Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Renū kļūst par pasaules motokrosa čempionu MX2 klasē

Juris Grīns
Juris Grīns

Renū kļūst par pasaules motokrosa čempionu MX2 klasē
Maksims Renū. Foto: mxgp.com

Šodien Itālijā notikušajā pasaules motokrosa čempionāta posmā priekšlaicīgi par 2021. gada sezonas čempionu MX2 klasē kronēts franču braucējs Maksims Renū.

Jau labu laiku Renū varēja lepoties ar ievērojamu pārsvaru kopvērtējumā, bet par to, ka "Monster Energy Yamaha" rūpnīcas braucējam jau šonedēļ izdevās nodrošināt titulu, daļēji ir pateicoties viņa komandas biedram Jago Gērtsam. Beļģis līdz šim bija viņa tuvākais sekotājs punktu tabulā, bet šodien Pjetramuratā piedzīvoja divus sliktus braucienus - pirmajā pēc kritiena sportists finišēja tikai trīspadsmitais, bet otrajā braucienā izstājās, līdz ar to matemātiski vairs neviens atlikušo divu posmu laikā Renū nevar panākt.

Arī Renū sniegums bija atzīstams - viņš pirmajā braucienā piekāpās tikai "Red Bull KTM" pārstāvim Renē Hoferam, kamēr trešais finišēja Rubens Fernandess, bet otrajā braucienā Renū guva uzvaru, aiz sevis atstājot Tomu Vialli, kamēr Fernandesam atkal trešā vieta. Summējot punktus, Renū guva piekto uzvaru kādā no posmiem šajā sezonā un sesto MX2 karjerā, Vialle ar KTM motociklu ierindojās otrajā vietā, bet "114 Honda" komandas sportists Fernandess - trešajā.

2015. gadā Renū kļuva par pasaules junioru čempionu 125 kubikcentimetru klasē, bet pasaules čempionātā MX2 klasē pirmos posmus aizvadīja 2016. un pēc tam 2018. gadā. Regulāri viņš tajā piedalās trešo sezonu. Pirmās divas sezonas Renū brauca "SM Action Yamaha" komandā, 2019. gadā ieņemot septīto vietu kopvērtējumā, bet pērn, kad tika izcīnīta pirmā uzvara kādā no posmiem, sezonu jau pabeidza trešais. Šogad Renū ir "Monster Energy Yamaha" rūpnīcas braucējs - pagaidām viņš uzvarējis piecos braucienos un kopumā arī piecos posmos. Visus iepriekš minētos panākumus Renū guvis uz "Yamaha" motocikla.

Jāpiemin, ka iepriekšējos piecus gadus pēc kārtas par čempioniem MX2 klasē bija kļuvuši tikai KTM rūpnīcas braucēji. Pēdējo reizi titulu ar citas markas motociklu 2015. gadā ieguva Tims Gajsers, kurš startēja ar "Honda".

2017. gadā par MX2 pasaules čempionu kļuva latviešu sportists Pauls Jonass, kurš tagad jau trešo sezonu startē MXGP klasē.

Pēdējo desmit sezonu MX2 čempioni

SezonaČempionsValstsMotocikls
2021Maksims RenūFrancijaYamaha
2020Toms VialleFrancijaKTM
2019Horhe PradoSpānijaKTM
2018Horhe PradoSpānijaKTM
2017Pauls JonassLatvijaKTM
2016Džefrijs HerlingssNīderlandeKTM
2015Tims GajsersSlovēnijaHonda
2014Žordī TiksjēFrancijaKTM
2013Džefrijs HerlingssNīderlandeKTM
2012Džefrijs HerlingssNīderlandeKTM