Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jonass MXGP sezonu turpina smilšu trasē Lommelā

Juris Grīns
Juris Grīns

Jonass MXGP sezonu turpina smilšu trasē Lommelā
Pauls Jonass. Foto: Niels Ooms

Šīs nedēļas nogalē pasaules motokrosa čempionātā tiks aizvadīts sezonas sestais posms, kas norisināsies Beļģijā, Lommelas trasē. Pēc veiktiem pieciem posmiem latvietis Pauls Jonass kopvērtējumā ir astotais, bet priekšā esošie jau nedaudz atrāvušies, tādēļ galvenais uzdevums šoreiz būs atgūt iepriekšējā posmā piedzīvotās neveiksmes dēļ zaudēto.

Lommela ir viena no pazīstamākajām motokrosa smilšu trasēm pasaulē, ikgadējā Beļģijas posma mājvieta, kā arī daudzu Eiropas vadošo sportistu viena no galvenajām treniņu vietām. Trasei raksturīgs izteikti smilšains segums, kas dažiem dod priekšrocības, kamēr citiem padodas ne tik ļoti.

Pērn Lommelas posmā abos braucienos triumfēja "Team HRC" sportists Tims Gajsers, kurš vēlāk trešo reizi karjerā kļuva par MXGP čempionu. Jonass traumas dēļ pērn šeit nestartēja, bet ar MXGP motociklu te vienīgo reizi uz starta izgāja 2019. gadā, kad pirmajā braucienā finišēja septītais, bet posmu pabeidza ar astoto vietu. MX2 klasē 2017. un 2018. gadā viņš Lommelā guva piekto vietu.

Šogad Jonass pirmo sezonu pārstāv "Standing Constructor GasGas" rūpnīcas komandu un aizvadītajos piecos posmos izcēlies ar labu stabilitāti, ja vien ne divas izstāšanās tehnisku problēmu dēļ. Viena no šādām sacīkstēm bija iepriekšējā posmā Čehijā, kur sportists nespēja pabeigt pirmo braucienu, bet otrajā guva sesto vietu. Kopvērtējumā viņš tagad astotais, bet priekšā esošie nedaudz attālinājušies - septītajā pozīcijā esošais Glens Koldenhofs ("Yamaha") ir 21 punktu priekšā, taču nekas vēl nav zaudēts.

Galvenā cīņa par pirmo vietu pašlaik notiek starp esošo čempionu Gajseru ("Honda") un titulēto veterānu Antonio Kairoli ("KTM"), kurš pēdējos divos posmos pa reizei uzvarējis kādā no braucieniem - starp viņiem tikai 11 punkti, daudz neatpaliek arī Horhe Prado ("KTM") un Romēns Fevrs ("Kawasaki"). Pirmo sešinieku noslēdz Džeremijs Sīvers ("Yamaha") un Džefrijs Herlingss ("KTM"), kurš iepriekšējo posmu traumas dēļ izlaida, turklāt ir šaubas par viņa dalību arī gaidāmajās sacīkstēs.

MXGP kopvērtējums

MX2 klasē vairākus posmus izlaidis čempions Toms Vialle ("KTM"), kurš iepriekšējā posmā jau startēja, bet kopvērtējumā ir tikai trīspadsmitais. Šeit vadībā Maksims Renū ("Yamaha"), kurš aizvada spraigu cīņu par titulu ar Matiju Gvadanini ("KTM"), pašlaik esot tikai divus punktus priekšā, tāpat netālu seko Rubens Fernandess ("114 Honda").

Turpat Lommelā šonedēļ turpināsies arī Eiropas motokrosa čempionāts. Iespaidīgs 95 dalībnieku saraksts EMX250 klasē, kur norisināsies sezonas trešais posms un pieteikumu sarakstā arī divi mūsējie - Mairis Pumpurs un Kristiāns Freimanis. Pumpurs startēja iepriekšējā posmā Nīderlandē, kur kvalificējās finālbraucieniem, bet pie punktiem netika. Tāpat šonedēļ notiks Eiropas čempionāta otrais posms EMX2T klasē, kā arī pasaules motokrosa čempionāta sievietēm (WMX) otrais posms.

Eiropas čempionāta sacensības notiks jau sestdien, EMX250 klases sportistiem finālbraucienu starti plkst. 14:55 un 17:35 pēc Latvijas laika. Savukārt MXGP sacensības risināsies svētdien, finālbraucieniem sākoties plkst. 14:15 un 17:10.

     [+] [-]

, 2021-08-01 13:26, pirms 3 gadiem
Kur var redzēt mačus?

     [+] [-]

, 2021-08-01 14:19, pirms 3 gadiem
Izcēla startu..paslaik trešais

     [+] [-]

, 2021-08-01 15:02, pirms 3 gadiem
kairoli izstūma no trešās vietas...bet nu pirmajā ceturtais