Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

FIM un LaMSF uzsāk jaunu projektu, dodot iespēju jaunajiem braucējiem

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

FIM un LaMSF uzsāk jaunu projektu, dodot iespēju jaunajiem braucējiem
Foto: Māris Stiprais

Starptautiskā motociklistu federācija (FIM) un Latvijas Motosporta federācija (LaMSF) sadarbībā ar “JJ Racers” uzsākuši jaunu projektu, kura ietvaros MX65, MX85 un MX125 klašu motokrosa braucējiem būs iespēja piedalīties bezmaksas treniņos, kas būs sagatavošanās uz atlases sacensībām Latvijas izlasē.

Nometnes mērķis ir dot iespēju jaunajiem braucējiem kopā sagatavoties nozīmīgajiem startiem, lai iekļūtu Latvijas izlases sastāvā, dalībai 9. jūlijā Rumānijā notiekošajā Pasaules Junioru čempionātā motokrosā. No katras klases (65cc, 85cc un 125cc) izlasē tiks iekļauti pieci jaunie motokrosisti.

Projekta ietvaros paredzēta divu posmu treniņnometne, kura būs pilnībā apmaksāta. Ar sportistu atlasi un gatavošanos pasaules čempionātam nodarbosies “JJ Racers” treneri Augusts un Roberts Justi.

Pirmā posma nometne paredzēta no 18. – 19. aprīlim motocentrā “Stari” (Gulbenes novadā).

Pirmā posma nometnei var pieteikties jebkurš Latvijas Republikas pilsonis, kurš ieguvis Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) licenci un FIM Eiropas gada licenci startam 65cc, 85cc un 125cc klasēs.

Otrā posma Treniņnometne paredzēta no 20. – 21. jūnijam Silciema karjerā (Siguldas novadā). Šai otrā posma nometnei var pieteikties jebkurš Latvijas Republikas pilsonis, kurš ieguvis Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) licenci un FIM Eiropas gada licenci startam 65cc, 85cc un 125cc klasēs.

Lai iekļūtu Latvijas junioru izlasē, tiks vērtēti Eiropas čempionāta posmu rezultāti 125cc līdz 11.jūnijam un Latvijas čempionāta rezultāti līdz 18.jūnijam.

Trīs labākie Eiropas čempionāta sportisti izcīnīs vietu izlasē (pie nosacījuma, ja ir izcīnīti punkti) un citi divi labākie no Latvijas čempionāta.

Lai iekļūtu Latvijas junioru izlasē, tiks vērtēti Eiropas čempionāta pusfināla rezultāti 25.junijā 65cc un 85cc klasē un Latvijas čempionāta rezultāti līdz 18.jūnijam, kur trīs labākie Eiropas čempionāta sportisti izcīnīs vietu izlasē (pie nosacījuma, ja ir izcīnīti punkti) un citi divi labākie no Latvijas čempionāta

Jāpiebilst, ka LaMSF Motokrosa komisija patur tiesības koriģēt Latvijas komandas sastāvu, izvēloties tādu komandu, kas pēc būtības un loģikas ir optimālākā augstvērtīga rezultāta sasniegšanai.

Pieteikšanās būs pieejama Licences.lv (no 01.04.2023 līdz 16.04.2023).

Izmantotie resursi:
lamsf.lv