Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

"Subaru" pilotiem dubultuzvara "Nitro RX" posmā un 10 tūkstošu USD sods

Juris Grīns
Juris Grīns

"Subaru" pilotiem dubultuzvara "Nitro RX" posmā un 10 tūkstošu USD sods
Foto: Jakub Nitka

Svētdien tika aizvadīts ASV bāzētā "Nitro Rallycross" seriāla otrais posms, kurā dubultuzvaru svinēja "Subaru Motorsport USA" komandas braucēji Skots Spīds un Treviss Pastrana. Brāļi Hanseni, kuri bija ātrākie pirmajā posmā, šoreiz finālā palika trešajā un ceturtajā vietā.

Kvalifikācijā "Subaru Motorsport USA" izmantoja taktiku, par ko komanda tika pie 10 tūkstošus USD lielas soda naudas - Spīds izšķirošajā cīņā izvēlējās tīšuprāt aizkavēties startā, kas garantēja drošu uzvaru Kevinam Hansenam, jo tādā veidā tas garantētu, ka viņš pats un Pastrana svētdien startētu atsevišķos hītos, un tādā veidā varētu izcīnīt pirmo starta rindu uz finālu. Tiesneši to traktēja kā nesportisku rīcību, piešķirot komandai naudas sodu. Tikmēr taktika attaisnojās, jo Pastrana pārspēja Hansenu pirmajā pusfinālā, bet Spīds uzveica Stīvu Erpinu otrajā pusfināla cīņā. Toties komandas samaksātā soda nauda tiks Minesotas labdarības organizācijai, kas palīdz krūts vēža slimniekiem.

Fināla startā Spīds izrāvās vadībā, bet no otrās rindas startējušais Andreass Bakerūds līkumā izstūma ārmalā gan Hansenu, gan savu komandas biedru Pastranu, kurš jau pirmajā aplī izvēlējās veikt alternatīvo maršrutu. Pa to laiku Bakerūds aizķēra valni, palaida priekšā Hansenu, bet Pastrana, atgriežoties pamattrasē, tatguva trešo pozīciju.

Atkal izmantojot alternatīvo ceļu, Pastrana pēc tam apdzina Hansenu, paceļoties uz otro vietu. Turpinājumā "Subaru Motorsport USA" vienība aizbrauca pretī dubultuzvarai - Pastrana "džokerī" iebrauca ceturtajā aplī, bet Spīds un Hansens apli vēlāk. Komandas vadība neaizliedza saviem pilotiem cīnīties, līdz ar to Pastrana mēģināja iespējas apdzīt Spīdu, taču nesekmīgi. Kevins Hansens finišēja trešais, bet pirmā posma uzvarētājs Timijs Hansens šoreiz palika ceturtais.

Fināla rezultāti:

VietaPilotsValstsAutoRezultāts
1.Skots SpīdsASVSubaru6 apļi
2.Treviss PastranaASVSubaru+0.367
3.Kevins HansensZviedrijaPeugeot+4.176
4.Timijs HansensZviedrijaPeugeot+5.594
5.Freizers MakkonelsJamaikaFord+12.863
6.Robins LarsonsZviedrijaAudi+14.875
7.Andreass BakerūdsNorvēģijaSubaru+15.277
8.Taners FoustsASVAudi+16.223
9.Stīvs ErpinsKanādaHyundai+51.324
10.Olivers ĒriksonsZviedrijaFord+1:02.832

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati