Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

"Opel" rūpnīcas komanda atgriežas Eiropas rallija čempionātā

Juris Grīns
Juris Grīns

"Opel" rūpnīcas komanda atgriežas Eiropas rallija čempionātā
Foto: Jakub Syty

Eiropas rallija čempionātā (ERC) nākamgad gatavojas atgriezties "Opel Motorsport" rūpnīcas komanda, kas šī gada sākumā prezentēja savu jauno sacīkšu mašīnu "Corsa Rally4".

No 2015. līdz 2018. gadam “Opel Motorsport” bija nepārspējama “ERC Junior” klasē, ar pilotiem Emilu Bergkvistu, Marijanu Grībelu, Krisu Ingramu un Mārtiņu Sesku izcīnot četrus titulus pēc kārtas. Šie talantīgie jaunie sportisti startēja ar “Opel Adam R2” priekšpiedziņas automašīnām, bet pēc 2019. gada sezonas komanda paziņoja par aiziešanu no čempionāta.

Drīzumā “Opel Motorsport” izziņos precīzāku programmu, bet zināms, ka komanda 2022. gadā atkal būs uz starta Eiropas rallija čempionātā ar savu jauno priekšējās piedziņas auto “Opel Corsa Rally4”. Projekta ideja ir līdzīga kā iepriekš – dot iespēju jaunajiem braucējiem karjeras izaugsmē.

Vācijā notiekošo “ADAC Opel Rallye Cup” seriālu, kurā bija jāstartē ar “Opel Adam R2” mašīnām, šogad nomainīja “Opel e-Rally Cup”, kurā sportisti brauc ar elektriskajām “Opel Corsa-e Rally” mašīnām, bet titulu izcīnīja kādreizējais “Peugeot Rally Academy” programmas dalībnieks Lorēns Peljē no Francijas. Zināms, ka “Opel Motorsport” plāno dot iespēju “ERC4 Junior” ieskaitē startēt labākajiem braucējiem no “Opel e-Rally Cup” čempionāta, kurā šogad piedalījās 12 ekipāžas.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati

     [+] [-]

, 2021-11-03 12:08, pirms 2 gadiem
Seskam jāzvana. Varbūt šo vēl atceras.