Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Aizputē atklāta Latvijas kausa un junioru motokrosa čempionāta sezona

Juris Grīns
Juris Grīns

Aizputē atklāta Latvijas kausa un junioru motokrosa čempionāta sezona
Brāļu Lielbāržu blakusvāģu motokrosa ekipāža
Foto: Jānis Pastars

Paralēli Latvijas čempionātam motokrosā, 25.un 26.aprīlī Aizputes „Misiņkalna” trasē tika atklāta 2015.gada Latvijas Junioru čempionāta un Latvijas Kausa sezona. Kalnainajā trasē godam cīnījās kā paši mazākie censoņi, tā jaunieši un pat pieredzes bagātākie sportisti.

Sestdien trasē devās mazākie sportisti, tostarp MX50 klase, kurā uzvaras laurus plūca Jānis Mārtiņš Reišulis, pārliecinoši uzvarot abos braucienos. Otro vietu izcīnīja kaimiņu sportists Ugnius Liulys, bet trešais Ričards Alens Gaļcins. Savukārt MX50 Rūķi klasē šoreiz startēja divu sportisti, no kuriem pirmā vieta Jēkabam Kubuliņam, bet otrā Tomasam Tanelam Lapsiņam.

Nedaudz lielākajā MX65 klasē lielāko konkurenci sagādāja igauņu sportisti, kuriem arī uzvara šajā posmā – 1.vieta Romeo Karu. Godam cīnījās pašmāju sportists Edvards Bidzāns, kuram pirmajā braucienā uzvara, bet otrajā braucienā un kopvērtējumā, piekāpjoties Karu, šoreiz otrā vieta. Trešo pozīciju posmā izcīnīja vēl viens igauņu sportists – Martin Michelis.

Bērnu Blakusvāģu klasē arī šogad startē vien divas ekipāžas, taču tas nemazina sportistu cīņassparu. Par Aizputes posma uzvarētājiem kļuva Em. Tilaka un El. Tilaka ekipāža, bet jaunākā, pērnā gada čempionu - dvīņubrāļu Lielbāržu ekipāža - šoreiz piekāpās konkurentiem. Pirmajā braucienā sportisti piedzīvoja kritienu, pēc kura tomēr turpināja sacensības, bet otrajā braucienā aizķeršanās startā, tādēļ trasē sportisti devās novēloti.

Q50 klasē pirmais trijnieks pārliecinošs un nemainīgs abos braucienos. Pirmā vieta Markusam Augustovskim, otro vietu ieņēma Tanel Podra, bet trešo Rihards Freibergs. Q50 Rūķu klasē pirmo vietu izcīnīja Roberts Purmalis, otro Kārlis Straubergs, bet trešo Kaur Must.

Q100 klasē līderis pēc pirmā posma ir igauņu sportist Joosep Eesmae, otrajā vietā Reinis Bicāns, bet trešais Atis Breds. Savukārt Q200 klasē, kurā šogad startē arī pērnā gada Q100 Latvijas, Igaunijas un Baltijas čempions - Lauris Eizāns -, ar sīvām cīņām uzvaru tomēr izcīnīja Matīss Palēvics. Pērn teju neuzveicamais Eizāns šoreiz piekāpās un, lai gan uzvarēja pirmajā braucienā, šoreiz ierindojās kopvērtējuma otrajā pozīcijā. Trešais šajā klasē – Emīls Sigajevs.

Iesācēju vidū ātrākais izrādījās Renārs Līmanis, kuram pārliecinoša uzvara abos braucienos un posma kopvērtējumā. Arī otrā un trešā vieta tikpat pārliecinošas divu braucienu summā – attiecīgi Jānim Melecim un Miķelim Strazdiņam.

Sīvas cīņas arī Dāmu klasē, kurā trijnieks abos braucienos nemainīgs – pirmā vieta Annai Stecjukai, otrā – Elīnai Kalniņai, bet trešā Annai Lankovskai.

Q Dāmu klasē startēja divas sportistes, no kurām pirmā vieta Intai Lapsiņai. Pēc neveiksmīga pirmā brauciena otro vietu posmā ieņēma prasmīgā Monta Dišlere- Kirilko.

Q Iesācēju klasē arī pirmais trijnieks ļoti pārliecinošs, sportistiem abos braucienos finišējot nemainīgā secībā – pirmais Jānis Raiskums, otrais Salvis Cinglers, bet trešais Edgars Skuja.

Q Junioru klasē šoreiz tikai divi sportisti, no kuriem ātrākais igauņu sportists Martin Adamson, bet otrajā vietā Toms Mārtiņš Puķītis.

Q Veterānu klasē sezonu ar uzvaru iesāka ierastais līderis un pieredzes bagātais sportists Jānis Kirilko, kuram uzvara abos braucienos. Otro vietu izcīnīja Daniels Baltais, bet trešo Arnis Pūle.

Q Amatieru klasē goda pjedestāla pirmo pakāpienu iekaroja Igaunijas pārstāvis Kevin Saar, otrajā vietā divu braucienu summā pārliecinoši ierindojās Ričards Zālīte, bet trešā vieta Kristapam Pelēcim.

A16+ klasē risinājās ļoti sīvas cīņas, pirmā trijnieka izkārtojumam mainoties katrā braucienā. Taču kopvērtējuma pirmo vietu izcīnīja Dāvis Kurmis, otrajā vietā Andis Ūpis, bet trešais Kalvis Skrastiņš. Tikmēr A25+ klasē līderis pēc pirmā posma ir Raivis Šiks, otro vietu ieņem Andris Ušakovs, bet trešo Ivars Sončiks. A30+ klasē pirmā vieta Marekam Lavrovam, otrā vieta Valdim Seratinskim, trešā – Indaram Brikmanim.

Blakusvāģu Veterānu klasē pēc aizraujošām cīņām par uzvarētājiem kļuva lietuviešu ekipāža – V.Račka/ A.Račka. otrajā vietā Z. Ziukas/ M.Zaliauskas, bet trešajā vietā mājinieki A. Vasiļenko/ A.Verebs.

Senioru klasē sezonu ar uzvaru, kā ierasts, iesāka Latvijas ātrākais šīs klases pārstāvis - Leons Kozlovskis, kurš pārliecinoši uzvarēja abos braucienos. Otrā vieta Raivo Freibergam, bet trešā Raimondam Baltgalvim. Prieks arī par RODEO komandas vadītāja Arvja Sandera atgriešanos trasē un staru Senioru klasē, turklāt pēc pārtraukuma Sanders joprojām spēj ierindoties labāko desmitniekā.

Ļoti baudāmas cīņas arī Veterānu klasē, kurā startēja spēcīgais kaimiņvalsts sportists, igaunis Andres Krestinov, sagādājot ļoti spēcīgu konkurenci un kļūstot par šīs klases pirmā posma uzvarētāju. Atgādinām, ka sportista dēls Gert Krestinov startēja Latvijas čempionāta MX1 klasē, kurā arī plūca uzvaras laurus. Otrā vieta vēl vienam kaimiņu sportistam – Egidijus Maciunas, bet trešā vieta gan latvietim - Atim Alžānam.

Nākamais Latvijas kausa, Latvijas Junioru čempionāta un Latvijas čempionāta kvadracikliem un blakusvāģiem posms norisināsies 24. maijā Gulbenē, bet Latvijas čempionāta otrais posms gaidāms 14. jūnijā Dobelē.

Izmantotie resursi:
Aktuāli - LaMSF