Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Latviešu motokrosa braucēja Tračuma debitē Eiropas čempionātā

Juris Grīns
Juris Grīns

Latviešu motokrosa braucēja Tračuma debitē Eiropas čempionātā
Estere Tračuma. Foto: Toms Paipals

Nedēļas nogalē, no 27.līdz 28. maijam Lietuvas pilsētā Šauļos notika Eiropas čempionāts motokrosā sievietēm (EMX Women). Latviju šajās sacensībās pārstāvēja talantīgā, 17 gadus vecā jūrmalniece Estere Tračuma. Latvijas motokrosistei šī bija debija Eiropas čempionātā.

Lietuvas pilsētā Šauļos uz starta līnijas devās 20 sportistes no 12 dažādām Eiropas valstīm. Motokrosa trases segums, pēc Tračumas vārdiem, bija perfektā stāvoklī, tomēr, tā kā šī ir sarežģīta un ļoti ātra trase, tā prasīja arī lielu meistarību un izturību.

Sacensībām Tračumu sagatavoja viņas treneris Andris Štendenbergs un motokrosa klubs "Jūrmalas Delveri".

Tračuma Eiropas čempionāta pirmajā posmā ieguva 19. vietu un, kā saka pati sportiste: ''Esmu patiešām gandarīta par pieredzi, ko guvu sacensībās. Bija iespēja sacensties ar labākajam Eiropas sportistēm ļoti grūtā trasē. Mana tehnika bija augstā līmenī, arī motivācija un cīņasspars bija, bet tas, kas pietrūka bija fiziskā izturība, uz ko šobrīd arī fokusēsimies treniņu laikā.' Lielākā cīņa man bija pašai ar sevi - ar savu izturību, stresu un emocijām. Man ir prieks, ka nepadevos un cīnījos līdz galam un pat uzlaboju savu pirmās sacīkstes dienas rezultātu."

"EMX Women 125" klasē sportiste divu braucienu summā ierindojās astotajā pozīcijā.

Estere Tračuma šobrīd atgriežas Latvijā, lai sāktu gatavošanos Latvijas čempionātam motokrosā dāmām, kas notiks jau 18. jūnijā Dobelē.

Rezultāti: https://results.fim-europe.eu/event...

     [+] [-]

, 2023-05-29 11:40, pirms 11 mēnešiem
Aiziet vismaz būs pieredzīte

     [+] [-]

, 2023-05-29 18:39, pirms 11 mēnešiem
Oi, jā, pie fiziskā ļoti jāpiestrādā. Otrajā braucienā labākais apļa laiks par deviņām sekundēm lēnāks nekā nākamajai lēnakajai.