Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Vilkss: ''Teikšu tieši - nākamgad jākļūst par čempionu''

Vilkss: ''Teikšu tieši - nākamgad jākļūst par čempionu''
Gajs Vilkss
Foto: skiddmark.com

Britu rallija braucējs Gajs Vilkss, kurš jau otro sezonu piedalās ''Intercontinental Rally Challenge'' (IRC) seriālā, šosezon pārstāvot ''Škoda UK'' vienību, bet pagājušajā nedāļā pievienojoties ''Peugeot UK'' komandai, atzinis, ka nākamā sezona būs lielākais izaicinājums un svarīgākā viņa karjerā.

Pagājušajā nedēļā jau vēstījām, ka 29 gadus vecais britu pilots Gajs Vilkss, kurš šogad IRC seriāla ietvaros pārstāvēja ''Škoda UK'' komandu, pievienojās tās sīvākajai konkurentei - ''Peugeot UK'' vienībai. Tiek lēsts, ka līgums pagaidām ir parakstīts uz nākamās sezonas 11 posmiem (izņemot pēdējo posmu Kiprā), un pie ''Peugeot 207 S2000'' stūres Vilkss debitēs sezonas atklāšanas posmā Montekarlo (janvārī). Jaunajā komandā Vilkss aizvietos pērnā gada čempionu Krisu Mīki (31), kurš, kā zināms, nākamsezon brauks WRC ietvaros, pārstāvot ''Mini''. Jāatzīmē, ka tieši Mīke ieteica ''Peugeot UK'' piesaistīt Vilksu.

Vilkss, kurš pagājušajā gadā ar savu braukšanu priecēja arī Talsu rallija līdzjutējus, atzinis, ka esot bijis grūti pamest ''Škoda UK'', taču vēlme tikt pie iespējas izcīnīt IRC titulu bijusi pārāk liela. ''Tagad ir man 29 gadi, bet janvārī, kad jau būs beidzies Montekarlo rallijs, būs 30. Nākamajā sezonā man ir sevi jāpierāda. Cik tad ilgi es vēl braukšu rallijā? Es nopietni domāju par to, kas nākamajā sezonā man būtu labākais un sezonas beigās man jābūt (jāfinišē) pēc iespējas labākā pozīcijā,'' iesāk Vilkss.

''Man ir jāatgūst pārliecība par saviem spēkiem un, runājot tieši, - nākamgad man jākļūst par čempionu! Lai arī kas notiks vai nenotiks pēc tam, taču tas ir pavisam kas cits. Taču tagad man ir svarīgi, lai nākamajā sezonā es būtu paša labākajā vietā, lai man būtu iespēja parādīt savu labāko sniegumu, un ''Peugeot'' man šādu iespēju ir devusi,'' kaujinieciski noskaņots nākamajai sezonai ir Vilkss, kurš pērn Talsu rallijā dzinēja problēmu dēļ kopvērtējumā ierindojās 10., bet N4 klasē – 7. vietā.

Šosezon IRC rallija ietvaros Vilkss piedalījās astoņos no 11 posmiem, trīs no tiem izlaižot Sardīnijas rallijā piedzīvotās avārijas dēļ. Astoņu posmu laikā Vilkss trīs reizes kāpa uz goda pjedestāla (divas otrās vietas un viena trešā) un posmu līdz sezonas beigām kopvērtējumā ar 27 punktiem ieņem 6. vietu.

Izmantotie resursi:
www.autosport.com