Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Pauls Jonass sacensībās Francijā izcīna 3. vietu

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Pauls Jonass sacensībās Francijā izcīna 3. vietu
Paulss Jonass. Foto: @shotbybavo

17. un 18. februārī Francijā, “Somjēras” (Sommières) trasē, 57. reizi norisinājās Francijas Internacionālās sacensības motokrosā, kurās startēja trīs latviešu motosportisti Pauls Jonass (“Standing Construct Honda MXGP team”), Kārlis Alberts Reišulis (“VRT Yamaha Official EMX250”) un Mairis Pumpurs (“MX Moduls”). Rauls Blumfelds (“Saldus motoklubs”), kurš arī bija pieteicis dalību, pirms posma apslima un šajās sacensībās nestartēja.

Spēcīgi motosportisti un sīvas cīņas notika abās klasēs. MX1 klasē uzvaru izcīnīja Džeremijs Sīvers, otrais finišēja Romēns Fevrs, bet trešajā vietā Pauls Jonass.

Sarunā ar Paulu Jonasu (“Standing Construct Honda MXGP team”) viņš atzina, ka ar šī gada pirmajām sacensībām kopumā ir apmierināts un tās vērtē ar pluss zīmi. Visos trijos braucienos profesionālajam motosportistam starti izdevās ļoti labi. ''Pirmajā braucienā no starta aizbraucu kā otrais, tad izvirzījos līderpozīcijā. Brauciena beigās jutu, ka rokas ir piedzītas, tāpēc atkritu uz trešo vietu. Līdzīgs stāsts arī otrajā braucienā – startā aizbraucu otrais, izvirzījos pirmais un tad braucu nedaudz saraustīti, jo atkal rokas bija piedzītas. Finišēju trešais. Superfinālā aizbraucu startā piektais, tad otrajā līkumā saķeršanās ar citu braucēju. Turpināju no beigām līdz aizcīnījos līdz 10. vietai,” stāsta Pauls Jonass. Sportists ir apmierināts gan ar savu motociklu, gan arī ar braukšanu līdz brīdim, kad ar rokām viss bija kārtībā. ''Trase nebija no tām vieglākajām. Visu ziemu trenējos smilšu trasēs, šī bija cieta, ar dziļām “špūrēm”. Bija jāpierod, bet beigās jutos labi. Ar šo posmu esmu apmierināts,” saka Pauls Jonass.

MX2 klasē startēja Kārlis Alberts Reišulis, kurš kopvērtējumā izcīnīja 7. vietu, bet Mairis Pumpurs divu braucienu summā MX2 klasē ieguva 19. vietu.

Kārlis Alberts Reišulis (“VRT Yamaha Official EMX250”) pēc sacensībām pastāstīja, ka šīs sezonas pirmajās sacensībās kopumā gāja labi. ''Bija trīs braucieni, katrs pa 20 minūtēm. Pirmie divi izdevās veiksmīgi. Trešajā piedzīvoju divus kritienus, tie arī nojauca kopējo braucienu. Pirmais starts izdevās labs, otrajā braucienā pēc starta līkumā ātri izdevās tikt priekšā, tāpēc tas bija labs brauciens. Trase man patika, bija forša, ar interesantiem elementiem. Arī segums bija nepierasts. Vienīgā problēma trasē bija tā, ka nebija daudz vietu, kur apdzīt. Pirmajā braucienā biju 9., otrajā 6. un kopā 7. vieta,” saka Kārlis Alberts Reišulis.

Mairis Pumpurs (“MX Moduls”) atzina, ka “sacensības bija interesantas, tehniska trase ar pārāk labu saķeri. Braucienos finišēju 22. un 15. vietā. Kopā 19. vieta. Starti bija izdevušies, taču vēl ir jāstrādā pie ātruma pirmajos apļos. Vērtīgas pirmās sacensības šogad!”

Sacensību rezultāti ŠEIT un ŠEIT.

Informāciju sagatavoja:
Luīze Vīksna (LaMSF preses sekretāre)