Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Francija uzmet Eiropas rallijkrosa čempionātu

Juris Grīns
Juris Grīns

Francija uzmet Eiropas rallijkrosa čempionātu
Foto: Ricardo Oms

Eiropas rallijkrosa čempionātam šokējošs sezonas sākums: Francijas Autosporta federācija (FFSE) atcēlusi seriāla pirmo posmu Essē trasē, kas bija paredzēts nedēļas nogalē.

Pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionāta rīkotāji RXP izplatīja paziņojumu, ka ir “pārsteigti un sarūgtināti” par to, ka Essē trasē paredzētais posms “pēc FFSA pieprasījuma izņemts no FIA starptautisko sacensību kalendāra”. RXP atzīmē, ka komandas un līdzjutēji gaidījuši Essē atgriešanos starptautiskajā apritē pēc 13 gadu pārtraukuma.

Pašlaik oficiāli netiek minēts, kāpēc Francijas federācija vai kāds cits spēks izšķīrušies par šādu pavērsienu, turklāt neilgi pirms sacensību sākuma. Runā, ka pie vainas ir nacionālā un FIA līmeņa trases homologācijas procedūra – FFSA it kā apsekojusi trasi un devusi nacionālā līmeņa homologāciju, savukārt vēlāk sekojusī FIA homologācija negaidīti iedzinusi sacensību rīkotājus izmisumā ar prasībām, kuras FFSA līdz tam neesot prasījusi starptautiskās homologācijas iegūšanai. Taču tā ir tikai viena no vairākām versijām, kas klīst sociālo mediju komentāros. Jebkurā gadījumā – kāds ar kādu ir sastrīdējies.

Posmam šķita viss sagatavots, publicēti arī dalībnieku saraksti, kuros bija arī pa kādam Baltijas braucējam. Tiesa, no Latvijas nebija neviena pieteikuma – Jānis Baumanis šobrīd nedaudz iepauzēšot braukšanas aktivitātes, tomēr plāno vēlāk atgriezties sacensībās.

Essē posms bija paredzēts kā ievadsacensības ar Eiropas klašu ieskaiti, bet ne ar pasaules čempionāta statusu. Līdz ar šī posma atcelšanu šobrīd Eiropas čempionāts RX1, RX3 un RX2e klasēm paliek ar četrām paredzētām sacīkstēm. Atlikušie posmi Zviedrijā, Ungārijā, Beļģijā un Portugālē ir arī vienīgās pasaules čempionāta sacensības Eiropā, līdz ar to ātra risinājuma piektajam posmam šobrīd nav.

Kad liekas, ka pasaules un Eiropas čempionāts savu neveiksmju un kļūdu sēriju varētu būt pārvarējis, seko arvien jauni pārsteigumi…

Nākamā Eiropas un pasaules dalībnieku tikšanās paredzēta jūlija pirmajā pusē Zviedrijā, Holjesas trasē.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv