Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Liepājas endurokrosā iesācēju klasē uzvar bijušais rallija braucējs Māris Neikšāns

Juris Grīns
Juris Grīns

Liepājas endurokrosā iesācēju klasē uzvar bijušais rallija braucējs Māris Neikšāns
Māris Neikšāns (no kreisās)

Liepājā, motoparkā "Lauma" aizvadīts Latvijas kausa pirmais posms "Cross Country". Saulainā, bet, Liepājai raksturīgā, vējainā diena bija piemērota sacensībām. Trases bija perfekta, un posma dalībnieki par aizvadīto posmu ir priecīgi. Absolūto iesācēju klasē par uzvarētāju kļuva savulaik rallija trasēs panākumus guvušais Māris Neikšāns.

"Nebiju plānojis startēt sacensībās ar mocīti, bet Modris Lešinskis pierunāja uz kārtējo avantūru," stāsta Māris Neikšāns "Čaiņiku klasē sanāca pat medālis. Paldies MX Moduls par lielisku kompāniju un Matiss Karro par vērtīgiem treniņiem!"

Sportistiem “Laumas” trase patīk, jo sevišķi tās seguma dēļ – smiltis, izdzītās “špūres” pēc pirmajiem apļiem, kas ar katru nākamo apli to padara arvien sarežģītāku. Līdz ar to, trasē bija vērojamas aizraujošas cīņas līdz pat finiša karogam. Šajā posmā uz starta stājās 109 solo klašu dalībnieki un 25 kvadru braucēji.

Absolūti ātrākais solo klasēs bija pieredzējušais motokrosa braucējs Toms Macuks (“Rodeo MX Racing”).

Sacensību organizators Ainis Kļavenieks: “Viss izdevās ļoti labi. Prieks par visiem dalībniekiem, kuri atbrauca un startēja. Sportisti bija apmierināti ar trasi un sacensībām kopumā. Laikapstākļi sestdien bija ļoti labi, neskatoties uz stipro vēju. Trases kopējais garums 6,2 kilometri, tajā bijām iekļāvuši jaunus elementus, lai sportistiem būtu interesantāka braukšana. Sacensības aizvadījām bez nopietnām un lielām traumām. Viss kopumā sanāca, kā bijām plānojuši. Cīņas trasē bija vērojamas katrā klasē līdz pat finišam. Bija aizraujoši skatīties.”

Enduro komisijas vadītājs Kaspars Ērkulis: “Sezonas atklāšanas posms noritēja lieliski. Pamazām atgūstam pirms pandēmijas dalībnieku skaitu, kas jau šobrīd ir apmēram divas reizes lielāks nekā 2021. gadā. No šī gada esam arī modernizējuši laika ņemšanas iespējas, kas ļauj detalizēti sekot līdzi sportistiem, to apļu laikiem un pozīcijām gan mehāniķiem, gan līdzjutējiem. Liepājā, kā ierasts sacensības ir noorganizētas augstā līmenī par ko jāsaka liels paldies organizatoriem, kā arī sportistiem un īpaši motosportam draudzīgajai Liepājai. Paldies visiem, kas iesaistījās un palīdzēja tapt šim lieliskajam pasākumam.”

Latvijas kausa otrais posms Cross Country norisināsies 10. aprīlī Ķesterciema “Bušu karjerā”, bet jau šajā nedēļas nogalē, 2. aprīlī Ķesterciemā tiks dots starts Latvijas čempionāta un Latvijas kausa pirmajam posmam enduro.

Latvijas kausa cross country klašu uzvarētāju TOP3

E1 klasē:
1. Tomass Š AICĀNS
2. Miks RAMSANIS
3. Markuss Daniels JAUNTIRĀNS

E2/E3 klasē:
1. Toms MACUKS
2. Valdis SERATINSKIS
3. Jānis FREIMANIS

Enduro klasē:
1. Riho KEERME
2. Jurģis ŽUKAS
3. Kārlis REINFELDS

Hobiju klasē:
1. Gundars CIBUĻSKIS
2. Jānis JANSONS
3. Mareks ZOLMANIS

Absolūtais iesācējs klasē:
1. Māris NEIKŠĀNS
2. Sandris ZVIDRIŅŠ
3. Jānis KRAVALS

Iesācēji (C) 2T klasē:
1. Raivis BORISOVS
2. Sāra VINTERE
3. Rūdolfs LIEPIŅŠ

Iesācēji (C) 4T klasē:
1. Gints BALDIŅŠ
2. Artūrs OZOLS
3. Oliver TOOMELA

Open 1h klasē:
1. Kaspars ĒRKULIS
2. Edgars IVUŠKĀNS
3. Arvis GRĀMATNIEKS

Seniors 40+ klasē:
1. Ingus BĒRZIŅŠ
2. Aleksandrs SMIRNOVS
3. Jānis RASMANIS

Veterāni 50+ klasē:
1. Jānis VINTERS
2. Raimonds BALTGALVIS
3. Igors MIEZIS

85cc klasē:
1. Ralfs SPILA
2. Emīls SOLOVJOVS
3. Ričards MURA Š KO

ATV klasē:
1. Taivo KAARNA
2. Hegri SUTT
3. Kalev KOIVSAAR

Kvadri open klasē:
1. Aivis GRAUDIŅŠ
2. Jānis TIĻUGS
3. Arnis PŪLE

Latvijas kausa Cross Country pirmā posma sacensību pilni rezultāti: https://speedhive.mylaps.com/Events...

     [+] [-]

, 2022-03-31 13:48, pirms 3 gadiem
Labais! eXos tieši stāsītja, ka Matīss Karro viņu trenē:

https://sportacentrs.com/raidijums_...