Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Latviešu jaunie motokrosa talanti dodas uz Eiropas pusfinālu

Juris Grīns
Juris Grīns

Latviešu jaunie motokrosa talanti dodas uz Eiropas pusfinālu
Foto: Karli Saul

Šajā nedēļas nogalē, 29. un 30. jūnijā, Lietuvā, Šauļos norisināsies Eiropas čempionāta pusfināls starp Centrālo un Ziemeļaustrumu zonu EMX65 un EMX85 klasēs, paralēli tam Eiropas čempionāta piektais posms "MX Dāmu" klasei.

Latvijas šajā posmā pārstāvēs septiņi EMX65 un pieci EMX85 cc klases sportisti. EMX Dāmu 125cc klasē startēs Patrīcija Bērziņa, kura pēc diviem Eiropas čempionāta posmiem Polijā un Igaunijā, ieņem 9. vietu MX Dāmas 125cc klases kopvērtējumā.

EMX65 cc klases sportists Ričards Jurčenko (“Motosports Racing Team/Auseklis”) pēc diviem Eiropas čempionāta posmiem ieņem augsto 5. vietu. Viņš pastāstīja, ka cītīgi gatavojas pusfinālam. “Braucam trasēs, kas pēc seguma, uzbūves un elementiem līdzīgas Lietuvas trasei. Šauļos esmu startējis divus gadus EMX65 atlases posmos, trasi pārzinu ļoti labi. Tā ir tehniska, smilšaina, ātra, bet man tā patīk. Esmu patīkami satraukts, jo vēlos parādīt savu labāko sniegumu, nobraukt pārliecinoši un stabili, un kvalificēties finālam,” stāsta Ričards Jurčenko.

EMX85 cc klasē pēc diviem posmiem augsto otro vietu ieņem Toms Dankerts (“Motosports Racing Team/Auseklis”). Sportists gatavojas un gaida šo posmu, ar lielu centību un nopietnību. “Vēlos parādīt savu labāko rezultātu. Sajūtas ir labas. Mazliet satraukts, bet koncentrējos saviem augstajiem mērķiem. Tie, lai paliek pie manis. TOP10 būtu labs rezultāts. Trasi zinu ļoti labi, esmu tur braucis sacensībās, kā arī trenējies. Tā ir diezgan tehniska, ir nelieli kalni, bet kopumā tā ir “forša” ar lieliem lēcieniem,” stāsta Toms Dankerts.

EMX65 klasē startēs:
Ričards Jurčenko (“Motosports Racing Team/Auseklis”),
Dominiks Sēlis (“Motosports Racing Team/Auseklis”),
Georgs Fridrihsons (“Motosports Racing Team/Auseklis”),
Magnuss Misiņš (“Motosports Racing Team/Auseklis”),
Rūdols Spila (“Rodeo MX”),
Alans Bērziņš (“Motosports Racing Team/Auseklis”),
Jēkabs Gailis (“Moto Mafia”).

EMX85 klasē startēs:
Toms Dankerts (“Motosports Racing Team/Auseklis”),
Jēkabs Hudolejs (“Rodeo MX”),
Sebastians Olsens (privāti),
Denijs Bogdanovs (“Camk Latgale”),
Rainers Grasis (“Saldus motoklubs”).

MX Dāmu 125cc klasē:
Patrīcija Bērziņa (privāti).

Novēlam mūsu jaunajiem un talantīgajiem motosportistiem veiksmīgus startus un labus rezultātus Lietuvā!

Eiropas čempionāta fināls MX65 un MX85 klasē norisināsies 21. jūlijā Čehijā, Loketā.

Informāciju sagatavoja:
Luīze Vīksna (LaMSF preses sekretāre)