Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

''Latvietis'' Keivs šosezon brauks vēl četros IRC posmos

''Latvietis'' Keivs šosezon brauks vēl četros IRC posmos
Toms Keivs Montekarlo rallijā
Foto: www.ircseries.com

Jaunais angļu pilots Toms Keivs, kurš piedalās rallijā pateicoties Latvijas Automobiļu federācijas izsniegtajai licencei un nesen brauca arī leģendārajā Montekarlo rallijā, paziņojis, ka plāno šosezon piedalīties vēl četros ''Intercontinental Rally Challenge'' (IRC) seriāla posmos.

Latvijas rallija un rallijsprinta sacīkstēs pieredzi guvušā tikai 18 gadus vecā sportista karjerā šis noteikti kļūs par pagrieziena gadu, jo N grupas ''Ford Fiesta'' automašīnu Keivs iemainījis pret ''Proton Satria Neo S2000'' automašīnu. Kā zināms, pirms divām nedēļām Keivs brauca arī leģendārajā Montekarlo rallijā, kas šogad bija pirmais no IRC seriāla posmiem. Ralliju jaunais angļu pilots pabeidza 30. vietā (kopā finišēja 35), bet savā N3 klasē Keivs bija trešais labākais piecu (viens izstājās) braucēju vidū. Jāatzīmē, ka Montekarlo ielās Keivs aizvadīja savu pēdējo ralliju, sēžot pie ''Ford Fiesta'' automašīnas stūres.

Jau iepriekš bija zināms, ka ar jauno un spēcīgo tehniku Keivs šosezon startēs atsevišķos IRC seriāla posmos, saņemot atbalstu no ''Mellors Elliot Motorsport'' komandas. Šī vienība ir oficiālā ''Proton'' komanda, bet tās līderis ir slavenais britu rallija braucējs Alisters Makrejs. Arī pats Keivs nesen apstiprinājis, ka plāno šosezon piedalīties vēl četros IRC seriāla posmos. Tiek lēsts, ka Keivs šosezon plāno startēt arī Sardīnijas, Čehijas, Skotijas un Kipras rallijā. Tāpat pilots varētu braukt arī citos posmos, ja spēs atrast pietiekamu finansējumu.

''Vēlos braukt IRC tāpēc, ka esot tik jaunam pilotam, kurš sēž pie augstas klases automašīnas stūres, apkārtējie tiešām novērtē, uz ko esmu spējīgs. Protams, nevar nepieminēt arī lielo auditoriju, kura seko līdzi šiem posmiem sadarbībā ar ''Eurosport'','' sacīja Keivs, kurš pērn vienā no Latvijas čempionāta posmiem rallijā ''Latvija – Kuldīgas Rudens'' izcīnīja uzvaru 2WD klasē. Pats sportists, gan izteicies, ka šosezon, braucot ar jauno spēkratu, galvenais uzdevums būs iegūt pēc iespējas vairāk informācijas par braukšanu, mašīnas uzvedību un darbības principiem un, ka šis noteikti viņam būs mācību gads.

Izmantotie resursi:
ircseries.com