Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jonass: "Bez kritieniem un ar labiem startiem es varētu cīnīties priekšgalā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Jonass: "Bez kritieniem un ar labiem startiem es varētu cīnīties priekšgalā"
Pauls Jonass. Foto: Standing Construct GasGas MXGP

Motosportists Pauls Jonass neslēpj, ka trešdien aizvadītās MXGP sacīkstes Itālijā viņam izvērsās ļoti neveiksmīgas. "Standing Construct GasGas" vienības līderis tomēr tic, ka spētu sacensties pat par vadošajām pozīcijām, ja vien izdotos labāki starti un netiktu piedzīvoti kritieni.

Kā ziņots, pirmā brauciena sākumā Jonass pēc starta piedzīvoja kritienus, kas vienubrīd viņu nobīdīja uz pēdējo, 31. pozīciju, taču sportists spēja aizcīnīties līdz 17. vietai finišā. Otrajā braucienā sākotnēji sportists bija astotais, bet pēc tam atkal krita, brauca trīspadsmitais, bet spēja aizkļūt līdz desmitajai vietai. Pjetramuratas "Grand Prix" summā latvietis sasniedza 14. vietu.

"Šī bija grūta darba diena," sacīja Pauls Jonass. "Otrais līkums šeit ir ārkārtīgi šaurs un pirmajā braucienā tur, diemžēl, nokritu. Pēc tam dažus līkumus vēlāk kritu vēl vienu reizi. Biju tālu, tālu aizmugurē, bet izdevās pakāpties uz augšu un nopelnīt dažus punktus. Otrais brauciens nebija daudz labāks, vēl viens kritiens un finišēju desmitais, kas nav tā pozīcija, kurā man būtu jābūt. Pozitīvi ir tas, ka mans ātrums ir labs. Ja vien spētu noturēties uz motocikla un pēc starta būt starp līderiem, zinu, ka varu cīnīties par vadošajām vietām."

Tikmēr ļoti veiksmīgs šis posms bija "Yamaha" rūpnīcas braucējiem, kuri ir Jonasa galvenie sāncenši kopvērtējumā. Džeremijs Sīvers aizvien ir sestais, bet jau 60 punktus priekšā mūsu sportistam, kamēr Glens Koldenhofs ieņem astoto vietu un ir 22 punktus aiz Jonasa. Šosezon atlikuši vēl trīs posmi, turklāt arī nākamais, kas risināsies svētdien, notiks turpat Paulam neveiksmīgajā Pjetramuratas trasē.

Izmantotie resursi:
MX Large

  -1 [+] [-]

, 2021-10-28 19:53, pirms 3 gadiem
Vispār Paul,ja tu brauktu un es, tikai divi mēs,tad tu būtu katru gadu čempions...

     [+] [-]

, 2021-10-29 05:48, pirms 3 gadiem
Nesaprotu to čempionāta politiku aizvadīt 3 posmus vienā trasē. Ir kāds nolikums, kas paredz obligāti aizvadīt max daudz posmus? Šķiet blaķenēm pietika ar pāris gonkām, lai oficiāli dalītu medaļas. Šī trase ar katru braucienu kļūst bīstamāka. Ar diviem posmiem būtu gana šajā trasē.