Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Nitišs: "Komandas doto uzdevumu izpildīju" (+video)

Juris Grīns
Juris Grīns

Nitišs: "Komandas doto uzdevumu izpildīju" (+video)
Nitišs un komandas biedrs Bakeruds
Foto: rallycrossrx.com

Reinis Nitišs šodien ar augstvērtīgu panākumu debitējis 2014. gada FIA pasaules rallijkrosa čempionāta (Pasaules RX) pirmā posma sacensībās Portugālē SuperCar klasē. Nitišs sacensību finālbraucienā finišēja trešais un SuperCar sezonas kopvērtējumā ir ierindojies otrajā vietā. Šis ir līdz šim augstākais panākums, kuru pasaules čempionāta autosporta disciplīnas augstākajā klasē sasniedzis kāds latviešu autosportists.

Dienas sākumā norisinājās divi (no kopumā četriem) priekšbraucieniem, pēc kuriem tika noskaidroti 12 ātrākie braucēji, kuri kvalificējās finālbraucieniem. Trešajā priekšbraucienā Reinis Nitišs startēja no otrās pozīcijas, brauciena finišā ierindojoties otrajā vietā. Priekšbraucienā uzrādītais laiks bija trešais ātrākais starp visiem dalībniekiem un deva Reinim 42 ieskaites punktus.

“Šodien pēc pirmā priekšbrauciena īpaši strādājām pie starta, kas līdz šim man nebija padevies tik labi. Ja izdotos labs starts un tālāk trasē nekļūdītos, būtu iespējams sasniegt labu rezultātu,” panākumu atslēgu atklāja Reinis.

Ceturtajā priekšbraucienā Reinis Nitišs startēja no ceturtās starta vietas un brauciena laikā centās apsteigt trešajā vietā esošo Timuru Timerzjanovu (Timur Timerzyanov), tomēr Reinis pēdējā aplī veica Joker apli, kā rezultātā viņu apsteidza zviedru autosportists Timijs Hansens (Timmy Hansen). Šajā braucienā Reinis sasniedza ceturto ātrāko laiku, kas bija arī ceturtais ātrākais starp visiem dalībniekiem un Reinim deva vēl 40 punktus.

Pēc abu priekšbraucienu veikšanas Reinis Nitišs ieguva 162 punktus un trešo vietu kopvērtējumā, kas ļāva kvalificēties pusfinālam. Konkurentiem Timerzjanovam - 187 punkti, Peteram Solbergam (Petter Solberg) - 169 punkti.

“Minimālā programma ir sasniegta,” pēc priekšbraucieniem atklāja Reinis Nitišs. “Finālbraucienos svarīgi ir nekļūdīties, neiekļūt avārijā. Jūtos labi un darīšu visu, lai iekrātu pēc iespējas vairāk punktus.”

Sacensību turpinājuma pirmajā pusfinālā, Reinis Nitišs startēja no pirmās starta rindas ārmalas. Sešu apļu garajā braucienā Reinis uzreiz veica Joker apli, kas, kā vēlāk izrādījās, bija taktiski pareizs gājiens. Brauciena sākumā Reinis ierindojās trešajā vietā, bet, kamēr konkurenti veica Joker apli, Reinis spēja pakāpties divas pozīcijas augstāk un izcīnīt uzvaru pusfinālā.

“Šīs ir manas pirmās sacensības SuperCar klasē un uzreiz piedalīšos finālā. Tas ir neticami!” pēc finiša emocijas neslēpa Reinis Nitišs. “Finālā būs daudz spēcīgu konkurentu, bet es cīnīšos un darīšu visu, lai sasniegtu pēc iespējas labāku rezultātu.”

Sacensību nozīmīgākajā startā Nitišs atkal startēja no pirmās starta rindas, vēlreiz no ārmalas. Līdzīgi kā pusfinālā, arī šoreiz Reinis uzreiz devās Joker aplī, tādējādi atkrītot uz piekto pozīciju. Tā kā konkurenti Joker apli veica brauciena izskaņā, tas ļāva Reinim pakāpties divas pozīcijas augstāk. Pēdējo divu apļu laikā Reinis veiksmīgi aizstāvēja savu pozīciju no ceturtajā vietā esošā Tomasa Heikinena (Toomas Heikkinen) un savās debijas sacīkstēs SuperCar klasē finišēja augstajā trešajā vietā.

Atgādināsim, ka 2013. gada septembrī Starptautiskā automobiļu federācija (FIA) nolēma mainīt rallijkrosa pozīciju autosporta disciplīnu hierarhijā, piešķirot tam pasaules čempionāta statusu, kāds bez rallijkrosa ir piešķirts vienīgi formulas (Formula 1), rallija (WRC), kā arī autošosejas salonauto un prototipu (WTCC un WEC) sacensībām. Līdz ar to, Reiņa Nitiša panākums ir līdz šim augstākais, kādu pasaules čempionāta augstākajā klasē sasniedzis latviešu autosportists.

