Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Jaunā "World RX" sezona startē ar čempiona Kristofersona uzvaru

Juris Grīns
Juris Grīns

Jaunā "World RX" sezona startē ar čempiona Kristofersona uzvaru
Johans Kristofersons. Foto: FIA World RX

Nedēļas nogalē Portugālē startēja elektrizētā pasaules rallijkrosa čempionāta jaunās sezonas pirmais posms, bet titula aizstāvēšanu ar uzvaru sācis zviedru pilots Johans Kristofersons. Šogad viņš cīnīsies par savu jau sesto "World RX" titulu karjerā.

Mainīgie apstākļi Montalegres trasē nepatraucēja Kristofersonam izcīnīt 36. uzvaru karjerā. Uzsākot otro elektrizētā rallijkrosa ēras sezonu, viņš bija ātrākais visos četros kvalifikācijas braucienos un pusfinālā atkal bija pirmais, pārspējot Kevinu Hansenu un Sebastjēnu Lēbu. Timijs Hansens šoreiz finālā neiekļuva, jo palika ceturtais pēc cīņas ar Gustavu Bergstrēmu. Niklass Gronholms uzvarēja otrā pusfinālā, kur pirmo trijnieku noslēza Klāra Andersone un Ole Kristians Veibijs, bet “aiz strīpas” palika Gerlēns Šišerī un Timo Šaiders.

Finālā tikai pirmajā līkumā Kristofersonam nācās atvairīt K.Hansena uzbrukumu, bet pēc tam brīvā trasē čempions bija neapturams un uzvarēja ar gandrīz piecu sekunžu pārvaru. K.Hansens pēdējo apli nobrauca ar cauru riepu, bet spēja uzveikt Gronholmu, kurš izbrauca no džokera apļa un bija gatavs viņu pārspēt. Veibijs finišēja ceturtais, Andersone palika piektā, bet Lēbs ar vēsturiskā krāsojuma “Lancia” automobili ieņēma sesto vietu.

Šogad norisināsies kopumā desmit posmi. Nākamās pasaules čempionāta sacensības tiks aizvadītas 17. un 18. jūnijā Norvēģijā, Hellas trasē.

Posma fināla rezultāti:

Sezonas kopvērtējums: