Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Karro: "Nāciju kauss - tā ir pavisam cita cīņa"

Juris Grīns
Juris Grīns

Karro: "Nāciju kauss - tā ir pavisam cita cīņa"
Matīss Karro
Foto: motokross.lv

Matīss Karro nepārprotami ir viens no vadošajiem Latvijas motokrosa braucējiem, kurš mūsu valsts vārdu pasaulē veiksmīgi aizstāv jau vairāku gadu garumā. Matīss ne reizi vien ir pārstāvējis mūsu izlasi Nāciju čempionātā – pasaules meistarīgāko motobraucēju cīņas vietā. Šogad, 27.un 28.septembrī vērienīgais notikums norisināsies Latvijā – Ķeguma „Zelta Zirga” trasē, sniedzot unikālu iespēju ne tikai līdzjutējiem, bet arī braucējiem.

Būdams pieredzējis sportists, Matīss ļoti labi zina, ko nozīmē Nāciju kauss motokrosā un viņa aizrautību ar šo sporta veidu var tikai apbrīnot. Runājot par šīm grandiozajām sacīkstēm, uzreiz redzams, kā braucēja sejā iezogas smaids un acīs nolasās cīņasspars: „Nāciju kauss ir iespaidīgas sacensības – tu aizstāvi savu valsti un tās godu. Es esmu liels Latvijas patriots, priecājos, ka esmu latvietis un pasaulē varu aizstāvēt savu karogu.” Tā vien šķiet, ka sportistam šis notikums ir kā saldais ēdiens motokrosā, kā kulminācijas punkts, kuru grūti vārdos aprakstīt, un kā gan savādāk, tā ir nedēļas nogale, kurā plecu pie pleca cīnās motokrosa dižākie braucēji. Taču atšķirībā no ierastajām sacīkstēs, šeit sportisti vairs nepārstāv sevi vien – viņi pārstāv visu komandu un, protams, visu Latviju, kopā cenšoties pakāpties pēc iespējas augstāk. „Tas, ka tuvojas Nāciju sacensības, tas ir kaut kas īpašs. Brīdī kad tiec izvelēts par Nāciju izlases pārstāvi, ir jājūt liels gods. Esmu patiesi priecīgs, ka man bijusi iespēja startēt šāda mēroga notikumā.”

Matīss arī šogad ir viens no galvenajiem kandidātiem arī uz Nāciju izlases pārstāvja lomu, lai kopā ar vēl diviem sportistiem dotos uz cīņu Ķegumā. Vēl pāragri spriest, kāds beigās būs mūsu komandas sastāvs, taču šis braucējs nelaistu garām iespēju doties trasē atkal un atkal, jo uzskata, ka Nāciju čempionāts ir vairāk nekā tikai sacīkstes. „Lai gan vēl nav nosaukts šī gada komandas sastāvs, es ceru, ka man atkal izdosies iekļūt komandā, jo tā ir pavisam cita cīņa - tu startē, aizstāvi savas valsts godu, iestājies par visu Latviju. Tas man liek justies ļoti labi un dod vēl papildu enerģiju sacensībām,” atzīst Matīss.

Iespēja uzņemt Nāciju čempionātu savās mājās tiek dota vien reizi mūžā un to novērtē arī Matīss, sakot lielu paldies Baltijas Kausa Fondam, kurš uzņēmies šī pasākuma organizēšanu. Sacensties savās mājās ir papildu stimuls ikvienam braucējam, īpaši, zinot, ka savu līdzjutēju acu priekšā nāksies sacensties ar vadošajiem motokrosa braucējiem no visas pasaules. Tādēļ sportisti novērtēs ikvienu atbalstītāju, kurš būs ieradies, lai klātienē justu līdzi izlasei - jebkuras ovācijas stiprina braucēju pārliecību.

„Šīs lielās sacensības būs Latvijā. Tas ir jāizbauda vismaz vienu reizi mūžā, jo tādas sacensības un emocijas, kas tur valda…grūti aprakstīt,” pēc pieredzes aizrautīgi stāsta sportists. Kamēr daudzi vēl tikai apdomā iespēju doties un Nāciju kausu vai ne, Matīss saglabā raksturīgo pozitīvismu un humora izjūtu, un ierosina: „ Līdz sacensībām vēl ir laiks, tas nozīmē, ka nedaudz varat iekrāt. Neapēdat kādu saldumu, bet labāk šo saldumu naudiņu noliekat krājkasītē, un tad jau, iespējams, līdz Nāciju kausam sanāks iekrāt pietiekoši, lai varētu aizbraukt un paskatīties klātienē.” Šādu ieteikumu noteikti var likt aiz auss ikviens fans, jo sacīkstes, ko izbaudīsiet septembra beigās noteikti neaizstās neviens kārums.

Aicinām ikvienu just līdzi mūsu izlasei arī šogad un iespēju robežās doties uz Nāciju kausa sacīkstēm klātienē, lai vismaz reizi mūžā tiktu pie iespējas redzēt, kā vienā trasē cīnās pasaules „lielākie” motokrosa braucēji. Fanu atbalsts noteikti uzmundrinās sportistus un, kā sacīja Matīss, „Latvieši ir skaļākie fani pasaulē. Tā kā pierādīsim to atkal!”

Izmantotie resursi:
Motokrosa komisija

     [+] [-]

, 2014-05-29 18:20, pirms 10 gadiem
Gribu zināt ieejas biļetes cenu??? vai patiesam cena ir
100 eur??? vai baumas???

     [+] [-]

, 2014-05-29 19:20, pirms 10 gadiem
noriks rakstīja: Gribu zināt ieejas biļetes cenu??? vai patiesam cena ir
100 eur??? vai baumas???
vairāk info šeit:
NĀCIJU MOTOKROSS 2014 / MOTOCROSS OF NATIONS...