Līdz ar to, Reinis Nitišs guvis līdz šim nozīmīgāko panākumu, kādu autosportists no Latvijas ko kāda pasaules čempionāta augstākajā klasē sasniedzis.

“Kāpt uz goda pjedestāla savā debijas reizē ir ļoti patīkami un prieku par šodien sasniegto nevaru noslēpt,” pēc sacīkstēm atzina Reinis Nitišs. “Sezona ir gara. Noteikti būs labāki brīži, būs arī sliktāki, tomēr šis ir tāds sezonas sākums, par kuru labāku nevar vēlēties.”

“Šodien izpildīju komandas uzdevumu, iekļuvu Top12. Viss pārējais jau ir kā bonuss. Patīkami, ka izdevās izcīnīt punktus, jo cīnāmies ne tikai individuālajā, bet arī komandas ieskaitē,” turpina Reinis Nitišs. “Arī Olsbergs MSE komandā noskaņojums ir lielisks, jo uz goda pjedestāla bijām abi ar komandas biedru Andreasu Bakerudu.”

Sacensību laikā Reinis izcīnīja 14 ieskaites punktus par trešo vietu kopvērtējumā pēc visiem priekšbraucieniem, 6 punktus par uzvaru pusfinālā un 4 punktus par trešo vietu finālā. Pasaules RX posmā Portugālē Nitišs kopumā ieguva 24 čempionāta ieskaites punktus, kas ļāva ierindoties kopvērtējuma otrajā vietā. 29 punktus ieguva Pasaules RX posma uzvarētājs Solbergs, trešajā vietā ar 21 punktu - Heikinens.

“Pirmās sacīkstes vienmēr ir pirmās sacīkstes. Pirms tām ir ļoti daudz neatbildētu jautājumu, tāpēc esmu apmierināts par šādu sākumu,” iesāk Olsbergs MSE komandas vadītājs Jusis Pinomaks (Jussi Pinomaki). “Portugālē mēs ieguvām ļoti daudz informācijas par mašīnu, kā tā strādā un kas vēl tai ir jāpilnveido.”

“Emu ļoti apmierināts ar Reiņa stabilitāti sacensību laikā, par rezultātiem, ko viņš spēja uzrādīt, tomēr nevar arī pārvērtēt vienas sacensības. Mūsu mērķi pēc šodienas nav mainījušies, un Reiņa galvenais uzdevums ir iegūt stabilu vietu starp 12 ātrākajiem braucējiem,” tā Jusis Pinomaks.

Informējam, ka Pasaules RX posmā Portugālē ne mazāk spoži debitēja vēl viens latvietis Jānis Baumanis, kurš Super1600 klases finālā arī finišēja trešajā vietā. Baumanis četros priekšbraucienos uzrādīja attiecīgi 3., 15., 11. un 4. ātrāko laiku, kas ļāva ierindoties 9. vietā un kvalificēties pusfinālam, kurā autosportists finišēja otrais. Tādējādi sacensību laikā Baumanis ieguva 17 punktus, kas latvietim ļauj ierindoties piektajā vietā Super1600 klases kopvērtējumā.

Pasaules RX otrais posms jau pēc trim nedēļām, 24. un 25. maijā norisināsies Lielbritānijā, Lydden Hill trasē.

Nitišs izcīna trešo vietu Portugālē

Informāciju sagatavoja:
Jānis Unbedahts
RA EVENTS

     [+] [-]

, 2014-05-05 09:14, pirms 10 gadiem
Kas tas par suuda video???? Reini pat nepiemin @

  +2 [+] [-]

, 2014-05-05 09:21, pirms 10 gadiem
munkinshh rakstīja: Kas tas par suuda video???? Reini pat nepiemin @
Nav vēl tāda zvaigzne. Video veidotāji maldīgi domā, ka viņš 3. vietā tika izņēmuma kārtā. Ar nākamiem posmiem būs spiesti pieminēt.

  +1 [+] [-]

, 2014-05-05 09:55, pirms 10 gadiem
munkinshh rakstīja: Kas tas par suuda video???? Reini pat nepiemin @
Cik saprotu, tad kā jau Juris minēja, ar Reini tur neviens nerēķinās (vismaz līdz šim ne), šķiet, ka viņš ir vienīgais, kuram nav arī onboard kameru, jo sacīkšu laikā video no onboard kamerām bija no visiem vadošajiem pilotiem, tikai ne no Reiņa mašīnas.
Arī komentētāji tik tiešām ļoti negribīgi pieminēja Reini, par ko biju pārsteigts, jo līdz šim vienmēr komentētāji jaunās zvaigznes ļoti izceļ.
Viņiem tas laikam nešķiet nekas sevišķs, ka pasaules čempionāta debijā, pirmajās sacensībās pie tik jaudīgas mašīnas stūres, 18 gadīgs puisis no Latvijas, kurš tikai nesen saņēmis tiesības, ir tik pat ātrs kā Solbergs, Heikinens un Timerzjanovs

  +1 [+] [-]

, 2014-05-05 10:28, pirms 10 gadiem
Kas ir Joker aplis?

  +1 [+] [-]

, 2014-05-05 11:12, pirms 10 gadiem
chester89 rakstīja: Kas ir Joker aplis?
Each course is equipped with two routes: the main route, and the joker lap route, which each driver must take once per race. The joker lap route typically shortens the length of the track significantly, forcing a driver to make strategic decisions about when to take it. On one hand, taking it on the first lap allows a driver to get it over with; on the other, waiting until the end of the race can allow a driver to gain positions before the finish. Depending on venue, the joker lap route may have additional obstacles which significantly slow the cars thus making the main route faster.

  +1 [+] [-]

, 2014-05-05 11:12, pirms 10 gadiem
chester89 rakstīja: Kas ir Joker aplis?
Joker aplii vinji speelee kaartis!

  +1 [+] [-]

, 2014-05-05 11:15, pirms 10 gadiem
Joker apli katrā braucienā katram sportistam ir jāveic vienu reizi.Šajā gadījumā Jokera aplis bija īsāks.Reāli jau tas ir tas pats aplis,tikai vienu līkumu sportists nebrauc,bet aizbrauc pa taisno...pa citu ceļu.
Tas ir ļoti interesants navarots.Katram sportistam vajag pieņemt lēmumu,kad to Jokeri izbraukt.Piemēram ja tev pa priekšu velkās kāds lēnāks sportists,tu iebrauc Jokerī un tā tiec viņam garām.Vai ja tevi kāds ātrāks no muguras visu laiku baksta,un krīt uz nerviem,tu iebrauc Jokerī un atraujies no viņa.Jab piemēram tu esi potenciāli ātrāks,bet tu noguli startu,un nokļūsti aimugurē.Tad lai tev viņiem visiem nav jādzenās garām,tu izmanto Jokeri.
Nu kaut kā tā.Labs šova elements,kas padara sacīksti interesantāku.

     [+] [-]

, 2014-05-05 11:27, pirms 10 gadiem
Rallijs-2002 rakstīja: Joker apli katrā braucienā katram sportistam ir jāveic vienu reizi.Šajā gadījumā Jokera aplis bija īsāks.Reāli jau tas ir tas pats aplis,tikai vienu līkumu sportists nebrauc,bet aizbrauc pa taisno...pa citu ceļu.
Tas ir ļoti interesants navarots.Katram sportistam vajag pieņemt lēmumu,kad to Jokeri izbraukt.Piemēram ja tev pa priekšu velkās kāds lēnāks sportists,tu iebrauc Jokerī un tā tiec viņam garām.Vai ja tevi kāds ātrāks no muguras visu laiku baksta,un krīt uz nerviem,tu iebrauc Jokerī un atraujies no viņa.Jab piemēram tu esi potenciāli ātrāks,bet tu noguli startu,un nokļūsti aimugurē.Tad lai tev viņiem visiem nav jādzenās garām,tu izmanto Jokeri.
Nu kaut kā tā.Labs šova elements,kas padara sacīksti interesantāku.
Šajā reizē džokeris bija garāks nevis īsāks.

  -1 [+] [-]

, 2014-05-05 12:08, pirms 10 gadiem
Rallijs-2002 rakstīja: Joker apli katrā braucienā katram sportistam ir jāveic vienu reizi.Šajā gadījumā Jokera aplis bija īsāks.Reāli jau tas ir tas pats aplis,tikai vienu līkumu sportists nebrauc,bet aizbrauc pa taisno...pa citu ceļu.
Tas ir ļoti interesants navarots.Katram sportistam vajag pieņemt lēmumu,kad to Jokeri izbraukt.Piemēram ja tev pa priekšu velkās kāds lēnāks sportists,tu iebrauc Jokerī un tā tiec viņam garām.Vai ja tevi kāds ātrāks no muguras visu laiku baksta,un krīt uz nerviem,tu iebrauc Jokerī un atraujies no viņa.Jab piemēram tu esi potenciāli ātrāks,bet tu noguli startu,un nokļūsti aimugurē.Tad lai tev viņiem visiem nav jādzenās garām,tu izmanto Jokeri.
Nu kaut kā tā.Labs šova elements,kas padara sacīksti interesantāku.
Ko Tu tur samuldēji. Tu vispār skatījies gonku? Katram viens aplis bij garais, un nesaprotamu iemeslu dēļ, kāds to sauc par joker apli. Šoreiz sanāk, ka jokers ir sūdīgākā kārts!

  -1 [+] [-]

, 2014-05-05 12:11, pirms 10 gadiem
Jusis Pinomaks (Jussi Pinomaki)
Labs humors, ibio.

Kāpēc gan neiztulkot Lydden Hill uz Laidenkalnu?