nedēļas laikā ar ļoti konkurētspējīgiem apļu laikiem esmu nobraucis vairāk nekā 350 apļus. Paldies bijušajam Austrijas Formula 3 čempionam Haraldam Šlēgelmilham un desmitkārtējam dažādu valstu kartinga čempionam Haraldam Garkaklim par padomiem, kā uzlabot braukšanu pa asfaltu."

Pasaules rallijkrosa čempionāts startēs 31. martā ar posmu Barselonā.

     [+] [-]

, 2017-02-06 19:59, pirms 8 gadiem
Vispār jau čempionāts startēs 31.martā,- Barselonā,Spānijā. Portugāles posms šogad ir otrais un norisināsies 21.aprīlī

  +1 [+] [-]

, 2017-02-06 20:47, pirms 8 gadiem
Timo Šaiders principā ir spiests aiziet no DTM, jo pēc 2015.gada Austrijas GP nesportiskās rīcības un sekojošās diskvalifikācijas, neviens īsti nevēlējās sapīties ar viņu.

https://www.youtube.com/watch?v=Zsd...