Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

FIA prezidenta interesantā ideja...

FIA prezidenta interesantā ideja...
Žans Tods
Foto: AP/Scanpix

Pirms kāda laika Starptautiskās automobiļu federācijas (FIA) prezidents Žans Tods nācis klajā ar paziņojumu, ka WRC rallijā būtu jāaizliedz ''Superrally'' sistēma.

Daudziem, iespējams, vārds ''Superrally'' asociējas ar Superīgu ralliju. Taču tā nav. ''Superrally'' sistēma ir tāda sistēma, kura ļauj jebkurai ekipāžai, kura ir izstājusies, bet nākamajā dienā ir spējīga braukt (mašīnai ir jāatbilst visiem drošības nosacījumiem), nākamajā dienā atgriezties rallijā. Par katru posmu, ko attiecīgā ekipāža ir izlaidusi, tā saņem piecas soda minūtes. Tātad, ja, piemēram, dienā ir seši posmi, bet ekipāža izstājas trešajā, tad nākamajā dienā, ja ekipāža atgriežas rallijā, tā savam laikam klāt saņems 20 soda minūtes. Protams, uz augstu rezultātu vairs cerēt nevarēs, taču pieredzi iegūt gan varēs.

Taču Tods grib, lai šāda sistēma no rallija tiktu izsvītrota. Tas nozīmē to, ka, ja kāda ekipāža, piemēram, no Latvijas dodas uz Spānijas ralliju, bet pamanās izstāties jau pirmā posma piektajā līkumā, tad viss, rallijs ir beidzies un vari droši braukt atpakaļ uz mājām. ''Neesmu ''Superrally'' sistēmas atbalstītājs," iesāk Žans Tods. ''Iespējams, tāda sistēma patīk skatītājiem. Bieži cilvēki, lai redzētu kādu ralliju vai ekipāžu, veic tālu ceļu. Viņi ilgi ceļo, lai redzētu un atbalstītu kādu favorītu, taču, ja viņš izstājas un rallijā vairs neatgriežas, tad skatītāji būs vīlušies. Iespējams, ka mums tiem pilotiem, kuri izstājas, ir jāatļauj braukt tālāk, bet tikai treniņu nolūkos, nevis cīņai par ieskaites punktiem. Šī brīža ''Superrally'' sistēma man nepatīk. Kaut kas ir jāmaina."

Arī pats esmu pārliecinājies, ka šī sistēma skatītājiem ir ļoti svarīga. Piemēram, Polijas rallijs. Devos, lai redzētu augstas klases ralliju un labākos pasaules pilotus, bet Lēbs pamanījās avarēt (nolauzts ritenis) jau ceturtajā posmā. Par laimi, viņš jau rallija otrajā dienā varēja turpināt braukt, bet, ja būtu atcelta ''Superrally'' sistēma, tad mājās dotos tā arī neredzot Lēbu darbībā. Arī ''Ford'' vadītājs ir pret šādas sistēmas atcelšanu.

''Privātajiem braucējiem WRC rallijs izmaksā ļoti dārgi,'' saka Malkolms Vilsons. ''Iedomājieties, ka kāda ekipāža, kura veikusi tālu ceļu, izstājas jau pirmajā posmā. Tad visa iztērētā nauda un pūliņi ir vējā. Ja gadījumā viņi izstājas, tad ''Superrally'' sistēma dotu viņiem iespēju atkal braukt un gūt vērtīgu pieredzi. Mašīnas posmos būtu vairāk un tas skatītājiem dotu lielāku prieku."

Izmantotie resursi:
www.autosport.com

"Superrally" sistēma ir?

  • 15

  • 161


  +7 [+] [-]

, 2011-01-04 14:25, pirms 14 gadiem
Viennozīmīgi, ka jāatstāj

  +7 [+] [-]

, 2011-01-04 14:26, pirms 14 gadiem
Lasot tekstu, ir jušana, ka pats cien. Tods nejēdz ko runā. Vismaz viņa teiktajā ir vairāk uzsvērti plusi Superrally sistēmai, nevis kaut vai viens arguments, lai to atceltu.
Kāds zinātājs varētu painformēt, vai ir bijis precedents, kad tikai Superrally sistēmas dēļ pilots tiek punktos. Ja tāda nav, tad "ideja" ir nevis interesanta, kā minēts virsrakstā, bet muļķīga.

  +3 [+] [-]

, 2011-01-04 14:29, pirms 14 gadiem
Pats galvenais jau ir tajā, lai visiem ir vienādi nosacījumi, un tad jau galīgi nav nekādas šķirbas, vai ir iespēja vēl cīnīties par punktiem, vai braukt tikai treniņa pēc. Ierosinājums pēc būtības bezjēdzīgs. Kādi vēl punkti ar 5 min sodu. Nav jau Dakāra.

