Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Holeshot ieguvējs Jānis Reišulis: "Ar rezultātu esmu ļoti apmierināts"

Juris Grīns
Juris Grīns

Holeshot ieguvējs Jānis Reišulis: "Ar rezultātu esmu ļoti apmierināts"
Jānis Reišulis. Foto: Facebook.com/reisulis

Ar teicamu sniegumu Eiropas motokrosa čempionāta EMX125 klases sacensības otrdien Itālijā, Pjetramuratas trasē noslēdza brāļi Reišuļi. Pieredzes bagātākais Kārlis Reišulis divu braucienu summā izcīnīja augsto ceturto vietu, bet Jānis Reišulis, kuram šis bija vien otrais EMX125 posms karjerā, otrajā braucienā jau cīnījās par uzvaru, bet finišu sasniedza otrais, summā tiekot pie devītās vietas.

"Kvalifikācijā savā grupā Kārlis bija ceturtais, bet Jānis sestais," no trases ziņo sportistu komanda. "Pirmajā braucienā Kārlis no starta aizbrauca 19. vietā, bet ātrums trasē bija labs un finišā tika izcīnīta piektā vieta. Jānim pirmais brauciens bija ļoti neveiksmīgs, jau starta taisnē motocikls sāka nevienmērīgi strādāt. Jānis negribēja padoties un mēģināja cīnīties, bet brauciena vidū bija skaidrs, ka braukšana kļūst bīstama un pārtrauca braucienu, par ko bija ļoti apbēdināts. Otrajā braucienā Kārlim starts labāks un cīņa bija jāuzsāk no 11. vietas. Ļoti spraigās cīņās līdz pat pēdējiem metriem un izcīnīta ceturtā vieta. Jāņa otrais brauciens pārsteidza. Jānis otrajā startā izcēla holeshot un braucienu uzsāka ļoti spēcīgi, lēnām atraujoties no otrās vietas, bet tad trešajā aplī maza kļūda un kritiens, braucienu atsākot trešajā vietā. Tad tika apsteigts otrās vietas īpašnieks, un Jānis ar skaistu un pārliecinošu braukšanu finišēja otrais. Paldies visiem, kuri turēja īkšķus un ticēja abiem puišiem."

Sevišķi pārsteidzošs ir Jāņa Reišuļa sniegums. Šo sezonu viņš pavadīja uz 85cm3 motocikla, gūstot labus panākumus, kļūstot arī par Eiropas vicečempionu un ceturto reizi izcīnot Latvijas čempiona titulu. Tā kā nākamgad viņam plānots pāriet uz 125cm3 klasi, tika pieņemts lēmums jau šogad, sagatavošanās nolūkos, startēt dažos Eiropas čempionāta posmos. Pirms tam viņš ar šādu motociklu bija aizvadījis tikai treniņus, pirmās sacīkstes piedzīvoja svētdien, kad jau guva punktus un pat cīnījās pirmajā desmitniekā, bet trešdien jau izrādīja pretenzijas uz uzvaru.

"Pirmais brauciens galīgi nesanāca, jo jau no starta jutu, ka motocikls negrib labi strādāt, tomēr mēģināju braukt," stāsta Jānis. "Tad tomēr dēļ motocikla vairākas reizes nokritu un sapratu, ka tas kļūst bīstami, tāpēc izstājos. Otrais brauciens sanāca ļoti labs. Izcēlu startu un mēģināju turēt ātru tempu, atrāvos no otrās vietas, bet trešajā aplī kļūdījos un nokritu. Mēģināju braukt stabili un tas izdevās, finišēju otrais. Ar rezultātu esmu ļoti apmierināts."

Brāļi Reišuļi atkal uz starta EMX125 sacensībās startēs šo sestdien, kad Pjetramuratā gaidāms vēl viens Eiropas čempionāta posms.

     [+] [-]

, 2021-10-28 17:13, pirms 3 gadiem
Iespaidīji jaunajam Reišulim laikam 13 gadi.

     [+] [-]

, 2021-10-28 21:45, pirms 3 gadiem
Interesanti, ka katrs brauc ar citu motociklu marku.