Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Komandas vadītājs: "Pēc kritiena Jonass mainīja savu agresīvo braukšanas stilu"

Komandas vadītājs: "Pēc kritiena Jonass mainīja savu agresīvo braukšanas stilu"
Pauls Jonass
Foto: mxlarge.com

"Red Bull KTM Factory Racing" MX2 komandas vadītājs Dirks Grēbels atzīst, ka latvietis Pauls Jonass mainījis savu braukšanas stilu pēc smagā kritiena 2016. gadā, kā arī uzticas sportistam attiecībā uz viņa vēlmi starpsezonā nomainīt trenerus.

Pērn Jonass pirmo reizi karjerā kļuva par pasaules čempionu MX2 klasē, taču pirms tam vairākas reizes bija smagi kritis, iedzīvojoties arī savainojumos. 2016. gadā sportists pamatīgu negadījumi piedzīvoja Loketas trasē, pēc kā psiholoģiski kļuvis citādāks, nosvērtāks.

"Pēc avārijas Loketā Pauls mainīja savu agresīvo braukšanas stilu," intervijā "gatedrop.com" stāsta komandas boss Grēbels. "Toreiz viņš iemācījās, ka, lai iegūtu titulu, ir jāpabeidz katras sacīkstes. 2017. gadā viņš brauca stabili, pieļaujot maz kļūdas, un ieguva titulu."

Lai gan veiksmīgajā 2017. gada sezonā Jonasu trenēja Marks de Rūvers, latviešu motokrosa zvaigzne izlēma mainīt treneri un šobrīd jau sadarbojas ar Hariju Evertsu. Pats Jonass neslēpj, ka šādu lēmumu pieņēmis, jo gribējis lielāku brīvību lēmumu pieņemšanā trasē, kā arī sava unikālā braukšanas stila veidošanā, kas nepieciešams pirms pāriešanas uz MXGP klasi.

"Manā skatījumā, Marks un Pauls pagājušajā sezonā kopā paveica lielisku darbu, viņi smagi trenējās, klusi veica savu mājasdarbu, un rezultāts tam bija pasaules čempiona tituls," atzīst Grēbels. "Šogad viņš izvēlējies pamest Marku un strādāt ar Hariju, ar kuru nedaudz sadarbojies jau pagātnē. Tas ir viņa lēmums, un domāju, ka viss būs labi."

"KTM" komadnas menedžeris arī atklāj, ka, lai gan MX2 klasē nav milzīgas iespējas izpausties tehnikas uzlabošanā, arī šogad Jonass pasaules čempionātā startēs ar uzlabotu motociklu.

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro


Foto: WSC

Kārlis Neija Polijā izcīna 8. vietu

Pagājušajā nedēļas nogalē, 15. un 16. jūnijā Polijā, Gdaņskā, norisinājās Eiropas čempionāta ceturtais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija (“Motosports Racing Team/Auseklis”), Matīss Palēvics (“Q Team Liepāja”) un Kārlis Lizanders (“Saldus motoklubs”).
Kārlis Alberts Reišulis. Foto: MXGP
5

Oficiāli: Kārlis Alberts Reišulis atlikušo sezonu brauks MX2 klasē

Šodien ''Yamaha'' komanda paziņojusi, ka tās rūpnīcas vienībā atlikušo sezonu MX2 klasē aizvadīs latvietis Kārlis Alberts Reišulis, kurš līdz posmam Itālijā startēja EMX250 klasē.
Foto: WSC

Lielbārži: "Neizsakāms prieks un lepnums par tik lielu fanu daudzumu"

Iepriekšējā nedēļas nogalē, 15. un 16. jūnijā, Polijā, Gdaņskā norisinājās pasaules čempionāta piektais posms blakusvāģu motokrosā, kurā pārliecinošu uzvaru savu atbalstītāju priekšā izcīnīja Daniels Lielbārdis un Bruno Lielbārdis.