  +2 [+] [-]

, 2011-01-04 14:34, pirms 14 gadiem
painkiller rakstīja: Kāds zinātājs varētu painformēt, vai ir bijis precedents, kad tikai Superrally sistēmas dēļ pilots tiek punktos.
Nesaprotu šo jautājumu Pēc loģikas tas nekādi nevar notikt...ja tu neesi punktos, tad šī sistēma tevi atmet vēl tālāk...ja esi punktos, tad vēl arī vari palikt, bet ne uzlabot situāciju Lai tas notiktu, tad gandrīz visiem ir jāizstājas

Ir biji tā, ka cilvēks izstājas, pēc tam atkal startē, bet tiek punktos..tādu gadījumu ir daudz
Piem: Polijas rallijs. Lēbs izstājās 4 posmā... tajā dienā sekoja vēl trīs posmi...tātad, četri neveikti posmi x 5 min, kopā 20 min sods, bet finišā viņš septītais, līderim zaudējot 19:15 eWRC-results.com - results Rally Poland 2009

Tods laikam grib, lai Lēbs tipa turpina braukt, bet la šādos gadījumos viņam netiktu ieskaitīti punkti, kurus viņš šoreiz izcīnīja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-01-04 14:40, pirms 14 gadiem
toda vienīgais iemesls lai to atceltu ir tāds ka viņam tas vnk nepatīk, kas ir vnk smieklīgi atceļot šo sistēmu viņi tikai un vienīgi zaudēs ienākumus un popularitāti.

  +2 [+] [-]

, 2011-01-04 15:13, pirms 14 gadiem
Visuzskatāmākais piemērs ir 2006 gada montekarlo rallijs kur Sebastjānis ar 5 minūšu penāli aizcīnījās līdz otrajai vietai, finišā Gronholmam zaudējot kādu pusotru minūti, ja nemaldos!

  +1 [+] [-]

, 2011-01-04 15:33, pirms 14 gadiem
2006. gada Montekarlo rallijs parādīja šīs sistēmas nejēdzību no tāda viedokļa, ka pilots kurš avarē spēj kāpt uz pjedestāla. Sistēma (kas gan pareizi saucas SupeRally nevis Superrally) der vienīgi minētā iemesla dēļ, lai ekipāžu redzētu arī tie, kas neapmeklē tikai pirmos ātrumposmus, kur tā iesp0ējams noavarējusi. Bet punktus šiem braucējiem piešķirt gan nevajadzētu. Ja vien paši pēc tam tiek līdz finišam ar komandas palīdzību un ieskaita visu zaudēto laiku, nevis tikai noteikto soda laiku.

  +2 [+] [-]

, 2011-01-04 15:35, pirms 14 gadiem
Gatis Liepiņš rakstīja: Ir biji tā, ka cilvēks izstājas, pēc tam atkal startē, bet tiek punktos..tādu gadījumu ir daudz
Piem: Polijas rallijs. Lēbs izstājās 4 posmā... tajā dienā sekoja vēl trīs posmi...tātad, četri neveikti posmi x 5 min, kopā 20 min sods, bet finišā viņš septītais, līderim zaudējot 19:15 http://www.ewrc-results.com/final.php?event=395
Aha, paldies, tieši šis arī interesēja. Biju pieņēmis, ka tās 5 minūtes par katru ātrumposmu tomēr ir par daudz, lai būtu pat teorētiska iespēja tikt punktos, bet Lēba gadījumā laikam nekas ir neiespējams.
Tad Toda idejai vismaz ir kaut kāds pamatojums.

  +8 [+] [-]

, 2011-01-04 15:35, pirms 14 gadiem
Logiski,ka tadu vajag,ja,piem,es aizbraucu uz kimiti palukoties,iespejamiba,ka sis novakos ir lielaka neka ka finises

  +1 [+] [-]

, 2011-01-04 15:42, pirms 14 gadiem
sandriņa_f1_bkv rakstīja: Logiski,ka tadu vajag,ja,piem,es aizbraucu uz kimiti palukoties,iespejamiba,ka sis novakos ir lielaka neka ka finises

  -1 [+] [-]

, 2011-01-04 16:24, pirms 14 gadiem
Gatis Liepiņš rakstīja:
tas nav smiekliigi, taada ir smagaa dziives realitaate

  -3 [+] [-]

, 2011-01-04 17:15, pirms 14 gadiem
virsraksts - FIA prezidenta interesantā ideja...

kur te rakstā mineta kada ideja?

  -1 [+] [-]

, 2011-01-04 17:59, pirms 14 gadiem
debols tas tods, rotams ka jaatstaj , naw wariantu!