Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Biķernieku trasē tiksies Baltijas ātrākie motošosejas braucēji

Juris Grīns
Juris Grīns

Biķernieku trasē tiksies Baltijas ātrākie motošosejas braucēji
Foto: Andris Smilšarājs

Šajā nedēļas nogalē, 2. un 3.jūlijā, Biķerniekos notiks Baltijas čempionāta motošosejā otrais posms, kas vienlaikus būs arī Latvijas čempionāta trešā posma ieskaite. Šobrīd gan Baltijas, gan Latvijas čempionāta kopvērtējumā izteikti līderi ir izveidojušies Suberbike un Superstock600 klasēs. Superbike klases līderpozīcijā izvirzījies lietuviešu braucējs Šarūnas Pladas, bet Superstock600 klasē mūsu Gints Apinis ("MotoAplis").

Pasākuma organizators Benas Šimkus stāsta, ka uz doto brīdi Baltijas čempionātam pieteikušies ap astoņdesmit dalībniekiem, no kuriem vairāk kā trīsdesmit esot Latvijas sportisti.“Arī pašā ātrākajā klasē Superbike dalību ir pieteikuši ļoti spēcīgi braucēji no visām trim valstīm, tādi kā Šarūnas Pladas (Lietuva), Sergejs Paņevins (Latvija) un Hanno Velt (Igaunija). Tā kā būs ļoti interesanti!” stāsta Benas, vienlaikus ieskicējot, cik ļoti Biķernieki atšķiras no pirmā posma trases Igaunijā, kur viss ir līdzens un pārredzams. ”Biķerniekiem ir reljefs un šauras trases daļas, ar daudziem nepārredzamiem līkumiem, kas prasa no braucēja daudz lielāku uzmanību. Viņiem noteikti būs jābūt tehniski labi sagatavotiem,” tā Benas.

Aizraujošas cīņas noteikti norisināsies arī B1200 klasē, kur patreiz Latvijas čempionāta kopvērtējuma vadībā izvirzījies Māris Grīviņš no ”Road Racing Riga”, tūlīt aiz viņa ar piecu punktu starpību seko viņa komandas biedrs Kristaps Grietiņš.

”Baltijas čempionāta otro posmu gaidu ar nepacietību, jo tas ir vienīgais posms Biķerniekos. Vienmēr ir prieks redzēt Biķerniekos daudz braucējus no kaimiņu valstīm. B1200 klase kā jau katru gadu ir ļoti spēcīga un konkurence ir milzīga. Tā kā veiksmīgi tika aizvadīts Latvijas čempionāta posms Biķerniekos, tad esmu gatavs cīnīties par godalgotajām vietām arī šajās brīvdienās,” stāsta Māris Grīviņš.

Sestdien kvalifikācijas braucieni un sacensības paredzētas Street klasei, kas būs kā otrā ieskaite Latvijas Street klases kausam. Savukārt pārējām klasēm kvalifikācija un sacensību starti notiks svētdien.

Vairāk informācijas sacensību rīkotāja mājaslapā: https://balticrr.eu/

Informāciju sagatavoja:
Linda Rūba-Vinniņa
LaMSF motošosejas pārstāve

     [+] [-]

, 2022-06-29 12:25, pirms 2 gadiem
Varbūt tomēr jūlijā?