Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Nitišs: ''Rallijkrosa lielās likmes pusfinālā izrādījās liktenīgas vairākiem sportistiem

Nitišs: ''Rallijkrosa lielās likmes pusfinālā izrādījās liktenīgas vairākiem sportistiem
Reinis Nitišs
Foto: reinisnitiss.com

Svētdien Francijas pilsētā Loeakā noslēdzās Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta posms Bretagne World RX of France. 31 dalībnieka konkurencē Supercar kvalifikāciju kopvērtējumā Reinis Nitišs ierindojās vienpadsmitajā pozīcijā un iekļuva sacensību pusfinālā, kur finišu sasniedza trešajā vietā, kvalificējoties pirmajam finālbraucienam 2016. gada sezonā! Tajā jēkabpilietis finiša līniju šķērsoja piektais.

Mainīgi laika apstākļi šodien radīja papildu intrigu braucējiem un skatītājiem. Dienas pirmajā braucienā (trešajā kvalifikācijā) Nitišs ierindojās 15. pozīcijā, bet jau mazliet žūstošā trasē ceturto kvalifikācijas kārtu noslēdza ar piekto ātrāko laiku, tādējādi izcīnot 11. vietu kopvērtējumā un iespēju startēt pusfinālā. Pirmā pusfināla pēdējā aplī Nitišam izdevās apsteigt Matiasu Ekstremu un ar trešo rezultātu kvalificēties finālbraucienam, kura startā pieredzētais auto dzinēja apgriezienu kritums liedza pakāpties augstāk par piekto vietu.

''Mums izdevās atrast optimālus regulējumus mainīgajiem laika apstākļiem un ar stabilu sniegumu spēju izcīnīt vietu pusfinālā. Rallijkrosa dinamiskā vide un "lielās likmes" pusfinālā izrādījās liktenīgas vairākiem sportistiem, taču, izvairoties no problēmsituācijām, nodrošināju vietu finālā.''

''Šīs ir emocijas, kuras bija nedaudz piemirsušās. Paldies visai komandai par darbu, par sadarbību un pašatdevi. Šis ir lielisks rezultāts, kas dos jaunu enerģijas lādiņu nākamajām sacensībām. Tagad jāgatavojas Barselonas posmam, kurā startēšu ar savu agrāko auto Olsbergs MSE komandas sastāvā!" pēc sacensībām prieku neslēpj jēkabpilietis Reinis Nitišs.

Supercar klases rezultāti:
1. Johan KRISTOFFERSSON 03:54.670
2. Andreas BAKKERUD 03:58.087
3. Sébastien LOEB 03:59.989
4. Petter SOLBERG 04:00.482
5. Reinis NITIŠS 04:01.042
6. Ken BLOCK 03:21.467

Informāciju sagatavoja:
Jānis Unbedahts

     [+] [-]

, 2016-09-04 21:47, pirms 8 gadiem
Malacitis, Nitiss !!!
Atjaunoja interesi par Rallycross ...
Uz Rīgas gonku iešu un biļeti pirkšu - būs labais !!!

     [+] [-]

, 2016-09-05 00:00, pirms 8 gadiem
Diezgan pamatīgi noveicās ar to tikšanu finālā, bet nu nenoliedzami konkurētspējīgāks izskatījās šajā posmā. Nākamajā jau atkal viss būs pavisam citādi.

     [+] [-]

, 2016-09-05 10:40, pirms 8 gadiem
Izskatās, ka Nitiša komandas maiņa tomēr ir saistāma ar sponsora notīšanos. Nav vairs vietējo fūrinieku Sonora reklāmas uz sāniem.