Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Grjazins: "Viss tas stāsts ar Krievijas karogu izskatās stulbi"

Juris Grīns
Juris Grīns

Grjazins: "Viss tas stāsts ar Krievijas karogu izskatās stulbi"
Nikolajs Grjazins. Foto: Facebook.com/gryazin.nikolay

Krievu pilota Nikolaja Grjazina ekipāža Somijā notikušajā pasaules čempionāta posmā "Arctic Rally Finland" finišēja trešajā vietā WRC2 klases ieskaitē, izcīnot pirmo pjedestālu šajā gadā. Sportists atzīst, ka ātrāki bijuši tikai ļoti profesionāli braucēji, tāpat viņš pastāsta, kāpēc Krievijas karoga vietā blakus ekipāžas sportistu uzvārdiem šajās sacīkstēs bija uzraksts RAF.

Lai gan Grjazins ar savu "Volkswagen Polo R5 GTI" šogad jau startēja Montekarlo rallijā, kur guva piekto vietu klasē, tieši Somijas ziemas posms kļuva par viņa pirmajām WRC2 ieskaites sacensībām sezonā. Sākotnēji viņš ierindojās pat otrajā pozīcijā, bet pēc trešā ātrumposma iekārtojās trešajā vietā, kurā arī pabija visu sacensību atlikušo daļu. Priekšā finišēja tikai divi piloti, kuri iepriekš ar zināmiem panākumiem sevi parādījuši WRC klasē – Esapeka Lapi un Andreass Mikelsens. Jāpiebilst, ka Lapi šajā rallijā bija Grjazina komandas biedrs "Movisport" vienībā.

"Sacensības bija labas, mums izdevās finišēt, un tas ir lieliski, turklāt izcīnījām trešo vietu, kas arī nav slikti," sacīja Grjazins. "Mums priekšā palika tikai divi profesionāli piloti, kuri pa sniegu māk braukt ļoti ātri. Rallija laikā centāmies uzbrukt, kaut kur paspēlējāmies ar uzstādījumiem, kaut kur pameklējām iztrūkstošo rezervi. Liels prieks, ka mūsu komandas biedrs šeit bija Lapi. Viņš ir ļoti atvērts puisis, un varēju salīdzināt savu ātrumu ar viņējo, un tas bija forši. Lieliski, ka viņš atbrauca, startēja mūsu klasē un parādīja, kā ir jābrauc. Arī tas mums nākotnē palīdzēs braukt ātrāk."

Ņemot vērā Krievijai piespriesto diskvalifikāciju saistībā ar valstiska mēroga dopinga programmu, kas tika atklāta pēc 2014. gada Ziemas Olimpiskajām spēlēm Sočos, tagad dažus gadus krievu braucēji arī autosporta pasaules čempionātos nedrīkstēs pārstāvēt savu valsti. To vidū ir Grjazins, kuram pie uzvārda uz mašīnas blakus vairs nebija Krievijas karoga uzlīme, bet gan uzraksts RAF, kas ir Krievijas Automobiļu federācijas abreviatūra.

"To uzstādīja komanda – viņiem teica likt uzrakstu RAF, un viņi tā arī izdarīja, lai gan man pat nav Krievijas licences, bet nu labi," situāciju skaidro Grjazins. "Vispār viss tas stāsts ar karogu izskatās stulbi, bet tāda ir mūsdienu pasaule, tur neko nevar padarīt. Mūsu ekipāžai galvenais ir parādīt rezultātu. Būs labs rezultāts, cilvēki no augšas sāks par mums interesēties, un tad jau noteikti zinās, no kurienes esam."

Nākamais pasaules rallija čempionāta posms aprīļa otrajā pusē notiks Horvātijā pa asfalta segumu. "Rally Croatia" pasaules čempionāta ietvaros notiks pirmo reizi, un Grjazins tam nopietni gatavosies: "Pirms starta Horvātijā mēs trenēsimies. Lai labāk pielāgotos, startēsim vairākās sacensībās, bet to sīkāk izziņosim vēlāk, jo jebkuras no tām var atcelt. Kopumā runājot, iziesim sava veida sagatavošanās kursu Horvātijas rallijam."

"Arctic Rally Finland" rezultāti WRC2 klasē

VietaPilotsAutoKomandaRezultāts
1.Esapeka LapiVolkswagen Polo GTI R5Movisport SRL2:09:56.6
2.Andreass MikelsensŠkoda Fabia Rally2 evoToksport WRT+47.7
3.Nikolajs GrjazinsVolkswagen Polo GTI R5Movisport SRL+1:30.3
4.Ejvinds BrinildsensŠkoda Fabia Rally2 evoToksport WRT+2:44.9
5.Ole Krsitians VeibijsHyundai i20 R5Hyundai Motorsport N+2:54.2
6.Martins ProkopsFord Fiesta Rally2M-Sport Ford WRT+7:00.1
7.Šons DžonstonsCitroën C3 Rally2Saintéloc Junior Team+14:33.5
8.Georg LinnamēVolkswagen Polo GTI R5ALM Motorsport+21:57.8
9.Adrijēns FormūFord Fiesta Rally2M-Sport Ford WRT+37:21.2

WRC2 pilotu kopvērtējums

VietaPilotsPunkti
1.Andreass Mikelsens52
2.Esapeka Lapi29
3.Adrijēns Formū25
4.Eriks Kamilli17
5.Nikolajs Grjazins17
6.Šons Džonstons17
7.Marko Bulasija Vilkinsons15
8.Ole Kristians Veibijs13
9.Ejvinds Brinildsens12
10.Enriko Bracoli8
11.Martins Prokops8
12.Georgs Linnamē4

WRC2 komandu kopvērtējums

VietaKomandaPunkti
1.Toksport WRT70
2.Movisport70
3.M-Sport Ford WRT18

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati

  +1 [+] [-]

, 2021-03-05 12:00, pirms 3 gadiem
Visa afēra ar dopingu un pēc tam pierādījumu viltošanu Krievijas izpildījumā gan izskatījās gudri un cienījami.

     [+] [-]

, 2021-03-05 12:11, pirms 3 gadiem
Ar kādu licenci viņš brauc?

     [+] [-]

, 2021-03-05 13:21, pirms 3 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Ar kādu licenci viņš brauc?
krievijas auto federācijas

     [+] [-]

, 2021-03-05 13:27, pirms 3 gadiem
kāds nezin kāpēc Vasīlijs Grjazins vairs uz Eiropu nebrauc gonkot?

     [+] [-]

, 2021-03-05 22:45, pirms 3 gadiem
Vasīlijam vairākus gadus atpakaļ bija smaga avārija ar privātu auto un koplietošanas ceļa. Pēc tās viņam bija psiholoģiski grūti startēt sacensībās ar lieliem ātrumiem. Startēja citās disciplīnās.Rallijkorosā un tt. Tagad pamazām sāk atgriezties. Varbūt kādreiz atkal ieraudzīsim pasaules elitē.Bet nav jau vairs nekāds jaunais. Tā kā lielu cerību domāju ka nav.