Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jonasa treneris Serģis prognozē latviešu motokrosistam spožu nākotni KTM komandā

Juris Grīns
Juris Grīns

Jonasa treneris Serģis prognozē latviešu motokrosistam spožu nākotni KTM komandā
Pauls Jonass
Foto: ktm.com

Tas ir notikums, ko visu šo gadu laikā gaidīja ikviens, notikums uz kuru tiecāmies un beidzot sasniedzām – latviešu braucējs Pauls Jonass paraksta līgumu ar komandu, ko var dēvēt par motokrosa augstāko virsotni – "KTM Factory Racing team", no nākamā gada startējot līdzās pašam Džefrijam Herlingam.

Pauls godam nopelnījis šo līgumu, neatlaidīgi strādājot un pilnveidojot sevi - līdz 17 gadu vecumam sportists ir bijis 85cm3 klases pasaules čempions, kā arī pašreizējais 125cm3 Eiropas un Pasaules čempions. Šogad, pieņemot izaicinājumu, Pauls iemēģina MX2 klasi un jau pirmajos posmos parādījis, ka ir spēcīgs konkurents arī šeit, tādēļ KTM komanda lieki laiku netērēja un noslēdza 5 gadu līgumu, redzot mūsu Paulu ejam Herlinga pēdās!

Vairāk par šo lielisko ziņu stāsta P.Jonasa treneris Kristers Serģis, kura emocijas un sacītais atklāj – sapņi nudien piepildās!

„Šis bija Paula Jonasa, viņa tēva un visas komandas mērķis. Vienā dienā ir noticis šāds vēsturisks notikums – latvietis patiešām paraksta līgumu ar rūpnīcas komandu. Tas Paulam paver milzīgas iespējas gan viņa attīstībā, gan pilnveidošanā un sportista karjerā. Šādas iespējas vēl nevienam latviešu sportistam solo klasē nav bijušas,” stāsta Kristers Serģis. Balsī jūtams satraukums, prieks un lepnums par Paulu Jonasu – emocijas, kuras parāda šī notikuma vērtību.

„KTM rūpnīca ar Paulu saista nākamos piecus gadus un redz viņu kā savu braucēju. Tas ir kaut kas…kas tāds nenotiek katru dienu. Pauls, viņa tēvs, treneri – mēs visi kopā – tiešām uz to esam gājuši un izdarījuši. Tagad Paulam atliek tikai cītīgi strādāt, trenēties, klausīt padomus - katrs sportists būtu gatavs uz to, ka viņa treneris ir desmitkārtējais pasaules čempions – Stefans Everts. Tas ir tāds notikums, kas dos papildus stimulu arī jaunajiem, ne tikai Latvijas, bet arī Baltijas sportistiem, strādāt un darboties, jo šeit mēs redzam, ka kaut ka tik nozīmīgs ir izdarāms un šobrīd tas jau ir izdarīts – līgums ar komandu ir noslēgts.”

„Tagad Džefrijs Herlings būs viņa komandas biedrs. Jau parakstot līgumu Herlings un Pauls tika iepazīstināti kā komandas biedri. Ar savu darbu, savu mērķtiecību un neatlaidību tas ir panākts un tas ir lieku reizi apliecinājums tam, ka latvieši var – ir tikai jādara.”

„Tas ir moments, ko mēs jutīsim vēl ilgu laiku. Šis ir solis uz to, lai kādreiz atgrieztos tāda motokrosa popularitāte, kā tad, kad es pats startēju - kad bija desmitiem tūkstošu skatītāju un visi dzīvoja kā viens vesels, juta līdzi mums trase. Viņi juta līdzi ne jau tāpēc, ka mēs braucām par 10.vietu – mēs cīnījāmies par uzvaru. Domāju, ka tas ir nākamais solis, ko Pauls ir izdarījis. Atliek tikai visiem kopā turpināt strādāt un panākumi būs!”

„Man ir liels prieks, ka latvietis ir ticis tādā komandā! Kā es teicu Paulam – tā ir vēsture! Mēs esam pirmie, kas paraksta rūpnīcas līgumu. Vairs otra pirmā reize nebūs. Tagad, cerams, būs tikai nākamās. Pauls ar savu tēvu un komandu, kas visus šos gadus bija viņam līdzās, ir panākuši, ka Pasaules vadošais motokrosa komandas boss ir pamanījis viņu un viņš jau šobrīd ir tajā apritē un nu jau vairāk kā mēnesi strādā pēc viņu plāna un cītīgi gatavojas nākamajam gadam.”

Serģa sacītais ir zelta vārdi! Latvijas sportists beidzot pārstāv rūpnīcas komandu un atrodas līdzās pasaules motokrosa elitei. Noslēgumā vien jācitē vēl viens izcils Serģa teikums: „Pauls pierādīja, ka sapņi, kuri liekas nereāli, kādreiz piepildās!”

Izmantotie resursi:
Motokrosa komisija

     [+] [-]

, 2014-07-30 19:19, pirms 10 gadiem
Ka saka Jonass pats:" GO HARD OR GO HOME!!!"

Nu darbs ir atmaksajies beidzot
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-07-30 20:26, pirms 10 gadiem
sportists32 rakstīja: Ceru ka ne ......
Kas ne???
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-07-31 20:33, pirms 10 gadiem
Tiešām liels prieks par Paulu!